En spontan fortellerstund

En spontan fortellerstund

 

Søsknene Vilde (7) og Torkel (4) skulle egentlig låne bøker på Nordtvet bibliotek. Men så ble det fortellerstund også.

- Da vi kom til biblioteket, så ble det lest opp en fortelling. Den hadde vi veldig lyst til å høre på, smiler Vilde Bull-Njaa Sogn.

- Fortellingen handlet om en konge som bodde i India. Men det fantes ingen vaskemaskiner og dusj, så folk måtte vaske klær og bade i elven. Kongen luktet veldig vondt, fordi han hatet å bade, fortsetter syvåringen.

Torkel Bull-Njaa Sogn koste seg også fortellerstunden. Georgiana Keable leste opp historien «Kongens skitne føtter og den modige kone».

Lesehest

Vilde har mange bøker hjemme som hun pleier å lese. Men nå har hun meldt seg på en lesekonkurranse der hun må lese så mange bøker som mulig fram til slutten av april.

- Jeg ville låne noen bøker på biblioteket. Det er veldig gøy å lese synes jeg, smiler hun.

Lesekonkurransen arrangeres av Nordtvet og Romsås biblioteker, og er rettet mot barn mellom 6 og 13 år. Bøkene må lånes ved et av bibliotekene, og etter hver bok man har lest skal det skrives et lite referat. Vinneren er den som har lest flest bøker.

- Jeg skal lese så masse som mulig, forteller Vilde.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.