Et lykketreff for
hjemmetjenesten

Et lykketreff for <BR>hjemmetjenesten

EGEN FARMASØYT: Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) fikk snakke med farmasøyt Maria Simmack i Stovner bydel. Hun er den eneste fast ansatte farmasøyten i hjemmetjenesten i Oslo. Her sammen med BU-leder Rashid Nawaz (Ap).


Stovner er eneste bydel i Oslo med egen farmasøyt i hjemmetjenesten som er ansatt for å bidra med ekstra medisinsk kompetanse. Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) forteller at feil fort kan handle om liv og død.

Skrevet av:

Byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen, fikk en innføring i Stovner bydels tjenester. Hun fikk møte Oslos eneste fast ansatte farmasøyt i hjemmetjenesten, Maria Simmack. Hennes jobb er å gå igjennom systemer, følge opp beskjeder, ta kontakt med fastleger, kreve riktig dokumentasjon og skape orden i prosedyrer og rutiner. Ansatte i hjemmetjenesten forteller at det har blitt mye mer orden i rutiner og medisin-prosedyrer etter at Simmack ble ansatt.

– Bør alle bydeler ha en fast farmasøyt?

– Det er litt for tidlig å si, men jeg synes det høres fornuftig ut. Man må få til bedre medikamenthåndtering, sikkerhet og kvalitet. Jeg tar med meg dette videre til min egen avdeling, forteller Thorkildsen.

Systemene snakker ikke sammen

En av de store utfordringene det pekes på er at de forskjellige systemene hjemmetjenesten bruker ikke snakker godt nok sammen.

– Det er et stort problem, og jeg vet det går med mye frustrasjon og tid på det. Dette skal jeg følge opp fordi det er viktig å bidra til en effektiv informasjonsflyt, mener hun.

– Kan det handle om liv og død?

– Ja, det kan det. Og det er et sikkerhetsproblem og et effektivitetsproblem. Det er slitsomt å jobbe med systemer som ikke snakker sammen. Derfor er det kjempebra at Stovner går foran, sier byråden.

– Jeg vet at bydelen har en tradisjon for å tenke selvstendig og annerledes, og går raskt i dialog med mennesker. De mener det er deres liv det handler om, og det er utrolig bra.

Følger opp medisin-håndteringen

Simmack selv har fått tilbakemeldinger om at hennes stilling er høyst nødvendig i hjemmetjenesten.

– Det konkrete jeg gjør er å gå igjennom et system som heter Gerica når jeg kommer på jobb for å se om det ligger noen beskjeder der som jeg kan ta tak i og følge opp. Så kan jeg ta kontakt med fastleger og finne ut om de har riktig informasjon til multidose, forteller hun.

Multidose er et medisin-system som egner seg til fordeling av legemidler til fast bruk hos hjemmeboende pasienter som har en stabil dosering.

– Jeg er opptatt av å ha det svart på hvitt at det vi gjør er riktig, og det krever også god dokumentasjon fra lege. Jeg kvalitetssikrer informasjonen, forteller hun.

– Rutinene har ikke vært dårlige før jeg kom, men det handler om en forståelse av det vi egentlig holder på med. Det har jeg fått tilbakemeldinger på at er mye bedre, sier hun.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken er kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Raser mot uforutsigbar eiendomsskatt

– Useriøst!

  • Eiendomsskatt

Næringen selv er ikke videre fornøyd med byrådets planer om eiendomsskatt på næringsbygg, verk og bruk. Nina Solli i NHO Oslo og Akershus kaller prosessen for å finne eiendomsverdien for useriøs.

Nå skal også næringen punge ut

Eiendomsskatten øker mest på østkanten i 2017

Nå skal også næringen punge ut

  • Eiendomsskatt

Oslo kommune vil få inn tre ganger så mye eiendomsskatt i 2017 enn budsjettert. Grunnen er at næringseiendommer i år skal beskattes. Finansbyråd Robert Steen (Ap) tror ikke det vil ha en effekt for utbygging i Groruddalen fremover.

Kommunen tar over Oslo-søppelet

Kommunen tar over Oslo-søppelet

  • Oslo kommune

Etter månedsvis med manglende søppelhenting og anmeldte brudd på arbeidsmiljøloven var endelig begeret fullt for byrådet. Nå tar Oslo kommune over avfallsinnhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning.

 
Groruddalen på «tinget»

Høring om endring av eierseksjonsloven:

Groruddalen på «tinget»

  • Eierseksjonsloven

For å vise politikerne at endringer i eierseksjonsloven er en viktig sak for sameier og enkeltbeboere i Groruddalen møtte mange representanter opp til høringen på Stortinget sist tirsdag.

– Kontantstøtte hindrer integrering

– Kontantstøtte hindrer integrering

Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) på Stovner langer ut mot kontantstøtten som han mener hindrer integrering, spesielt i hans bydel. Stovner har nest størst andel av beboere som mottar kontantstøtte i Oslo.

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

Bekymret for kutt i ungdomstiltak

  • Bydel Grorud

I Grorud bydel har de i lang tid jobbet systematisk med ungdommer som dropper ut av skolen. Jan Bøhler (Ap) tok med partikollega Jonas Gahr Støre for å møte folkene bak tiltakene – og høre deres bønn om hjelp.

 
Stovner kan få <BR>varmtvannsbasseng

Stovner kan få
varmtvannsbasseng

  • Stovner bad

Det nye badet i Fossumdumpa på Stovner kan bli et varmtvannsbasseng med vannsklie. Spaden skal i jorda i 2019 – om ikke prosessen blir ferdig før.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

Grønn politikk i stort og lite

Grønn politikk i stort og lite

Årsmøtet i Miljøpartiet De Grønnes (MDG) lokallag på Grorud adresserte både de store nasjonale og globale utfordringene den klimaødeleggende økonomien bidrar til. Samt lokale saker, i spedd kulturelle innslag.

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

Mobiliserer mot eierseksjonsloven

  • Eierseksjonsloven

Vestli Vel vil ha folk med på Stortinget tirsdag i neste uke. Da skal nemlig eierseksjonsloven opp til høring.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!