Diplomer på Grorud

Diplomer på Grorud

 

Bydel Grorud har fått 14 nye ICDP-veiledere. Astrid Borgen fra Rødtvet barnehage er en av dem. Bydelen har nå en tredjedel av alle ICDP-veilederne i Oslo.

Tekst:

Publisert:

- I Oslo er det 164 ICDP-veiledere, mens Grorud har 63 med dere som er utdannet i kveld, sier Tove Jeppsson i Bydel Grorud.

ICDP, eller International Child Development Programme, er et foreldreveiledningsprogram basert på å styrke og støtte foreldre i samspill mellom voksne og barn.

At Grorud ligger i toppsjiktet når gjelder utdanning av veiledere, mener Jeppsson er

fordi både bydelens administrative og politiske ledelse ønsker å satse på nettopp dette.

- Dette er forankret i bydelens politiske ledelse, bekrefter avdelingssjef Sidsel Krakeli i Bydel Grorud.

Hun trakk også fram deltakerne.

- Vi hadde ikke fått til dette om vi ikke hadde kandidater som vil. Tusen takk skal dere ha.

Oppkvikkende

Bydelens lokalpolitikere var representert ved Wenche Hansgaard (Ap), som er leder i oppvekstkomiteen, og hun var svært nysgjerrig på hva deltakerne hadde fått ut av kurset.

- Hva kan jeg som politiker forvente at dere gjør bedre nå, spurte hun.

Førskolelærer Carina Heimann forklarte Hansgaard at hun synes det har vært veldig oppkvikkende å være med på kurset.

- Dette har også gjort at jeg er blitt mer bevisst på meg selv og at jeg reflekterer mer over det jeg gjør.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.