Elbil-gjennomslag
på landsmøtet

Elbil-gjennomslag <BR>på landsmøtet

OSLO SP: Oslodelegasjonen i Sp fikk gjennomslag for flere saker på sitt landsmøte.

Under landsmøtet til Senterpartiet i slutten av mars stemte flertallet for å videreføre elbil-fordelene i partiprogrammet, tross motstand fra partiledelsen.

En stor delegasjon fra Oslo Sp deltok på landsmøtet i mars. Leder i Groruddalen Senterparti, Ole Andre Karlson, er fornøyd med sakene som ble satt på kartet.

- Det jeg er mest fornøyd med fra landsmøtet er at vi fikk gjennomslag for å videreføre elbil fordelene,til tross for motstand fra deler av partiledelsen. Det er kjempeviktig for miljøet, og ikke minst luftkvalitetenher i byen at andelen elbiler fortsetter å øke, sier han.

Han mener det nå er en reell sjanse for å få inn førstekandidat Aisha Naz Bhatti på stortinget til høsten.

- Det var fantastisk morsomt å være på landsmøtet med en så stor og dyktig delegasjon fra Oslo. Jeg opplever at Oslo Senterparti blir hørt og at vi fårgjennomslag for våre saker på en helt annen møte enn før. Det inspirerer veldig og vi gleder oss til å gyve løs på valgkampen for å få Aisha på tinget, sier han.

Mener utdanning skal være gratis

Andre ting på programmet var at Sp er imot skolepenger for internasjonale studenter, ikke koble statsstøtte til trossamfunn med medlemmenes statsborgerskap, de vil trappe opp innsatsen for integrering av flyktninger, og styrke rettigheter for arbeidstakere.

- At landsmøtet gikk inn for å beholde gratisprinsippet i høyere utdanning er jeg også veldig glad for. Det bør være karakterer og ikke lommeboken til foreldrene som bestemmer hvem som skal få komme hit for å studere. Det løfter kvaliteten på studiene for alle, mener Karlson.

- Vi var også med å dra programmet i retning av større skepsis til konkurranseutsetting. Eksempelet med søppeltømming i Oslo viser tydelig at konkurranseutsetting og ensidig prisfokus kan bli veldig dyrt. Vi vil ikke at hverken barnehagen, barnevernet eller bestemor skal ut på anbud til store velferdskonsern.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.