Et korps som lykkes!

Et korps som lykkes!

 

Svært mange skolekorps i Groruddalen sliter med å holde hjulene i gang, men på Årvoll har de funnet nøkkelen til et vellykket rekrutteringsarbeid.

Skrevet av:

- Nå går det veldig bra, men vi har slitt lenge. En stund sto vi foran et veivalg: Enten ble vi  nødt til å legge ned eller å satse for fullt. Vi valgte det siste og det har båret frukter for vår del, sier Terje Nyrud, som er ansvarlig for rekrutteringsarbeidet i Årvoll skoles musikkorps.

Denne uka var Akers Avis Groruddalen innom da korpset tok inn 17 nye aspiranter.

-  Vi begynte arbeidet med rekruttering i mars i fjor, men vi skjønte tidlig at vi kom til å trenge hjelp, spesielt i startfasten.  

Løsningen ble Haakon Esplo. Blokkfløytisten, solisten og tryllekunstneren ble hentet inn. Han ble med å øve gjennom i fjor sommer og tok del i en konsert mot slutten av september.  

-  Til konserten inviterte vi mange barneskolebarn. De ble veldig inspirerte av det de så. På den måten ble de positive til å spille i korps, forteller Nyrud.

17 totalt

Konserten i september ble fulgt opp med et musikkurs. Her ble etterspørselen så stor at korpset måtte kjøre to runder av kurset. Kurs to pågår fremdeles.

-  Jeg er stolt av det vi har fått til, og det er viktig å rose Årvoll skole her. De støtter oss på alle måter; både når det gjelder planlegging, gjennomføring og ikke minst økonomisk. Det har totalt generert 17 nye aspirater, sier Nyrud.

Korpsets leder, Lena Dahl, er strålende fornøyd med de nye aspirantene. Nå ser hun lyst på fremtiden.

- Om denne trenden fortsetter så tror jeg det blir veldig bra. Nå er vi selvsagt avhengig av å beholde den kjernen vi har i dag. De nye aspirantene er ikke klare før om en god stund, poengterer hun.

Korps viktig

Dahl har selv spilt i korps siden 78. Hun mener det er svært viktig å ha et korps.

- Man får igjen veldig mye for å være en del av et korps, ikke minst sosialt. 

Hun har ikke et godt svar på hvorfor korpset slet tidligere.

-  Jeg tror det handler om å sette seg noen mål. Hvert år trenger man et antall aspiranter. Dersom man tar lett på oppgaven havner man fort i trøbbel, understreker Dahl.

- Hva kan andre korps lære av dere?

-  Suksessen med Haakon Esplo fungerte for oss. Dessuten er det veldig viktig at man har skolen i ryggen.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!