Digital skolegård

Digital skolegård

 

Det er ikke bare selve skolebygget på Rommen som skal legge til rette for en digital hverdag. I skolegården skal det lekes digitalt.

Tekst:

Publisert:

I dag er det bare noen få barnehager som har den digitale lekeplassen SmartUs i Norge. Ett av dem står i Utforskeren barnehage på Bredtvet.

De involverte i byggeprosjektet på Rommen skole tok seg en tur til Bredtvet for å se på den digitale lekeplassen. Etter å ha «prøvelekt», var ikke prosjektleder Per Morten Kals fra Undervisningsbygg i tvil - dette leketøyet må også skolegården på Rommen ha.

- Vi kommer til å kjøpe dette, bekrefter han.

SmartUs er en lekeplass for voksne og barn.

- Den kombinerer fysisk og intellektuell aktivitet, forklarer Espen Mehammer og Terje Svensson, som selger lekeplassen.

Hovedinstallasjonen på SmartUs-lekeplassen er en grønn datamaskin. Denne styrer aktiviteten. For at datamaskinen skal kjenne barna igjen, bruker de ID-kort.

- Nye Rommen skole skal være en spydspiss. Jeg tror Rommen er moden for en digital lekeplass, sier Kals.

Den digitale lekeplassen har uendelig med muligheter - skolen vil til og med kunne lage spill selv.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.