Drømmen ble oppfylt

Drømmen ble oppfylt

 

I flere år har Brigitte Chauvin kjempet for at Groruddalens kulturskatter skal få et eget kultur­kart. Denne uka så hun endelig resultatet.

Tekst:

Publisert:

 - Det forundrer meg at vi ikke har et slikt kart når vi har så mange kulturskatter i bydelen. Jeg håper dette så fort som mulig kan bli realitet, sa Brigitte Chauvin til denne avisen for knappe tre år siden.

Da hun satt som leder i kulturkomiteen i Bydel Grorud, kom nemlig Chauvin opp med ideen om å lage et kulturkart over Grorud. Hele Grorud bydelsutvalg var enige med henne i at dette var en god idé.

I forbindelse med Groruddals-satsingen fant man imidlertid ut at man burde lage et kart som omfavnet alle de fire bydelene i Groruddalen.  Det var også slik finansieringen kom på plass.

- Ideen fikk jeg fra et turistkart i Paris, og jeg syntes Groruddalen burde få et liknende kart, forklarer hun.

 

Severdigheter

På kartet er kirker, gamle Aker-gårder, drabantbyer og skoler uthevet med tredimensjonale symboler. Alle severdighetene er også forklart med et par setninger.

- Severdighetene i Groruddalen står i kø, og nå kan vi finne dem på kartet, sier Chauvin, og fortsetter:

- Jeg håper kartet vil være til glede for hele Oslo.

Kartet er lagt ved boka «Oppdag Groruddalen», som skal sendes ut til alle husstander i Groruddalen.

Gry Eliesen hos Byantikvaren har jobbet mye med boka.

- Det har vært kjempegøy. Det er også veldig deilig at den er ferdig, og se resultatet.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.