Disse kunne gitt en eksplosjon på 150 meter

Disse kunne gitt en eksplosjon på 150 meter

 

Torsdag 14.35 mottok Oslo brann og redningsetaten melding om brann i en gassbeholder, hos Sundstens kranservice as på Alnabru. Politiets skarpsskytere avverget eksplosjonsfare med skudd.

Tekst:

Publisert:

Situasjonen oppsto etter en brann i en flaske med acetylengass.

- Vi fikk slukket brannen, men på grunn av for høyt trykk var vi redde for eksplosjon, forteller Brigadesjef i Oslo brann og redningsetat, Jan Erik Andersen.

Politiets skarpsskytere fra beredskapstroppen måtte skyte hull i de fire gassbeholderne for å forhindre eksplosjon.

- Vi hadde knappe timen på oss før en eventuell eksplosjon. Den ville trolig nådd hele 150 meter bortover, nevner Andersen.

Han kan fortelle at eksplosjonsfaren var over 15.27.

Vellykket

Politiet sperret av etter omvisning og sikret området. Om politiets skyting bekrefter Håvar Johansen, innsatsleder i politiet, at alt gikk smertefritt, og det hele endte vellykket.

Jonny Rise, kranfører hos Sundstens er tilstede. Han vet ikke for mye bak motivet for brannen, men synes det hele er utrolig kjedelig.

- Jeg har opplevd dette før, så jeg tar det hele med ro, men det er helt klart ikke noe gøy.

 

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.