Enormt pengebruk
på sykefravær

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

VIL ANSETTE: Venstresiden i Grorud BU liker ikke at 70 prosent av det enorme vikarbudsjettet går rett i lomma til private aktører og vil heller ansette faste vikarer. Her står MDGs Jon Julius Sandal (f.v.), Maren Rismyhr (R), Tale Pleym (SV) og Andrine Breiner Johansen (Ap).

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Skrevet av:

Av de totalt 17,3 millioner kronene gikk 12,8 millioner til private byråer.

Fordi venstresiden i Grorud BU har et ønske om å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen, holdt det ikke med å ta statistikken for vikarbruk til orientering. Samarbeidspartiene Rødt, SV, Ap og MDG ba i tillegg om en videre utredning fordi man med primærhensikt ønsker å skape flere faste arbeidsplasser i bydelen. Vedtaket fikk ingen støtte fra verken Frp eller Høyre.

- Jeg håper vi kan bruke noen av disse millionene på faste stillinger i bydelen istedenfor å bruke dem på vikarbyråer. Vi har store barnehager i bydelen og det hadde vært fint med faste ansatte som kunne vært flere steder etter behov, mener Maren Rismyhr (R).

Tror fraværet vil synke

SV ved Tale Pleym sier hun allerede var klar over at bydelen brukte vikarbyråer i barnehagene, men at hun fikk hakeslepp av å se den konkrete pengebruken.

Jeg skvatt til da jeg så det økonomiske omfanget av dette. At over 70 prosent av pengene som ble brukt det året gikk til private byråer viser hvor viktig det er å få på plass en lokal vikarpool i bydelen, sier Pleym.

Vikarbruken i 2015 er satt inn for å løse både kort- og langtidsfraværet i de kommunale barnehagene - som har en fraværsprosent på henholdsvis 4,6 prosent og 7,8 prosent.

En vinn-vinn-situasjon

Ap mener det er ubeleilig at en såpass høy sum går rett i lomma på private aktører.

Vi er opptatt av å få folk inn i en 100 prosent stilling, om du så må jobbe i forskjellige barnehager ulike dager i uka. Da slipper en i hvert fall uforutsigbarheten i hverdagen hvor en går rundt å venter på en telefon på morgenen som av og til aldri kommer, sier Andrine Breiner Johansen (Ap).

Lar seg ikke begeistre

Høyre-siden i Grorud BU jubler ikke etter å ha blitt overkjørt av venstresiden.

Dette handler egentlig om at man tar fra noen jobben for så å gi den til noen andre. Bare fordi arbeidsplassen er kommunal, mener Frp-vara Edel Høydalsvik.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

 
- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

 
Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

Halvparten går til
helse og omsorg

  • Bydel Stovner

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!