Enormt pengebruk
på sykefravær

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

VIL ANSETTE: Venstresiden i Grorud BU liker ikke at 70 prosent av det enorme vikarbudsjettet går rett i lomma til private aktører og vil heller ansette faste vikarer. Her står MDGs Jon Julius Sandal (f.v.), Maren Rismyhr (R), Tale Pleym (SV) og Andrine Breiner Johansen (Ap).

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Skrevet av:

Av de totalt 17,3 millioner kronene gikk 12,8 millioner til private byråer.

Fordi venstresiden i Grorud BU har et ønske om å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen, holdt det ikke med å ta statistikken for vikarbruk til orientering. Samarbeidspartiene Rødt, SV, Ap og MDG ba i tillegg om en videre utredning fordi man med primærhensikt ønsker å skape flere faste arbeidsplasser i bydelen. Vedtaket fikk ingen støtte fra verken Frp eller Høyre.

- Jeg håper vi kan bruke noen av disse millionene på faste stillinger i bydelen istedenfor å bruke dem på vikarbyråer. Vi har store barnehager i bydelen og det hadde vært fint med faste ansatte som kunne vært flere steder etter behov, mener Maren Rismyhr (R).

Tror fraværet vil synke

SV ved Tale Pleym sier hun allerede var klar over at bydelen brukte vikarbyråer i barnehagene, men at hun fikk hakeslepp av å se den konkrete pengebruken.

Jeg skvatt til da jeg så det økonomiske omfanget av dette. At over 70 prosent av pengene som ble brukt det året gikk til private byråer viser hvor viktig det er å få på plass en lokal vikarpool i bydelen, sier Pleym.

Vikarbruken i 2015 er satt inn for å løse både kort- og langtidsfraværet i de kommunale barnehagene - som har en fraværsprosent på henholdsvis 4,6 prosent og 7,8 prosent.

En vinn-vinn-situasjon

Ap mener det er ubeleilig at en såpass høy sum går rett i lomma på private aktører.

Vi er opptatt av å få folk inn i en 100 prosent stilling, om du så må jobbe i forskjellige barnehager ulike dager i uka. Da slipper en i hvert fall uforutsigbarheten i hverdagen hvor en går rundt å venter på en telefon på morgenen som av og til aldri kommer, sier Andrine Breiner Johansen (Ap).

Lar seg ikke begeistre

Høyre-siden i Grorud BU jubler ikke etter å ha blitt overkjørt av venstresiden.

Dette handler egentlig om at man tar fra noen jobben for så å gi den til noen andre. Bare fordi arbeidsplassen er kommunal, mener Frp-vara Edel Høydalsvik.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

...vent med applausen

Ja til storbylegevakta på Aker

...vent med applausen

 • Aker sykehus

Styret i Oslo Universitetssykehus er helt enige med Oslo kommune; storbylegevakta skal etableres på Aker sykehus. Det skal oppføres som et nytt bygg innen 2021. Men skepsisen om prislapp og tidsaspekt har ennå ikke lagt seg.

– Det dummeste jeg har hørt

– Det dummeste jeg har hørt

 • politihøgskolen

Raymond Johansen (Ap) er mildt sagt opprørt etter Venstre-toppens argumenter om politihøgskolen. Han holder Venstre og Elvestuen som ansvarlig dersom skolen flyttes ut av Oslo.

Tar igjen opp kampen for politihøgskolen til Groruddalen

Kampen om politihøgskolen

 • politihøgskolen

Regjeringen skapte debatt da det kom fram at de ønsker å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo og politihøgskolen står høyt på lista. Ola Elvestuen (V) gjentar likevel ordene han selv brukte i valgkampen i 2011; få politihøgskolen til Groruddalen. Selv om utflyttings-lista er et kompromiss mello...

 
Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

 • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

 • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

 • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

 • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

 • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

 • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

 • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

 • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!