Disse partiene får plass i bydelsutvalgene

Disse partiene får plass i bydelsutvalgene

 

Ap får rent flertall i Grorud, Alna og Stovner. Venstre har også hatt suksess lokalt, og får plass i alle de fire nye bydelsutvalgene.

Tekst:

Publisert:

De foreløpige tallene for bydelsutvalgene er nå klare. Det betyr at vi nå vet hvor mange mandater de enkelte partiene får i hvert bydelsutvalg. Det viser at Ap får rent flertall i bydelene Grorud, Stovner og Alna. I Bjerke får de sju. Likevel får venstresiden flertall også der, siden både SV og Rødt har sikret seg ett mandat hver.

Venstre er forøvrig inne i alle bydelsutvalgene i Groruddalen - noe som tyder på at de har gjort et godt valg. SV har også ett mandat i hvert bydelsutvalg, mens Rødt har klart å komme seg inn i Bjerke og på Grorud.

Høyres gode valg gjør at de får større grupper i noen av bydelene. De foreløpige tallene viser at de får fire mandater i Bjerke, to i Grorud, tre i Stovner og tre i Alna.

Frp har derimot liten grunn til å juble. De har mistet representanter i alle bydeler. På Bjerke sitter de igjen med kun én representant, mens på Grorud, Alna og Stovner får de to stykker i hvert bydelstutvalg.

Her følger den foreløpige mandatfordeligen.

Siste nytt i Nyheter

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

 
Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.