Digital skolegård

Digital skolegård

 

Det er ikke bare selve skolebygget på Rommen som skal legge til rette for en digital hverdag. I skolegården skal det lekes digitalt.

Tekst:

Publisert:

I dag er det bare noen få barnehager som har den digitale lekeplassen SmartUs i Norge. Ett av dem står i Utforskeren barnehage på Bredtvet.

De involverte i byggeprosjektet på Rommen skole tok seg en tur til Bredtvet for å se på den digitale lekeplassen. Etter å ha «prøvelekt», var ikke prosjektleder Per Morten Kals fra Undervisningsbygg i tvil - dette leketøyet må også skolegården på Rommen ha.

- Vi kommer til å kjøpe dette, bekrefter han.

SmartUs er en lekeplass for voksne og barn.

- Den kombinerer fysisk og intellektuell aktivitet, forklarer Espen Mehammer og Terje Svensson, som selger lekeplassen.

Hovedinstallasjonen på SmartUs-lekeplassen er en grønn datamaskin. Denne styrer aktiviteten. For at datamaskinen skal kjenne barna igjen, bruker de ID-kort.

- Nye Rommen skole skal være en spydspiss. Jeg tror Rommen er moden for en digital lekeplass, sier Kals.

Den digitale lekeplassen har uendelig med muligheter - skolen vil til og med kunne lage spill selv.

 

Siste nytt i Nyheter

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

 
Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.

Google Maps

Politiet melder på Twitter om at en person skal være påkjørt av tog på Haugenstua midt på dagen. Som følge av dette ble all togtrafikken stoppet på stedet.

Rolig påske i Groruddalen

Politiet har ingen merkbare hendelser å melde om i påskeferien i Groruddalen. Og godt er det.