Det tar tid å bli sprek

Det tar tid å bli sprek

 

Januar er treningssenternes viktigste måned, men i februar går flere i frafalls-fella som et resultat av for hard trening. Personlig trener Ingvild Moe råder nybegynnerne å starte rolig.

- To ganger i uka og økt hverdagsaktivitet sammen med enkelte endringer i kosthold gir resultater, forteller personlig trener Ingvild Moe på Family Sports Club Rommen.

Hun ser at flere setter seg for høye mål når de bestemmer seg for å begynne å trene.

- En annen viktig motivasjon er å få hjelp. Trening er et fag, og når du skal ta fatt på et sunnere liv øker du sjansen for å lykkes med fagpersoner i ryggen. De kan hjelpe deg å sette realistiske mål, og ikke minst hjelpe deg å nå dem, mener Ingvild Moe.

- Vi som driver i treningsbransjen har et genuint ønske om å hjelpe folk til en bedre livsstil. For å få til det må vi ha medlemmene i aktivitet, fortsetter hun.

Line Norum er daglig leder i Family Sports Club Norway som har totalt 20 treningssentre på østlandet. Hun mener også hovedårsaken til frafallet i februar måned er at en del nybegynnere er utålmodige og starter alt for hardt.

- Når en helt utrent person ikke er fornøyd med mindre enn fem treningsøkter i uken blir det for lett å skuffe seg selv. Da daler motivasjonen, og man klarer ikke å gjennomføre over tid, mener hun.

Ingvild Moe har en mastergrad innen trening og kosthold. Hun råder nybegynnerne å gjennomføre treningsaktiviteter som man selv liker og synes er gøy. Man skal bli sliten etter en økt, men det er viktig å ikke bli så utslitt at man vegrer seg for å trene igjen.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.