Dobbel glede på første skoledag

Dobbel glede på første skoledag

 

I går, mandag, startet hele 1687 groruddøler på skolen for første gang. På Tonsenhagen skole begynte tvillingene Morten og Magnus Pettersen Ollestad.

Tidligere har Morten (6) og Magnus gått i Sisiktoppen barnehage, men helt siden etter jul har brødrene kjent kriblinger i magen etter å begynne på skolen. Det var derfor to spente gutter som møtte opp på Tonsenhagen skole på mandag - med skolesekk på ryggen.

- Jeg har med meg linjal og penal, og så skal jeg putte masse skoleting oppi sekken etter hvert, smiler Magnus fornøyd.

Morten tror det vil bli litt annerledes å gå på skolen enn det var å gå i barnehage.

- Nå må jeg stå opp tidlig og gjøre lekser, sier han.

Møtte rektor

Hele 82 spente førsteklassinger møtte opp på Tonsenhagen skole mandag. De nye elevene ble ropt opp én etter én for å hilse på rektor Nina Solbakken.

- Alle dere skal lære dere å lese, skrive og regne, og så skal dere lære dere engelsk. Men vi skal også leke, sa Solbakken da hun ønsket de nye elevene velkommen.

Da hun spurte om alle elevene kunne love henne at de skulle være snille mot hverandre, ble hun glad for å få et samarbeidsvillig og rungende «ja» som tilsvar.

Les mer om skolestart i Akers Avis Groruddalens onsdagsutgave.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.