Et lykketreff for
hjemmetjenesten

Et lykketreff for <BR>hjemmetjenesten

EGEN FARMASØYT: Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) fikk snakke med farmasøyt Maria Simmack i Stovner bydel. Hun er den eneste fast ansatte farmasøyten i hjemmetjenesten i Oslo. Her sammen med BU-leder Rashid Nawaz (Ap).


Stovner er eneste bydel i Oslo med egen farmasøyt i hjemmetjenesten som er ansatt for å bidra med ekstra medisinsk kompetanse. Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) forteller at feil fort kan handle om liv og død.

Skrevet av:

Byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen, fikk en innføring i Stovner bydels tjenester. Hun fikk møte Oslos eneste fast ansatte farmasøyt i hjemmetjenesten, Maria Simmack. Hennes jobb er å gå igjennom systemer, følge opp beskjeder, ta kontakt med fastleger, kreve riktig dokumentasjon og skape orden i prosedyrer og rutiner. Ansatte i hjemmetjenesten forteller at det har blitt mye mer orden i rutiner og medisin-prosedyrer etter at Simmack ble ansatt.

– Bør alle bydeler ha en fast farmasøyt?

– Det er litt for tidlig å si, men jeg synes det høres fornuftig ut. Man må få til bedre medikamenthåndtering, sikkerhet og kvalitet. Jeg tar med meg dette videre til min egen avdeling, forteller Thorkildsen.

Systemene snakker ikke sammen

En av de store utfordringene det pekes på er at de forskjellige systemene hjemmetjenesten bruker ikke snakker godt nok sammen.

– Det er et stort problem, og jeg vet det går med mye frustrasjon og tid på det. Dette skal jeg følge opp fordi det er viktig å bidra til en effektiv informasjonsflyt, mener hun.

– Kan det handle om liv og død?

– Ja, det kan det. Og det er et sikkerhetsproblem og et effektivitetsproblem. Det er slitsomt å jobbe med systemer som ikke snakker sammen. Derfor er det kjempebra at Stovner går foran, sier byråden.

– Jeg vet at bydelen har en tradisjon for å tenke selvstendig og annerledes, og går raskt i dialog med mennesker. De mener det er deres liv det handler om, og det er utrolig bra.

Følger opp medisin-håndteringen

Simmack selv har fått tilbakemeldinger om at hennes stilling er høyst nødvendig i hjemmetjenesten.

– Det konkrete jeg gjør er å gå igjennom et system som heter Gerica når jeg kommer på jobb for å se om det ligger noen beskjeder der som jeg kan ta tak i og følge opp. Så kan jeg ta kontakt med fastleger og finne ut om de har riktig informasjon til multidose, forteller hun.

Multidose er et medisin-system som egner seg til fordeling av legemidler til fast bruk hos hjemmeboende pasienter som har en stabil dosering.

– Jeg er opptatt av å ha det svart på hvitt at det vi gjør er riktig, og det krever også god dokumentasjon fra lege. Jeg kvalitetssikrer informasjonen, forteller hun.

– Rutinene har ikke vært dårlige før jeg kom, men det handler om en forståelse av det vi egentlig holder på med. Det har jeg fått tilbakemeldinger på at er mye bedre, sier hun.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken er kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

 
Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!