Et korps som lykkes!

Et korps som lykkes!

 

Svært mange skolekorps i Groruddalen sliter med å holde hjulene i gang, men på Årvoll har de funnet nøkkelen til et vellykket rekrutteringsarbeid.

Skrevet av:

- Nå går det veldig bra, men vi har slitt lenge. En stund sto vi foran et veivalg: Enten ble vi  nødt til å legge ned eller å satse for fullt. Vi valgte det siste og det har båret frukter for vår del, sier Terje Nyrud, som er ansvarlig for rekrutteringsarbeidet i Årvoll skoles musikkorps.

Denne uka var Akers Avis Groruddalen innom da korpset tok inn 17 nye aspiranter.

-  Vi begynte arbeidet med rekruttering i mars i fjor, men vi skjønte tidlig at vi kom til å trenge hjelp, spesielt i startfasten.  

Løsningen ble Haakon Esplo. Blokkfløytisten, solisten og tryllekunstneren ble hentet inn. Han ble med å øve gjennom i fjor sommer og tok del i en konsert mot slutten av september.  

-  Til konserten inviterte vi mange barneskolebarn. De ble veldig inspirerte av det de så. På den måten ble de positive til å spille i korps, forteller Nyrud.

17 totalt

Konserten i september ble fulgt opp med et musikkurs. Her ble etterspørselen så stor at korpset måtte kjøre to runder av kurset. Kurs to pågår fremdeles.

-  Jeg er stolt av det vi har fått til, og det er viktig å rose Årvoll skole her. De støtter oss på alle måter; både når det gjelder planlegging, gjennomføring og ikke minst økonomisk. Det har totalt generert 17 nye aspirater, sier Nyrud.

Korpsets leder, Lena Dahl, er strålende fornøyd med de nye aspirantene. Nå ser hun lyst på fremtiden.

- Om denne trenden fortsetter så tror jeg det blir veldig bra. Nå er vi selvsagt avhengig av å beholde den kjernen vi har i dag. De nye aspirantene er ikke klare før om en god stund, poengterer hun.

Korps viktig

Dahl har selv spilt i korps siden 78. Hun mener det er svært viktig å ha et korps.

- Man får igjen veldig mye for å være en del av et korps, ikke minst sosialt. 

Hun har ikke et godt svar på hvorfor korpset slet tidligere.

-  Jeg tror det handler om å sette seg noen mål. Hvert år trenger man et antall aspiranter. Dersom man tar lett på oppgaven havner man fort i trøbbel, understreker Dahl.

- Hva kan andre korps lære av dere?

-  Suksessen med Haakon Esplo fungerte for oss. Dessuten er det veldig viktig at man har skolen i ryggen.

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!