ANNONSE

Dobbel glede på første skoledag

Dobbel glede på første skoledag

 

I går, mandag, startet hele 1687 groruddøler på skolen for første gang. På Tonsenhagen skole begynte tvillingene Morten og Magnus Pettersen Ollestad.

Tidligere har Morten (6) og Magnus gått i Sisiktoppen barnehage, men helt siden etter jul har brødrene kjent kriblinger i magen etter å begynne på skolen. Det var derfor to spente gutter som møtte opp på Tonsenhagen skole på mandag - med skolesekk på ryggen.

- Jeg har med meg linjal og penal, og så skal jeg putte masse skoleting oppi sekken etter hvert, smiler Magnus fornøyd.

Morten tror det vil bli litt annerledes å gå på skolen enn det var å gå i barnehage.

- Nå må jeg stå opp tidlig og gjøre lekser, sier han.

Møtte rektor

Hele 82 spente førsteklassinger møtte opp på Tonsenhagen skole mandag. De nye elevene ble ropt opp én etter én for å hilse på rektor Nina Solbakken.

- Alle dere skal lære dere å lese, skrive og regne, og så skal dere lære dere engelsk. Men vi skal også leke, sa Solbakken da hun ønsket de nye elevene velkommen.

Da hun spurte om alle elevene kunne love henne at de skulle være snille mot hverandre, ble hun glad for å få et samarbeidsvillig og rungende «ja» som tilsvar.

Les mer om skolestart i Akers Avis Groruddalens onsdagsutgave.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE