Dobbelt så mange vil til Bjerke

Dobbelt så mange vil til Bjerke

 

Søkerne til studiespesialisering ved Bjerke videregående skole er nær doblet på ett år. Flere ungdommer enn det er plass til har nå skolen som førstevalg.

Skrevet av:

I fjor søkte 60 ungdommer seg til vg1 studiespesialisering, altså førsteklasse på det som tidligere har gått under navnet gymnas og allmenn. I år er tallet hele 113. I tillegg er søkermassen til vg2 også økt betraktelig. Til de 90 plassene er det 120 søkere.

- Dette er veldig gledelig. Det viser at vi er en populær skole i Groruddalen. Veldig mange fra nærområdet søker seg hit, og vi er en god konkurrent mot sentrumsskolene. De gode tallene ser vi også på søkningen til idrettsfag og medier og kommunikasjon, sier rektor Gro Flaten.

 

Systematisk jobbing

Skolen har jobbet aktivt med å markedsføre tilbudene sine, og at de får et nytt, flott skolebygg om halvannet år.

- Dette viser at om du jobber systematisk og godt over tid, gir det resultater. Vi har også et godt rykte, og opplever at det er fortjent. Vi ønsker å framstå som en skole som jobber tett på elevene for å få best mulig læringsresultater, sier Flaten.

Helena Skagen, Torstein Wien Tynes, Sindre Mikkelsen, Veronika Roth og Sean Vincent Huertas utgjør det nye elevrådsstyret ved skolen, og synes det er flott at mange ønsker seg til skolen.

- Alle har lyst til å gå på en god skole, sier Sindre Mikkelsen.

- Ved Bjerke kan du være den du er, supplerer Torstein Wien Tynes.

 

Elevene er viktige

- Hva mener dere er det beste ved Bjerke?

- Elevene er det beste. Vi har et åpent og godt miljø, svarer Mikkelsen, mens resten av elevrådet nikker enig.

Elevrådet er derfor ikke overrasket over at mange søker seg til skolen, og tror det kommer til å øke ytterligere når den nye skolen står klar til bruk.


- Vi vet at mange har søkt seg til skolen allerede til høsten, fordi de da får gå to år på den nye skolen, sier Helena Skagen.

Elevene har også tro på at det vil styrke skolen ytterligere når også musikk, dans og drama skal tilbys.

- Det er veldig mange som synger og danser ved skolen her. Allerede i dag er det mange talenter på denne skolen som ikke kommer ut. I dag er det kun i revyen vi har mulighet til å vise fram det, sier Sean Vincent Huertas, som selv danser.

Skole i nærmiljøet

Av de 19 kommunale videregående skolene i Oslo som tilbyr studiespesialisering, har kun ni skoler flere søkere enn plasser ved vg1 studiespesialisering. Av disse ligger sju skoler innenfor Ring 3. Bjerke og Lambertseter er de eneste som ligger utenfor.

Flaten tror det er veldig viktig med gode videregående skoler også i de ytre bydelene.

- Det er veldig viktig at ungdommene har et godt alternativ i nærmiljøet. Mange ungdommer har fritidsaktiviteter ved siden av skolen, da kan det fort bli mye reising om de må reise vekk fra nærmiljøet sitt. I tillegg kjenner vi omgivelsene og nærmiljøet godt, og kan følge opp elevene på en helt annen måte, sier Flaten.

Flaten påpeker at Bjerke har hatt en svært positiv trend over tid. Som elevene sine håper hun at den positive trenden vil fortsette når det nye skolebygget står klart til bruk.

 

Ingen lett jobb

Innflyttingen i den nye skolen om halvannet år kommer imidlertid til å gå uten rektor Gro Flaten. Etter 14 år i rektorstolen på Bjerke videregående skole gir hun seg. I løpet av de 14 årene har hun hele tiden jobbet for å utvikle Bjerke til en kvalitetsskole.

- Jeg har hatt fantastiske år her. Jeg synes det har vært veldig gøy å utvikle Bjerke til en kvalitetsskole, og både ansatte og elever har vært viktige bidragsytere underveis, sier hun.

Så hvorfor velger hun å gi seg ett år før «drømmeskolen» hennes står klar til bruk?

- Jeg har tenkt nøye gjennom avgjørelsen. Jeg har alltid hatt stor arbeidskapasitet, men nå er det blitt for lange arbeidsdager og mye helgejobbing, sier hun, før hun tar en liten pause:

- Og jeg har vel til tider opplevd at det ikke alltid har vært like lett å få gehør og støtte for å bygge opp en kvalitetsskole i Groruddalen, sier hun.

- Det har for eksempel tatt unødvendig lang tid - rundt 13 år - å få til en rehabilitering av Bjerke videregående skole. Jeg hadde jo håpet på at dette skulle vært realisert mye tidligere. Men nå er man i full gang, og det er flott, sier Flaten. 

 

Fakta

o    Studiespesialisering er det som tidligere het gymnas og etter det almenne fag.    

o    Vg1 er førsteklasse, vg2 er andreklasse og vg3 er tredjeklasse.

o    Ungdommene kan rangere skoler etter første-, andre- og tredjevalg. Denne artikkelen har tatt utgangspunkt i            ungdoms førstevalg ved utdanningsprogrammet studiespesialisering ved videregående skole i Oslo.

o    Når det gjelder studiespesialisering er det Fyrstikkalléen skole (F21) som har flest søkere per plass. Tett fulgt av     Elvebakken. Deretter følger Oslo katedralskole, Nydalen, Ullern, Foss, Oslo Handelsgym, Lambertseter og Bjerke.     Alle disse skolene har flere søkere enn det er plasser. Resten av skolene i byen har færre søkere enn det er plasser     på studiespesialisering.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!