En epoke er over

En epoke er over

 

26 års drift av Stedet Vårt avsluttes når Bydel Bjerke overtar og gjør det om til Veitvet nærmiljø-senter.

Tekst:

Publisert:

- En epoke er over, slår  styre-leder Bjørn Loge fast.

- Vi har lenge visst at dette kom til å skje, og vi har gjort det vi kan for å lette overgangen.

Oslo fylkesforening av Norsk pensjonistforbund har stått for driften av Stedet Vårt i 26 år, med økonomisk støtte fra Bydel Bjerke.

I fjor ble aktivitetssentret utsatt for et massivt budsjettkutt, samt et påtrykk fra bydelen om å redusere utgiftene og øke inntektene.

Rona Therese Reistad ble ansatt som daglig leder i et håp om å berge den synkende skuta.

- Vi klarte det langt på vei, men kuttene ble for store, forteller hun.

 

- Skal vi le eller gråte?

Usikkerhet preger stemningen når Stedet Vårt har invitert til et avslutningsarrangement for sine brukere.

- Alt er i ferd med å bli anner-ledes, og vi lurer vel på om vi skal le eller gråte, forteller Anne-Mari Tjeldnes.

Hun er nærmeste nabo til Stedet Vårt, og ser mennesker som kommer og går inn og ut av sentret støtt og stadig.

- Dette stedet har vært livet for mange her på Veitvet, forteller hun og er redd for at mange av de faste nå kommer til å bli sittende inne uten noe sted å gå og møte mennesker.

Anne-Mari skryter uhemmet av de ansatte og frivillige som jobber på Stedet Vårt, og berømmer den unike innsatsen de har gjort det siste året.

 

Felt av økonomien

Mange som kjenner til Stedet Vårt og politikken i Bydel Bjerke kjenner nok også Thorleif Holth. Han har vært en av de største pådriverne for at Stedet Vårt skal bestå, og har diskutert kraftig med bydelen gjentatte ganger.

Thorleif kunne ikke være til stede på avslutnings-arrange-mentet, men hans kone Liv, som også er leder i Veitvet og Linderud pensjonistforening, talte på hans vegne. Hun sa at kutt i de kommunale tilskuddene har hjemsøkt eldresentret i alle år.

- Økonomien ble til slutt også hovedårsaken til at et fruktbart samarbeide og et godt innarbeidet  tilbud til de eldre opphører i sin nåværende form. En epoke er over.

Thorleif ønsker også lykke til med den nye modellen, og utrykker et sterkt ønske om at de eldre som bruker Stedet Vårt skal kunne være trygge på at tilbudet opprettholdes.

Daglig leder Rona Therese Reistad er enig i dette, og vil forsikre om at tilbudene skal ivaretas.

- Det er viktig at de som bruker Stedet Vårt, vet at tilbudene, alle aktivitetene og lignende, blir ivaretatt. Det skal ikke bli så mye endring, forteller hun, men understreker at samtidig som de eldre skal ivaretas, åpnes sentret for hele befolkningen - et nærmiljøsenter.

- Foreløpig vil driften av nærmiljøsentret fortsette i de samme lokalene.

Hun mener at de faktisk er ganske heldige, med tanke på det mange så for seg for noen måneder tilbake: Total nedleggelse av driften på Veitvet og omlokalisering til et annet sted i bydelen.

 

Godt samarbeid

Reistad mener bydelen, ut fra de premisser som lå til grunn, har løst dette på best mulig måte. Hun var selv med i arbeidsgruppen som bydelsdirektør Kari-Anne Mathi-sen opprettet med tanke på å ivareta tilbudet.

- Jeg følte jeg ble hørt på de eldres vegne, og jeg syns det var en utrolig fin måte å løse det på.

Seksjonssjef Tina Arnesen i Bydel Bjerke er enig med Reistad.

- Vi har hatt en god prosess, og sammen kommet fram til en løsning som er bra for alle, mener Arnesen.

Bydelens arbeid fremover vil være å ivareta tilbudene som eksisterer, men også videreutvikle og styrke aktivitetene for den øvrige befolkningen på Veitvet.

Arnesen forteller at dette også på lang sikt skal sees i sammenheng med planene for hele Veitvet området. De har inngått en ny avtale med huseier og nær-miljøsentret fortsetter i samme lokaler som Stedet Vårt har i dag.

- Blant annet vil også døren mellom helsestasjonen og sentret bli åpnet, så familiene som bruker denne også kan komme inn i kafeen, sier hun og forteller at bydelen ser fram imot arbeidet med det nye nærmiljøsentret.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.