Et korps som lykkes!

Et korps som lykkes!

 

Svært mange skolekorps i Groruddalen sliter med å holde hjulene i gang, men på Årvoll har de funnet nøkkelen til et vellykket rekrutteringsarbeid.

Skrevet av:

- Nå går det veldig bra, men vi har slitt lenge. En stund sto vi foran et veivalg: Enten ble vi  nødt til å legge ned eller å satse for fullt. Vi valgte det siste og det har båret frukter for vår del, sier Terje Nyrud, som er ansvarlig for rekrutteringsarbeidet i Årvoll skoles musikkorps.

Denne uka var Akers Avis Groruddalen innom da korpset tok inn 17 nye aspiranter.

-  Vi begynte arbeidet med rekruttering i mars i fjor, men vi skjønte tidlig at vi kom til å trenge hjelp, spesielt i startfasten.  

Løsningen ble Haakon Esplo. Blokkfløytisten, solisten og tryllekunstneren ble hentet inn. Han ble med å øve gjennom i fjor sommer og tok del i en konsert mot slutten av september.  

-  Til konserten inviterte vi mange barneskolebarn. De ble veldig inspirerte av det de så. På den måten ble de positive til å spille i korps, forteller Nyrud.

17 totalt

Konserten i september ble fulgt opp med et musikkurs. Her ble etterspørselen så stor at korpset måtte kjøre to runder av kurset. Kurs to pågår fremdeles.

-  Jeg er stolt av det vi har fått til, og det er viktig å rose Årvoll skole her. De støtter oss på alle måter; både når det gjelder planlegging, gjennomføring og ikke minst økonomisk. Det har totalt generert 17 nye aspirater, sier Nyrud.

Korpsets leder, Lena Dahl, er strålende fornøyd med de nye aspirantene. Nå ser hun lyst på fremtiden.

- Om denne trenden fortsetter så tror jeg det blir veldig bra. Nå er vi selvsagt avhengig av å beholde den kjernen vi har i dag. De nye aspirantene er ikke klare før om en god stund, poengterer hun.

Korps viktig

Dahl har selv spilt i korps siden 78. Hun mener det er svært viktig å ha et korps.

- Man får igjen veldig mye for å være en del av et korps, ikke minst sosialt. 

Hun har ikke et godt svar på hvorfor korpset slet tidligere.

-  Jeg tror det handler om å sette seg noen mål. Hvert år trenger man et antall aspiranter. Dersom man tar lett på oppgaven havner man fort i trøbbel, understreker Dahl.

- Hva kan andre korps lære av dere?

-  Suksessen med Haakon Esplo fungerte for oss. Dessuten er det veldig viktig at man har skolen i ryggen.

 

Siste nytt i Nyheter

Beundrer utålmodigheten

Byrådslederen lånte ut stolen til Maiuran (19) for en dag:

Beundrer utålmodigheten

 • politikk

Maiuran (19) fikk sitte i stolen til Raymond Johansen (Ap) og være byrådsleder for en dag. Johansen er mektig imponert over Linderud-gutten som står bak en plattform for unge entreprenører som praktisk talt vil redde verden – nå.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

 
Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

 
SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!