Debatt om usikkerhet rundt politihøgskolen:

Enig om relokalisering
- ikke prosessen

Enig om relokalisering<BR>- ikke prosessen

DEBATTERER: Jan Bøhler (Ap) tar opp saken om relokalisering av politihøgskolen i Stortinget. Han understreker at regjeringens planer om utflytting fra Oslo skaper stor usikkerhet - men at det er på tide å flytte skolen til Groruddalen og nye lokaler.

Politihøgskolens ledelse fikk selv sjokk da de fikk vite at de står på en liste over statlige institusjoner som regjeringen vil ha ut av Oslo. Jan Bøhler (Ap) vil ha skolen til Groruddalen, men er skeptisk til regjeringens usikkerhet rundt flytteprosessen.

Skrevet av:

I Akers Avis Groruddalen har allerede Venstre-topp Ola Elvestuen meldt sin interesse i saken. Selv om det er Venstre som har gått i bresjen for å flytte arbeidsplassene og lage lista, vil han at Groruddalen skal vurderes som et alternativ. Det fikk Jan Bøhler (Ap) til å klø seg på haka i forundelse.

- Det er jo Venstre som ville flytte skolen ut i utgangspunktet. Men for all del, det er bra om han også vil kjempe for å få skolen til å bli i Oslo, sier han.

På lista over regjeringens planer for utflytting av arbeidsplasser står politihøgskolen øverst, men uten begrunnelse. På onsdag stilte Bøhler spørsmål til justis- og beredskapsministeren under Stortingets spørretime.

- Når regjeringen vil utrede en utlokalisering av skolen, skaper det stor usikkerhet om skolens fremtid og strategier. Skolen kan ikke lenger være på Majorstua. De må vedlikeholde hele tiden, og bygget består av midlertidige brakker og en gammel gardekaserne. Det er satt sammen av ad hoc-løsninger, mener Bøhler.

Foreslår tomt på Nyland

Bøhler løfter fram tomta langs Nyland mot Grorud stasjon som et alternativ. Det har han pekt på før også.

- Politihøgskolen har flere distriktsprofiler allerede som i Kongsvinger, Bodø og Stavern. Men det er klart høyest søkertall i Oslo. Tomta ved Grorud stasjon ned mot Nyland langs Alnaelva består nå av brakker og midlertidig oppstilling av maskiner. Den tomta har vært aktuell før, sier han.

- Et viktig hensyn skolens ledelse peker på er at den bør ligge nær kollektivknutepunkt og ha kort reisevei. Det tar ikke lang tid med toget.

- Hva tror du er grunnen til at det ikke har blitt gjort noe med flytteplanene?

- For det første investerte de i Kongsvinger, Bodø og Stavern. Og så ble det lagt vekk på andre investeringer etter 22. juli 2011. Men nå kommer det opp igjen på grunn av regjerings-forslaget.

Tar signalene på alvor

Rektor Nina Skarpenes er godt kjent med at politihøgskolen er en yndet institusjon over hele landet. Hun satte derimot kaffen i halsen da hun fikk vite at staten har skrevet dem opp på en liste over statlige arbeidsplasser som vurderes flyttet ut av Oslo.

- Regjeringens initiativ kom svært overraskende. Det er viktig å understreke at det er snakk om en utredning, men vi tar signalene på alvor og melder oss på behandlingen av denne saken, sier hun.

De har selv utredet et forslag om en ny politihøgskole i Oslo eller i Osloområdet.

- Gjerne et nytt bygg med tilstrekkelig kapasitet, også med tanke på fremtidige behov. Politidirektoratet og departementet er godt kjent med dette. Nå er diskusjonen om vi skal flytte vekk fra hovedstaden, og det er noe helt annet. Vi skal være tett på den videre håndteringen av dette, understreker Skarpenes.

Les hele saken i vår papirutgave og eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!