Enormt pengebruk
på sykefravær

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

VIL ANSETTE: Venstresiden i Grorud BU liker ikke at 70 prosent av det enorme vikarbudsjettet går rett i lomma til private aktører og vil heller ansette faste vikarer. Her står MDGs Jon Julius Sandal (f.v.), Maren Rismyhr (R), Tale Pleym (SV) og Andrine Breiner Johansen (Ap).

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Skrevet av:

Av de totalt 17,3 millioner kronene gikk 12,8 millioner til private byråer.

Fordi venstresiden i Grorud BU har et ønske om å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen, holdt det ikke med å ta statistikken for vikarbruk til orientering. Samarbeidspartiene Rødt, SV, Ap og MDG ba i tillegg om en videre utredning fordi man med primærhensikt ønsker å skape flere faste arbeidsplasser i bydelen. Vedtaket fikk ingen støtte fra verken Frp eller Høyre.

- Jeg håper vi kan bruke noen av disse millionene på faste stillinger i bydelen istedenfor å bruke dem på vikarbyråer. Vi har store barnehager i bydelen og det hadde vært fint med faste ansatte som kunne vært flere steder etter behov, mener Maren Rismyhr (R).

Tror fraværet vil synke

SV ved Tale Pleym sier hun allerede var klar over at bydelen brukte vikarbyråer i barnehagene, men at hun fikk hakeslepp av å se den konkrete pengebruken.

Jeg skvatt til da jeg så det økonomiske omfanget av dette. At over 70 prosent av pengene som ble brukt det året gikk til private byråer viser hvor viktig det er å få på plass en lokal vikarpool i bydelen, sier Pleym.

Vikarbruken i 2015 er satt inn for å løse både kort- og langtidsfraværet i de kommunale barnehagene - som har en fraværsprosent på henholdsvis 4,6 prosent og 7,8 prosent.

En vinn-vinn-situasjon

Ap mener det er ubeleilig at en såpass høy sum går rett i lomma på private aktører.

Vi er opptatt av å få folk inn i en 100 prosent stilling, om du så må jobbe i forskjellige barnehager ulike dager i uka. Da slipper en i hvert fall uforutsigbarheten i hverdagen hvor en går rundt å venter på en telefon på morgenen som av og til aldri kommer, sier Andrine Breiner Johansen (Ap).

Lar seg ikke begeistre

Høyre-siden i Grorud BU jubler ikke etter å ha blitt overkjørt av venstresiden.

Dette handler egentlig om at man tar fra noen jobben for så å gi den til noen andre. Bare fordi arbeidsplassen er kommunal, mener Frp-vara Edel Høydalsvik.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

 
Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

 
Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Bilulykke på Kalbakken

Bilulykke på Kalbakken

 • ulykke

Ved tolvtiden tirsdag formiddag rykket nødetatene ut etter meldinger om en bilulykke ved Kalbakken senter. Sjåføren hadde mistet kontrollen over bilen, og kjørt rett inn i treet på toppen av rundkjøringen.

Ny sykkelvei går <BR>ut over p-plasser

P-plasser må
vike for sykkelvei

 • Gamle Oslo

Et flertall i Oslo bystyre gikk under bystyremøtet 1. mars inn for å fjerne 66 parkeringsplasser i Åkebergveien for å få etablert såkalte opphøyde sykkelfelt i begge retninger. Frp og Høyre er sterkt uenige.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!