ANNONSE

Fant asbest på fritidsklubb

Fant asbest på fritidsklubb

 

Det er gjort funn av asbest i veggene på Lindeberg fritidsklubb. - Dette er ikke noe å engste seg for, sier bydelsoverlegen i Alna, Heidar Olsson.

Tekst:

Publisert:

Bydel Alna tilkalte asbestekspertise umiddelbart da de oppdaget hvitasbest i en av fritidsklubbens vegger i forbindelse med oppussing i klubbens diskotek.

- Asbesteksperten tok prøver og analyser viser at dette ikke er noe å engste seg for så lenge veggene er tette, verken for ansatte eller foreldre og ungdom som bruker klubben, sier helse- og miljøkonsulent i Bydel Alna, Tone Midtskogen.

Veggene i Lindeberg fritidsklubb er uskadet og asbestekspertise har konkludert med at det er svært liten risiko for fri flyt av asbestfiber. Det er også vurdert at eksponeringsrisiko er liten ved en eventuell veggskade.

Fjerner veggene

Klubbens vegger har hele tiden vært tette. De regner med at brukere og ansatte ikke er utsatt for asbestfibrer da vegger er hele. For å unngå uttrygghet og frykt velger Bydel Alna likevel å opplyse om funnet.

- Siden vi vurderer dette som udramatisk, kommer vi ikke til å stenge fritidsklubben, men bydelsoverlegen anmoder om sanering av asbesten, slik at vi river vegger og setter opp nye, sier Ellen Liljedahl, enhetsleder for ungdom og kultur i Bydel Alna.

Hun forsikrer om at situasjonen er grundig vurdert av eksperter. Ved sanering av asbesten vil klubbens lokaler bli stengt og klubbens ansatte og aktiveiteter bli flyttet til andre fritisdklubber i bydelen.

 

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE