Fant fiskedammen tom

Fant fiskedammen tom

 

Da Pantelis Toumazos skulle mate koiene i dammen på Nordtvet gartneri, fant han vannet tomt for fisk. - De er verdifulle, og attraktive for samlere.

Skrevet av:

Nordtvet gartneri har en fiskedam med tretten store og verdifulle japanske koi - eller rettere sagt, de hadde koi i dammen. Alt de har igjen nå er vann.

- De største var rundt 35 cm, og kan være verdt 10.000 kroner på det meste, forteller gartner Pantelis Toumazos.

Nordtvet gartneri har hatt fiskene i over ti år, og de ansatte synes det er veldig ergerlig at de nå er stjålet. I tillegg til koien svømte det også to gullfisker i dammen.

- De har rasket med seg alt sammen.

 

Tror det er samlere

De ansatte ved gartneriet tror det er samlere som har vært på ferde - eller i hvert fall noen som akter å selge til samlere.

I ly av nattens mulm og mørke, brøt tyvene seg inn gjennom gjerdet som skjermer gartneriet fra Gårdsveien, og de forsynte seg grovt.

- Som sagt er kan en koi være verdt mye penger. Alt mellom 5.000 og 10.000 for de største, forteller Toumazos.

Han tviler på at de kommer til å kunne kjøpe inn fisk til dammen igjen, ettersom det er snakk om så mye penger.

 

Populære blant ungene

Koi er domestiserte varianter av karpe, og i nær slekt med gullfisken. Domestisert vil si at de er tilpasset et menneskeskapt miljø, som for eksempel et liv som pyntefisk i en dam. Koi kommer opprinnelig fra Kina og, veldig utbredt i Japan, og populært blant samlere.

Nordtvet kjøpte inn fiskene for over ti år siden, og de har vokst seg store i fiskedammen ved gartneriet. De er populære blant ungene som er med foreldrene sine på handling, og Taumazos syns det er veldig synd at tjuvradder skal stjele noe de har investert i for ungene sin del.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!