Ett skritt nærmere fortau

Ett skritt nærmere fortau

 

I fjor ble det gitt rammetillatelse til å etablere fortau i Hukenveien - og i slutten av juni ble det søkt om å få sette i gang med arbeidene.

Tekst:

Publisert:

 I 2008 jublet både foreldre og barn i Lillomarka barnehage over at det endelig var satt av midler til fortau i Hukenveien.

Samarbeidsutvalget i Lillo­marka barnehage hadde lenge kjempet for flere skilt og fartshumper i Hukenveien da de fikk beskjed om at det var satt av 1,8 millioner kroner gjennom Groruddals-satsingen til å få på plass et fortau langs Hukenveien.

I dag - to år senere - er ikke fortauet på plass. Det er imidlertid mye som tyder på at det nærmer seg. I fjor ga Plan- og bygningsetaten rammetillatelse til å etablere et fortau på to meters bredde langs en strekning på 600 meter i Hukenveien.

I slutten av juni i år ble det søkt om å få sette i gang med arbeidet, men denne søknaden er foreløpig ikke behandlet.

Målsettingen med etableringen av fortau er å sikre de myke trafikantene som ferdes langs veien. Hukenveien binder sam­men Ammerudveien og Bergensveien, og er belastet av relativt mye tungtrafikk og en buss.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.