En epoke er over

En epoke er over

 

26 års drift av Stedet Vårt avsluttes når Bydel Bjerke overtar og gjør det om til Veitvet nærmiljø-senter.

Skrevet av:

- En epoke er over, slår  styre-leder Bjørn Loge fast.

- Vi har lenge visst at dette kom til å skje, og vi har gjort det vi kan for å lette overgangen.

Oslo fylkesforening av Norsk pensjonistforbund har stått for driften av Stedet Vårt i 26 år, med økonomisk støtte fra Bydel Bjerke.

I fjor ble aktivitetssentret utsatt for et massivt budsjettkutt, samt et påtrykk fra bydelen om å redusere utgiftene og øke inntektene.

Rona Therese Reistad ble ansatt som daglig leder i et håp om å berge den synkende skuta.

- Vi klarte det langt på vei, men kuttene ble for store, forteller hun.

 

- Skal vi le eller gråte?

Usikkerhet preger stemningen når Stedet Vårt har invitert til et avslutningsarrangement for sine brukere.

- Alt er i ferd med å bli anner-ledes, og vi lurer vel på om vi skal le eller gråte, forteller Anne-Mari Tjeldnes.

Hun er nærmeste nabo til Stedet Vårt, og ser mennesker som kommer og går inn og ut av sentret støtt og stadig.

- Dette stedet har vært livet for mange her på Veitvet, forteller hun og er redd for at mange av de faste nå kommer til å bli sittende inne uten noe sted å gå og møte mennesker.

Anne-Mari skryter uhemmet av de ansatte og frivillige som jobber på Stedet Vårt, og berømmer den unike innsatsen de har gjort det siste året.

 

Felt av økonomien

Mange som kjenner til Stedet Vårt og politikken i Bydel Bjerke kjenner nok også Thorleif Holth. Han har vært en av de største pådriverne for at Stedet Vårt skal bestå, og har diskutert kraftig med bydelen gjentatte ganger.

Thorleif kunne ikke være til stede på avslutnings-arrange-mentet, men hans kone Liv, som også er leder i Veitvet og Linderud pensjonistforening, talte på hans vegne. Hun sa at kutt i de kommunale tilskuddene har hjemsøkt eldresentret i alle år.

- Økonomien ble til slutt også hovedårsaken til at et fruktbart samarbeide og et godt innarbeidet  tilbud til de eldre opphører i sin nåværende form. En epoke er over.

Thorleif ønsker også lykke til med den nye modellen, og utrykker et sterkt ønske om at de eldre som bruker Stedet Vårt skal kunne være trygge på at tilbudet opprettholdes.

Daglig leder Rona Therese Reistad er enig i dette, og vil forsikre om at tilbudene skal ivaretas.

- Det er viktig at de som bruker Stedet Vårt, vet at tilbudene, alle aktivitetene og lignende, blir ivaretatt. Det skal ikke bli så mye endring, forteller hun, men understreker at samtidig som de eldre skal ivaretas, åpnes sentret for hele befolkningen - et nærmiljøsenter.

- Foreløpig vil driften av nærmiljøsentret fortsette i de samme lokalene.

Hun mener at de faktisk er ganske heldige, med tanke på det mange så for seg for noen måneder tilbake: Total nedleggelse av driften på Veitvet og omlokalisering til et annet sted i bydelen.

 

Godt samarbeid

Reistad mener bydelen, ut fra de premisser som lå til grunn, har løst dette på best mulig måte. Hun var selv med i arbeidsgruppen som bydelsdirektør Kari-Anne Mathi-sen opprettet med tanke på å ivareta tilbudet.

- Jeg følte jeg ble hørt på de eldres vegne, og jeg syns det var en utrolig fin måte å løse det på.

Seksjonssjef Tina Arnesen i Bydel Bjerke er enig med Reistad.

- Vi har hatt en god prosess, og sammen kommet fram til en løsning som er bra for alle, mener Arnesen.

Bydelens arbeid fremover vil være å ivareta tilbudene som eksisterer, men også videreutvikle og styrke aktivitetene for den øvrige befolkningen på Veitvet.

Arnesen forteller at dette også på lang sikt skal sees i sammenheng med planene for hele Veitvet området. De har inngått en ny avtale med huseier og nær-miljøsentret fortsetter i samme lokaler som Stedet Vårt har i dag.

- Blant annet vil også døren mellom helsestasjonen og sentret bli åpnet, så familiene som bruker denne også kan komme inn i kafeen, sier hun og forteller at bydelen ser fram imot arbeidet med det nye nærmiljøsentret.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!