Fant fiskedammen tom

Fant fiskedammen tom

 

Da Pantelis Toumazos skulle mate koiene i dammen på Nordtvet gartneri, fant han vannet tomt for fisk. - De er verdifulle, og attraktive for samlere.

Skrevet av:

Nordtvet gartneri har en fiskedam med tretten store og verdifulle japanske koi - eller rettere sagt, de hadde koi i dammen. Alt de har igjen nå er vann.
- De største var rundt 35 cm, og kan være verdt 10.000 kroner på det meste, forteller gartner Pantelis Toumazos.

Nordtvet gartneri har hatt fiskene i over ti år, og de ansatte synes det er veldig ergerlig at de nå er stjålet. I tillegg til koien svømte det også to gullfisker i dammen.

- De har rasket med seg alt sammen.

 

Tror det er samlere

De ansatte ved gartneriet tror det er samlere som har vært på ferde - eller i hvert fall noen som akter å selge til samlere.

I ly av nattens mulm og mørke, brøt tyvene seg inn gjennom gjerdet som skjermer gartneriet fra Gårdsveien, og de forsynte seg grovt.

- Som sagt er kan en koi være verdt mye penger. Alt mellom 5.000 og 10.000 for de største, forteller Toumazos.

Han tviler på at de kommer til å kunne kjøpe inn fisk til dammen igjen, ettersom det er snakk om så mye penger.

 

Populære blant ungene

Koi er domestiserte varianter av karpe, og i nær slekt med gullfisken. Domestisert vil si at de er tilpasset et menneskeskapt miljø, som for eksempel et liv som pyntefisk i en dam. Koi kommer opprinnelig fra Kina og, veldig utbredt i Japan, og populært blant samlere.

Nordtvet kjøpte inn fiskene for over ti år siden, og de har vokst seg store i fiskedammen ved gartneriet. De er populære blant ungene som er med foreldrene sine på handling, og Taumazos syns det er veldig synd at tjuvradder skal stjele noe de har investert i for ungene sin del.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter gjør om rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører T-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!