Et korps som lykkes!

Et korps som lykkes!

 

Svært mange skolekorps i Groruddalen sliter med å holde hjulene i gang, men på Årvoll har de funnet nøkkelen til et vellykket rekrutteringsarbeid.

- Nå går det veldig bra, men vi har slitt lenge. En stund sto vi foran et veivalg: Enten ble vi  nødt til å legge ned eller å satse for fullt. Vi valgte det siste og det har båret frukter for vår del, sier Terje Nyrud, som er ansvarlig for rekrutteringsarbeidet i Årvoll skoles musikkorps.

Denne uka var Akers Avis Groruddalen innom da korpset tok inn 17 nye aspiranter.

-  Vi begynte arbeidet med rekruttering i mars i fjor, men vi skjønte tidlig at vi kom til å trenge hjelp, spesielt i startfasten.  

Løsningen ble Haakon Esplo. Blokkfløytisten, solisten og tryllekunstneren ble hentet inn. Han ble med å øve gjennom i fjor sommer og tok del i en konsert mot slutten av september.  

-  Til konserten inviterte vi mange barneskolebarn. De ble veldig inspirerte av det de så. På den måten ble de positive til å spille i korps, forteller Nyrud.

17 totalt

Konserten i september ble fulgt opp med et musikkurs. Her ble etterspørselen så stor at korpset måtte kjøre to runder av kurset. Kurs to pågår fremdeles.

-  Jeg er stolt av det vi har fått til, og det er viktig å rose Årvoll skole her. De støtter oss på alle måter; både når det gjelder planlegging, gjennomføring og ikke minst økonomisk. Det har totalt generert 17 nye aspirater, sier Nyrud.

Korpsets leder, Lena Dahl, er strålende fornøyd med de nye aspirantene. Nå ser hun lyst på fremtiden.

- Om denne trenden fortsetter så tror jeg det blir veldig bra. Nå er vi selvsagt avhengig av å beholde den kjernen vi har i dag. De nye aspirantene er ikke klare før om en god stund, poengterer hun.

Korps viktig

Dahl har selv spilt i korps siden 78. Hun mener det er svært viktig å ha et korps.

- Man får igjen veldig mye for å være en del av et korps, ikke minst sosialt. 

Hun har ikke et godt svar på hvorfor korpset slet tidligere.

-  Jeg tror det handler om å sette seg noen mål. Hvert år trenger man et antall aspiranter. Dersom man tar lett på oppgaven havner man fort i trøbbel, understreker Dahl.

- Hva kan andre korps lære av dere?

-  Suksessen med Haakon Esplo fungerte for oss. Dessuten er det veldig viktig at man har skolen i ryggen.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!