Et korps som lykkes!

Et korps som lykkes!

 

Svært mange skolekorps i Groruddalen sliter med å holde hjulene i gang, men på Årvoll har de funnet nøkkelen til et vellykket rekrutteringsarbeid.

Tekst:

Publisert:

- Nå går det veldig bra, men vi har slitt lenge. En stund sto vi foran et veivalg: Enten ble vi  nødt til å legge ned eller å satse for fullt. Vi valgte det siste og det har båret frukter for vår del, sier Terje Nyrud, som er ansvarlig for rekrutteringsarbeidet i Årvoll skoles musikkorps.

Denne uka var Akers Avis Groruddalen innom da korpset tok inn 17 nye aspiranter.

-  Vi begynte arbeidet med rekruttering i mars i fjor, men vi skjønte tidlig at vi kom til å trenge hjelp, spesielt i startfasten.  

Løsningen ble Haakon Esplo. Blokkfløytisten, solisten og tryllekunstneren ble hentet inn. Han ble med å øve gjennom i fjor sommer og tok del i en konsert mot slutten av september.  

-  Til konserten inviterte vi mange barneskolebarn. De ble veldig inspirerte av det de så. På den måten ble de positive til å spille i korps, forteller Nyrud.

17 totalt

Konserten i september ble fulgt opp med et musikkurs. Her ble etterspørselen så stor at korpset måtte kjøre to runder av kurset. Kurs to pågår fremdeles.

-  Jeg er stolt av det vi har fått til, og det er viktig å rose Årvoll skole her. De støtter oss på alle måter; både når det gjelder planlegging, gjennomføring og ikke minst økonomisk. Det har totalt generert 17 nye aspirater, sier Nyrud.

Korpsets leder, Lena Dahl, er strålende fornøyd med de nye aspirantene. Nå ser hun lyst på fremtiden.

- Om denne trenden fortsetter så tror jeg det blir veldig bra. Nå er vi selvsagt avhengig av å beholde den kjernen vi har i dag. De nye aspirantene er ikke klare før om en god stund, poengterer hun.

Korps viktig

Dahl har selv spilt i korps siden 78. Hun mener det er svært viktig å ha et korps.

- Man får igjen veldig mye for å være en del av et korps, ikke minst sosialt. 

Hun har ikke et godt svar på hvorfor korpset slet tidligere.

-  Jeg tror det handler om å sette seg noen mål. Hvert år trenger man et antall aspiranter. Dersom man tar lett på oppgaven havner man fort i trøbbel, understreker Dahl.

- Hva kan andre korps lære av dere?

-  Suksessen med Haakon Esplo fungerte for oss. Dessuten er det veldig viktig at man har skolen i ryggen.

 

Siste nytt i Nyheter

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

 
Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.