Dømt for konedrapet i Granstangen

Dømt for konedrapet i Granstangen

 

Den afghanske mannen som kvalte kona si i parets egen leilighet i Granstangen på Furuset i juni 2007, er dømt til psykisk helsevern og å betale 410.000 i erstatning til sønnen.

Tekst:

Publisert:

Ifølge dommen ble den 25 år gamle kvinnen kvalt med et sjal. I retten forklarte mannen at han hadde avslørt at kona var utro og derfor ville skremme henne, men retten finner det hevet over enhver rimelig tvil at tiltalt hadde som forsett å drepe fornærmede.

Det var den afghanske familiefaren selv som varslet politiet om drapet den 19. juni i fjor. Han la aldri skjul på at han selv hadde utført drapet og han viste selv politiet hvor hans døde kone lå.

- Personen som ringte inn var en 30 år gammel mann. Han er en kjenning av politiet, men kun for mindre saker, sa politiførstebetjent Terje Kristiansen på en pressekonferanse 19. juni.

Den 30 år gamle mannen har fått diagnosen paranoid schizofreni av psykiatere. Ifølge ham selv har han både syns- og hørselshallusinasjoner.

I tillegg til dommen på tvungent psykisk helsevern er den afghanske mannen dømt til å å betale 410.000 kroner i erstatning og oppreisning til sønnen. Han har også mistet rettet til å arve den avdøde kona.

 

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.