En spontan erstatter

En spontan erstatter

NY GIV: Øyvind Henriksen skal lede to bydeler; Bjerke og Nordre Aker. Bjerke skal han lede fram mot sommeren – og han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.


Øyvind Henriksen har tatt over som bydelsdirektør i Bydel Bjerke fram mot sommeren. Han får nok å gjøre med å lede to bydeler; Bjerke og Nordre Aker. Og så kan han slappe av på sin egen vingård i Ungarn til sommeren.

Skrevet av:

Kari-Anne Mathisen var bydelsdirektør i Bydel Bjerke i ti år. Nå har hun brått gått av, og bydelen trengte noen til å ta over oppgavene før en permanent bydelsdirektør stepper inn. Dette ble Øyvind Henriksen. Han er opprinnelig bydelsdirektør i Bydel Nordre Aker og bor på Røa. Nå skal han sette seg inn i Groruddalen.

– Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne tenke meg å ta over en periode. Det går ganske greit i Nordre Aker nå, så jeg så en mulighet og tok den, forteller Henriksen.

Egentlig var det ikke en vanskelig avgjørelse.

– Er du en så spontan person?

Ja, jeg blir fort begeistret for ting. Til min sønns store frustrasjon er det ikke alt jeg setter i gang som blir noe av, men mye blir det, ler han.

Kjøpte vingård

Det var kanskje spontaniteten som fikk ham til å kjøpe en vingård i Ungarn. Sammen med sin store kjærlighet.

– Vi holder på med vinproduksjon, så man kan si jeg har realisert den store drømmen. Det er den første høsten nå med vin fra vår gård som ligger utpå landet i Ungarn. Det er veldig sjarmerende. Vi kom over eiendommen og tenkte først at det var for tidlig. Vi er begge i full jobb. Men vi grep altså sjansen, og nå stortrives vi, smiler han.

Øyvind er godt gift – og har fått to bonusbarn med seg.

– Jeg har tre barn fra før, og kjæresten min har to.

Han er spontan også i jobbsammenheng, som både er positivt og negativt.

– Jeg går ofte inn i ting uten å skrive manus. Det er bra og skummelt. Det skumle er at jeg ikke alltid er godt nok forberedt til det vi skal, sier han.

Gjør folk gode

Han lar ikke det stoppe ham.

– Hva betyr det for deg å være bydelsdirektør?

– Det innebærer at jeg skal være med å gjøre folk gode og legge til rette for medarbeiderne mine med gode rammebetingelser. Jeg har stor tillit til medarbeiderne mine, og folk er flinke og ansvarlige. Som bydelsdirektør skal jeg trekke de store linjene så de ansatte kan få til ting på en god måte. Og jeg har fått tilbakemeldinger på at min arbeidsmåte funker noenlunde bra, ler han.

Selv om han skal være i Bjerke til sommeren har han satt seg inn i bydelen. Så godt han kan.

– Jeg var på avslutningen for Groruddals-satsingen som var veldig bra for meg. Også er Bjerke en annen enn Nordre Aker når det kommer til levekår. Men jeg er fra Grünerløkka og har jobbet der i flere år med mangfold og likestilling.

Heier på mangfold

Han skulle gjerne sett at Nordre Aker hadde litt mer mangfold.

– Det er et stort savn. Man får en fremmed holdning til de ressursene som finnes, sier han.

Øyvind har jobbet i kommunen siden 1997.

– Jeg er utdannet lærer, men tenkte med en gang at jeg ikke skulle jobbe på noen skole. Jeg ville jobbe med ungdom på fritiden, sier han.

Så han begynte på ungdomsklubb.

– Den beste tilbakemeldingen man kan få er fra ærlige ungdommer som kommer fordi det er ålreit, ikke fordi de må ta hensyn. Vi voksne er litt for flinke til å tenke på hensyn hele tiden. Jeg ser at det gjøres mye bra for barn og unge i Bydel Bjerke, det er jeg glad for.

Er dirigent

En bydelsdirektør skal være en som trekker i trådene helt øverst i bydelen, for å få folk til å yte mest. Litt som en dirigent. Og der mangler ikke Øyvind kompetanse.

– Jeg har drevet med kor i 30 år som dirigent. Jeg har dirigert et pop-soul kor i mange år, smiler han.

Som bydelsdirektør må han også dirigere budsjettet. Alt skal passe inn i puslespillet. Av Groruddalsbydelene er det Bjerke som sliter mest med økonomien nå, mye på grunn av et nytt fordelingssystem. De må kutte nesten 30 millioner kroner.

– Det er helt avgjørende å ha kontroll på økonomien. Det er en del av lederskapet. IO tillegg er det viktig å ha et godt samarbeid mellom politikk og administrasjon, noe jeg føler vi har her i Bydel Bjerke. Vi må lytte til de politiske signalene og så må det løses med gjensidig respekt, sier han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

 
Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!