En epoke er over

En epoke er over

 

26 års drift av Stedet Vårt avsluttes når Bydel Bjerke overtar og gjør det om til Veitvet nærmiljø-senter.

Skrevet av:

- En epoke er over, slår  styre-leder Bjørn Loge fast.

- Vi har lenge visst at dette kom til å skje, og vi har gjort det vi kan for å lette overgangen.

Oslo fylkesforening av Norsk pensjonistforbund har stått for driften av Stedet Vårt i 26 år, med økonomisk støtte fra Bydel Bjerke.

I fjor ble aktivitetssentret utsatt for et massivt budsjettkutt, samt et påtrykk fra bydelen om å redusere utgiftene og øke inntektene.

Rona Therese Reistad ble ansatt som daglig leder i et håp om å berge den synkende skuta.

- Vi klarte det langt på vei, men kuttene ble for store, forteller hun.

 

- Skal vi le eller gråte?

Usikkerhet preger stemningen når Stedet Vårt har invitert til et avslutningsarrangement for sine brukere.

- Alt er i ferd med å bli anner-ledes, og vi lurer vel på om vi skal le eller gråte, forteller Anne-Mari Tjeldnes.

Hun er nærmeste nabo til Stedet Vårt, og ser mennesker som kommer og går inn og ut av sentret støtt og stadig.

- Dette stedet har vært livet for mange her på Veitvet, forteller hun og er redd for at mange av de faste nå kommer til å bli sittende inne uten noe sted å gå og møte mennesker.

Anne-Mari skryter uhemmet av de ansatte og frivillige som jobber på Stedet Vårt, og berømmer den unike innsatsen de har gjort det siste året.

 

Felt av økonomien

Mange som kjenner til Stedet Vårt og politikken i Bydel Bjerke kjenner nok også Thorleif Holth. Han har vært en av de største pådriverne for at Stedet Vårt skal bestå, og har diskutert kraftig med bydelen gjentatte ganger.

Thorleif kunne ikke være til stede på avslutnings-arrange-mentet, men hans kone Liv, som også er leder i Veitvet og Linderud pensjonistforening, talte på hans vegne. Hun sa at kutt i de kommunale tilskuddene har hjemsøkt eldresentret i alle år.

- Økonomien ble til slutt også hovedårsaken til at et fruktbart samarbeide og et godt innarbeidet  tilbud til de eldre opphører i sin nåværende form. En epoke er over.

Thorleif ønsker også lykke til med den nye modellen, og utrykker et sterkt ønske om at de eldre som bruker Stedet Vårt skal kunne være trygge på at tilbudet opprettholdes.

Daglig leder Rona Therese Reistad er enig i dette, og vil forsikre om at tilbudene skal ivaretas.

- Det er viktig at de som bruker Stedet Vårt, vet at tilbudene, alle aktivitetene og lignende, blir ivaretatt. Det skal ikke bli så mye endring, forteller hun, men understreker at samtidig som de eldre skal ivaretas, åpnes sentret for hele befolkningen - et nærmiljøsenter.

- Foreløpig vil driften av nærmiljøsentret fortsette i de samme lokalene.

Hun mener at de faktisk er ganske heldige, med tanke på det mange så for seg for noen måneder tilbake: Total nedleggelse av driften på Veitvet og omlokalisering til et annet sted i bydelen.

 

Godt samarbeid

Reistad mener bydelen, ut fra de premisser som lå til grunn, har løst dette på best mulig måte. Hun var selv med i arbeidsgruppen som bydelsdirektør Kari-Anne Mathi-sen opprettet med tanke på å ivareta tilbudet.

- Jeg følte jeg ble hørt på de eldres vegne, og jeg syns det var en utrolig fin måte å løse det på.

Seksjonssjef Tina Arnesen i Bydel Bjerke er enig med Reistad.

- Vi har hatt en god prosess, og sammen kommet fram til en løsning som er bra for alle, mener Arnesen.

Bydelens arbeid fremover vil være å ivareta tilbudene som eksisterer, men også videreutvikle og styrke aktivitetene for den øvrige befolkningen på Veitvet.

Arnesen forteller at dette også på lang sikt skal sees i sammenheng med planene for hele Veitvet området. De har inngått en ny avtale med huseier og nær-miljøsentret fortsetter i samme lokaler som Stedet Vårt har i dag.

- Blant annet vil også døren mellom helsestasjonen og sentret bli åpnet, så familiene som bruker denne også kan komme inn i kafeen, sier hun og forteller at bydelen ser fram imot arbeidet med det nye nærmiljøsentret.

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!