ANNONSE

Erling Lae går av som byrådsleder

Erling Lae går av som byrådsleder

 

Rett etter at byrådets budsjettforslag for 2010 ble lagt fram i rådhuset onsdag formiddag, slapp byrådsleder Erling Lae (H) en nyhet som overrasket de tilstedeværende: – Jeg går av.

Erling Lae har vært byrådsleder I 10 år. Før det var han eldrebyråd, og han begrunnet avangen - som skjer umiddelbart - med at han synes «det får være nok».

At avgangen skjer akurat nå skyldes at Lae ønsker å gi sin etterfølger tid og rom til å finne sin plass fram mot neste kommunevalg om to år.

Det er finansbyråd Stian Berger Røsland som nå er byens nye byrådsleder.

Byrådet i Oslo består av representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet.

 

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE