Dobbelt så mange vil til Bjerke

Dobbelt så mange vil til Bjerke

 

Søkerne til studiespesialisering ved Bjerke videregående skole er nær doblet på ett år. Flere ungdommer enn det er plass til har nå skolen som førstevalg.

Skrevet av:

I fjor søkte 60 ungdommer seg til vg1 studiespesialisering, altså førsteklasse på det som tidligere har gått under navnet gymnas og allmenn. I år er tallet hele 113. I tillegg er søkermassen til vg2 også økt betraktelig. Til de 90 plassene er det 120 søkere.

- Dette er veldig gledelig. Det viser at vi er en populær skole i Groruddalen. Veldig mange fra nærområdet søker seg hit, og vi er en god konkurrent mot sentrumsskolene. De gode tallene ser vi også på søkningen til idrettsfag og medier og kommunikasjon, sier rektor Gro Flaten.

 

Systematisk jobbing

Skolen har jobbet aktivt med å markedsføre tilbudene sine, og at de får et nytt, flott skolebygg om halvannet år.

- Dette viser at om du jobber systematisk og godt over tid, gir det resultater. Vi har også et godt rykte, og opplever at det er fortjent. Vi ønsker å framstå som en skole som jobber tett på elevene for å få best mulig læringsresultater, sier Flaten.

Helena Skagen, Torstein Wien Tynes, Sindre Mikkelsen, Veronika Roth og Sean Vincent Huertas utgjør det nye elevrådsstyret ved skolen, og synes det er flott at mange ønsker seg til skolen.

- Alle har lyst til å gå på en god skole, sier Sindre Mikkelsen.

- Ved Bjerke kan du være den du er, supplerer Torstein Wien Tynes.

 

Elevene er viktige

- Hva mener dere er det beste ved Bjerke?

- Elevene er det beste. Vi har et åpent og godt miljø, svarer Mikkelsen, mens resten av elevrådet nikker enig.

Elevrådet er derfor ikke overrasket over at mange søker seg til skolen, og tror det kommer til å øke ytterligere når den nye skolen står klar til bruk.

- Vi vet at mange har søkt seg til skolen allerede til høsten, fordi de da får gå to år på den nye skolen, sier Helena Skagen.

Elevene har også tro på at det vil styrke skolen ytterligere når også musikk, dans og drama skal tilbys.

- Det er veldig mange som synger og danser ved skolen her. Allerede i dag er det mange talenter på denne skolen som ikke kommer ut. I dag er det kun i revyen vi har mulighet til å vise fram det, sier Sean Vincent Huertas, som selv danser.

Skole i nærmiljøet

Av de 19 kommunale videregående skolene i Oslo som tilbyr studiespesialisering, har kun ni skoler flere søkere enn plasser ved vg1 studiespesialisering. Av disse ligger sju skoler innenfor Ring 3. Bjerke og Lambertseter er de eneste som ligger utenfor.

Flaten tror det er veldig viktig med gode videregående skoler også i de ytre bydelene.

- Det er veldig viktig at ungdommene har et godt alternativ i nærmiljøet. Mange ungdommer har fritidsaktiviteter ved siden av skolen, da kan det fort bli mye reising om de må reise vekk fra nærmiljøet sitt. I tillegg kjenner vi omgivelsene og nærmiljøet godt, og kan følge opp elevene på en helt annen måte, sier Flaten.

Flaten påpeker at Bjerke har hatt en svært positiv trend over tid. Som elevene sine håper hun at den positive trenden vil fortsette når det nye skolebygget står klart til bruk.

 

Ingen lett jobb

Innflyttingen i den nye skolen om halvannet år kommer imidlertid til å gå uten rektor Gro Flaten. Etter 14 år i rektorstolen på Bjerke videregående skole gir hun seg. I løpet av de 14 årene har hun hele tiden jobbet for å utvikle Bjerke til en kvalitetsskole.

- Jeg har hatt fantastiske år her. Jeg synes det har vært veldig gøy å utvikle Bjerke til en kvalitetsskole, og både ansatte og elever har vært viktige bidragsytere underveis, sier hun.

Så hvorfor velger hun å gi seg ett år før «drømmeskolen» hennes står klar til bruk?

- Jeg har tenkt nøye gjennom avgjørelsen. Jeg har alltid hatt stor arbeidskapasitet, men nå er det blitt for lange arbeidsdager og mye helgejobbing, sier hun, før hun tar en liten pause:

- Og jeg har vel til tider opplevd at det ikke alltid har vært like lett å få gehør og støtte for å bygge opp en kvalitetsskole i Groruddalen, sier hun.

- Det har for eksempel tatt unødvendig lang tid - rundt 13 år - å få til en rehabilitering av Bjerke videregående skole. Jeg hadde jo håpet på at dette skulle vært realisert mye tidligere. Men nå er man i full gang, og det er flott, sier Flaten. 

 

Fakta

o    Studiespesialisering er det som tidligere het gymnas og etter det almenne fag.    

o    Vg1 er førsteklasse, vg2 er andreklasse og vg3 er tredjeklasse.

o    Ungdommene kan rangere skoler etter første-, andre- og tredjevalg. Denne artikkelen har tatt utgangspunkt i            ungdoms førstevalg ved utdanningsprogrammet studiespesialisering ved videregående skole i Oslo.

o    Når det gjelder studiespesialisering er det Fyrstikkalléen skole (F21) som har flest søkere per plass. Tett fulgt av     Elvebakken. Deretter følger Oslo katedralskole, Nydalen, Ullern, Foss, Oslo Handelsgym, Lambertseter og Bjerke.     Alle disse skolene har flere søkere enn det er plasser. Resten av skolene i byen har færre søkere enn det er plasser     på studiespesialisering.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!