Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

- En klar marsjordre

ÅPNER LOMMEBOKA FOR MANGLERUD: Staten bevilger nå 1,1 milliard i NTP til Manglerudprosjektets oppstartsfase. Den borgerlige siden tok turen til Manglerud, tross dårlig vær, for å levere nyheten. Her er Lars Petter Solås (Frp, t.v), Oddbjørg Minos (KrF), Eirik Lae Solberg (H), Ola Elvestuen (V), Nikolai Astrup (H) og Guri Melby (V).

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

Skrevet av:

I revidert Oslopakke 3 ble det satt av rundt én milliard til Manglerudprosjektet. Nå kommer regjeringa på banen og legger inn ytterligere 1,1 milliard. Prosjektet skal finansieres av staten og bompenger.

- Det betyr at det settes av totalt to milliarder til oppstart av prosjektet så det kan realiseres i tråd med avtalen gjort i Oslopakke 3, forteller stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H).

- Dette er en klar marsjordre om at prosjektet skal gjennomføres og fullføres i planperioden.

Avisen har skrevet om Manglerudprosjektet flere ganger. Den seneste saken fokuserer på Statens vegvesens alternativ om å bygge ut en åtte-felts motorvei og tunnel i Smalvollveien for å avlaste trafikken på E6.

Les også: – Vi kan ikke gjøre alle fornøyde

Skal ikke forverre

Gruppeleder i Oslo Venstre, Guri Melby, og gruppeleder for Oslo Høyre, Eirik Lae Solberg, er tydelige; de ønsker ikke å bygge ned et område for å gagne et annet.

- Jeg tror ikke politikere i Oslo vil akseptere en løsning som gir dårligere boforhold et sted i byen for å oppnå noe et annet sted i byen. Det er derfor fint at vegvesenet ikke skal bestemme dette selv, det er staten og Oslopakke 3 som står for finansieringen, sier Melby.

Den borgerlige siden peker på at dersom midlene til oppstart av Manglerudprosjektet ikke hadde kommet fra statlig hold, hadde prosjektet dødd ut.

- Mange detaljer er ikke ferdig planlagt, men poenget er at midlene nå er avsatt og planleggingen kan gå som den skal, sier Melby.

Inn med nye øyne

- Dere sier Groruddalen ikke må få mer belastning, allikevel foreslås det blant annet motorvei i Smalvollveien. Er det forsvarlig?

Dette er en del av prosjektet som Statens vegvesen blir nødt til å se på med nye øyne. Vi kan ikke investere så mye i et prosjekt og ende opp med at noen får en tydeligere økt trafikkbelastning, mener Lae Solberg.

- Men på E6 passerer det hundre tusen biler hver dag. Et sted må disse gå. Vil det ikke bare være å flytte problemet fra E6?

- En stor del av prosjektet handler om tilrettelegging av sykler og kollektivtrafikk, mener Astrup.

Gir bedre kollektivløsning

- Forstår du at folk er skeptiske til forslag om ny motorvei fordi Groruddalen allerede har tre trafikkårer, og at staten nettopp har godkjent plan om lov til å bygge i røde støysoner?

- Absolutt. Derfor er det viktig å si at vi må planlegge videre for å se om vi kan finne løsninger som gir minst mulig belastning for lokalbefolkningen, minst mulig støy, støv og forurensing. Samtidig utløser Manglerudprosjektet det som er viktig for byen; bedre kollektiv- og sykkelløsning, samt trafikkavløsning, mener Astrup.

Ola Elvestuen (V) mener det hele henger sammen med utvikling av InterCity-tog og hele den nasjonale transportplanen (NTP).

- Breivollbyen må inn som en av de store og nye byutviklingsområde. Om man bygger Smalvollveien som ny E6 og ikke legger den i tunnel vil dette ødelegge for Breivoll.

Les hele saken med blant annet uttalelser om rød støysone i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!