ANNONSE

Få innbrudd i påsken

Få innbrudd i påsken

 

Påsken er ikke lenger en høytid for innbrudd. Likevel behøver du ikke å fortelle hele verden at huset står tomt.

Tekst:

Publisert:

Det sier stasjonssjef på Stovner politistasjon, Espen Aas, og henviser til sosiale medier.

-  Folk skriver mye på nettet og det er ingen grunn til å fortelle hele verden at du skal reise bort og at huset skal stå tomt i hele påskeferien. Ta gjerne alminnelige forholdsregler, sier han.

De som begår innbrudd, sørger gjerne for å gjøre det i tomme hus der folk er bortreist.

-  Ofte står de utenfor huset og følger med. Når folk reiser, slår de til. Vi har sett tilfeller der huseiere kun har vært borte i få minutter, men likevel har innbruddet blitt gjennomført.

Aas forteller at påsken ikke lenger er høytid for innbrudd, slik den var på 90-tallet,

-  Vi ser gjerne bølger med mange innbrudd på rad, og når vi pågriper gjerningsmennene, blir det plutselig helt slutt på innbrudd for en periode, forklarer Aas.

 

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE