Enormt pengebruk
på sykefravær

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

VIL ANSETTE: Venstresiden i Grorud BU liker ikke at 70 prosent av det enorme vikarbudsjettet går rett i lomma til private aktører og vil heller ansette faste vikarer. Her står MDGs Jon Julius Sandal (f.v.), Maren Rismyhr (R), Tale Pleym (SV) og Andrine Breiner Johansen (Ap).

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Skrevet av:

Av de totalt 17,3 millioner kronene gikk 12,8 millioner til private byråer.

Fordi venstresiden i Grorud BU har et ønske om å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen, holdt det ikke med å ta statistikken for vikarbruk til orientering. Samarbeidspartiene Rødt, SV, Ap og MDG ba i tillegg om en videre utredning fordi man med primærhensikt ønsker å skape flere faste arbeidsplasser i bydelen. Vedtaket fikk ingen støtte fra verken Frp eller Høyre.

- Jeg håper vi kan bruke noen av disse millionene på faste stillinger i bydelen istedenfor å bruke dem på vikarbyråer. Vi har store barnehager i bydelen og det hadde vært fint med faste ansatte som kunne vært flere steder etter behov, mener Maren Rismyhr (R).

Tror fraværet vil synke

SV ved Tale Pleym sier hun allerede var klar over at bydelen brukte vikarbyråer i barnehagene, men at hun fikk hakeslepp av å se den konkrete pengebruken.

Jeg skvatt til da jeg så det økonomiske omfanget av dette. At over 70 prosent av pengene som ble brukt det året gikk til private byråer viser hvor viktig det er å få på plass en lokal vikarpool i bydelen, sier Pleym.

Vikarbruken i 2015 er satt inn for å løse både kort- og langtidsfraværet i de kommunale barnehagene - som har en fraværsprosent på henholdsvis 4,6 prosent og 7,8 prosent.

En vinn-vinn-situasjon

Ap mener det er ubeleilig at en såpass høy sum går rett i lomma på private aktører.

Vi er opptatt av å få folk inn i en 100 prosent stilling, om du så må jobbe i forskjellige barnehager ulike dager i uka. Da slipper en i hvert fall uforutsigbarheten i hverdagen hvor en går rundt å venter på en telefon på morgenen som av og til aldri kommer, sier Andrine Breiner Johansen (Ap).

Lar seg ikke begeistre

Høyre-siden i Grorud BU jubler ikke etter å ha blitt overkjørt av venstresiden.

Dette handler egentlig om at man tar fra noen jobben for så å gi den til noen andre. Bare fordi arbeidsplassen er kommunal, mener Frp-vara Edel Høydalsvik.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

 
Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

 
Mener byrådet misbruker makten

Mener byrådet misbruker makten

  • Barnehage

Både Høyre sentralt og lokalt i Bjerke bydel reagerer på beslutningen til byrådet om å ikke gi tilskudd til en privat Espira-barnehage planlagt i Nybyen på Økern. Høyre kaller det for maktmisbruk.

– Barnehagebaroner

– Barnehagebaroner

  • Barnehager

Rødts Bjørnar Moxnes tror ikke et sekund på at Espira planlegger å drifte barnehage for barnas beste.

– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar

  • Barnehage

Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!