Dobbelt så mange vil til Bjerke

Dobbelt så mange vil til Bjerke

 

Søkerne til studiespesialisering ved Bjerke videregående skole er nær doblet på ett år. Flere ungdommer enn det er plass til har nå skolen som førstevalg.

I fjor søkte 60 ungdommer seg til vg1 studiespesialisering, altså førsteklasse på det som tidligere har gått under navnet gymnas og allmenn. I år er tallet hele 113. I tillegg er søkermassen til vg2 også økt betraktelig. Til de 90 plassene er det 120 søkere.

- Dette er veldig gledelig. Det viser at vi er en populær skole i Groruddalen. Veldig mange fra nærområdet søker seg hit, og vi er en god konkurrent mot sentrumsskolene. De gode tallene ser vi også på søkningen til idrettsfag og medier og kommunikasjon, sier rektor Gro Flaten.

 

Systematisk jobbing

Skolen har jobbet aktivt med å markedsføre tilbudene sine, og at de får et nytt, flott skolebygg om halvannet år.

- Dette viser at om du jobber systematisk og godt over tid, gir det resultater. Vi har også et godt rykte, og opplever at det er fortjent. Vi ønsker å framstå som en skole som jobber tett på elevene for å få best mulig læringsresultater, sier Flaten.

Helena Skagen, Torstein Wien Tynes, Sindre Mikkelsen, Veronika Roth og Sean Vincent Huertas utgjør det nye elevrådsstyret ved skolen, og synes det er flott at mange ønsker seg til skolen.

- Alle har lyst til å gå på en god skole, sier Sindre Mikkelsen.

- Ved Bjerke kan du være den du er, supplerer Torstein Wien Tynes.

 

Elevene er viktige

- Hva mener dere er det beste ved Bjerke?

- Elevene er det beste. Vi har et åpent og godt miljø, svarer Mikkelsen, mens resten av elevrådet nikker enig.

Elevrådet er derfor ikke overrasket over at mange søker seg til skolen, og tror det kommer til å øke ytterligere når den nye skolen står klar til bruk.

- Vi vet at mange har søkt seg til skolen allerede til høsten, fordi de da får gå to år på den nye skolen, sier Helena Skagen.

Elevene har også tro på at det vil styrke skolen ytterligere når også musikk, dans og drama skal tilbys.

- Det er veldig mange som synger og danser ved skolen her. Allerede i dag er det mange talenter på denne skolen som ikke kommer ut. I dag er det kun i revyen vi har mulighet til å vise fram det, sier Sean Vincent Huertas, som selv danser.

Skole i nærmiljøet

Av de 19 kommunale videregående skolene i Oslo som tilbyr studiespesialisering, har kun ni skoler flere søkere enn plasser ved vg1 studiespesialisering. Av disse ligger sju skoler innenfor Ring 3. Bjerke og Lambertseter er de eneste som ligger utenfor.

Flaten tror det er veldig viktig med gode videregående skoler også i de ytre bydelene.

- Det er veldig viktig at ungdommene har et godt alternativ i nærmiljøet. Mange ungdommer har fritidsaktiviteter ved siden av skolen, da kan det fort bli mye reising om de må reise vekk fra nærmiljøet sitt. I tillegg kjenner vi omgivelsene og nærmiljøet godt, og kan følge opp elevene på en helt annen måte, sier Flaten.

Flaten påpeker at Bjerke har hatt en svært positiv trend over tid. Som elevene sine håper hun at den positive trenden vil fortsette når det nye skolebygget står klart til bruk.

 

Ingen lett jobb

Innflyttingen i den nye skolen om halvannet år kommer imidlertid til å gå uten rektor Gro Flaten. Etter 14 år i rektorstolen på Bjerke videregående skole gir hun seg. I løpet av de 14 årene har hun hele tiden jobbet for å utvikle Bjerke til en kvalitetsskole.

- Jeg har hatt fantastiske år her. Jeg synes det har vært veldig gøy å utvikle Bjerke til en kvalitetsskole, og både ansatte og elever har vært viktige bidragsytere underveis, sier hun.

Så hvorfor velger hun å gi seg ett år før «drømmeskolen» hennes står klar til bruk?

- Jeg har tenkt nøye gjennom avgjørelsen. Jeg har alltid hatt stor arbeidskapasitet, men nå er det blitt for lange arbeidsdager og mye helgejobbing, sier hun, før hun tar en liten pause:

- Og jeg har vel til tider opplevd at det ikke alltid har vært like lett å få gehør og støtte for å bygge opp en kvalitetsskole i Groruddalen, sier hun.

- Det har for eksempel tatt unødvendig lang tid - rundt 13 år - å få til en rehabilitering av Bjerke videregående skole. Jeg hadde jo håpet på at dette skulle vært realisert mye tidligere. Men nå er man i full gang, og det er flott, sier Flaten. 

 

Fakta

o    Studiespesialisering er det som tidligere het gymnas og etter det almenne fag.    

o    Vg1 er førsteklasse, vg2 er andreklasse og vg3 er tredjeklasse.

o    Ungdommene kan rangere skoler etter første-, andre- og tredjevalg. Denne artikkelen har tatt utgangspunkt i            ungdoms førstevalg ved utdanningsprogrammet studiespesialisering ved videregående skole i Oslo.

o    Når det gjelder studiespesialisering er det Fyrstikkalléen skole (F21) som har flest søkere per plass. Tett fulgt av     Elvebakken. Deretter følger Oslo katedralskole, Nydalen, Ullern, Foss, Oslo Handelsgym, Lambertseter og Bjerke.     Alle disse skolene har flere søkere enn det er plasser. Resten av skolene i byen har færre søkere enn det er plasser     på studiespesialisering.

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!