ANNONSE

En spontan fortellerstund

En spontan fortellerstund

 

Søsknene Vilde (7) og Torkel (4) skulle egentlig låne bøker på Nordtvet bibliotek. Men så ble det fortellerstund også.

- Da vi kom til biblioteket, så ble det lest opp en fortelling. Den hadde vi veldig lyst til å høre på, smiler Vilde Bull-Njaa Sogn.

- Fortellingen handlet om en konge som bodde i India. Men det fantes ingen vaskemaskiner og dusj, så folk måtte vaske klær og bade i elven. Kongen luktet veldig vondt, fordi han hatet å bade, fortsetter syvåringen.

Torkel Bull-Njaa Sogn koste seg også fortellerstunden. Georgiana Keable leste opp historien «Kongens skitne føtter og den modige kone».

Lesehest

Vilde har mange bøker hjemme som hun pleier å lese. Men nå har hun meldt seg på en lesekonkurranse der hun må lese så mange bøker som mulig fram til slutten av april.

- Jeg ville låne noen bøker på biblioteket. Det er veldig gøy å lese synes jeg, smiler hun.

Lesekonkurransen arrangeres av Nordtvet og Romsås biblioteker, og er rettet mot barn mellom 6 og 13 år. Bøkene må lånes ved et av bibliotekene, og etter hver bok man har lest skal det skrives et lite referat. Vinneren er den som har lest flest bøker.

- Jeg skal lese så masse som mulig, forteller Vilde.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE