Fant fiskedammen tom

Fant fiskedammen tom

 

Da Pantelis Toumazos skulle mate koiene i dammen på Nordtvet gartneri, fant han vannet tomt for fisk. - De er verdifulle, og attraktive for samlere.

Tekst:

Publisert:

Nordtvet gartneri har en fiskedam med tretten store og verdifulle japanske koi - eller rettere sagt, de hadde koi i dammen. Alt de har igjen nå er vann.

- De største var rundt 35 cm, og kan være verdt 10.000 kroner på det meste, forteller gartner Pantelis Toumazos.

Nordtvet gartneri har hatt fiskene i over ti år, og de ansatte synes det er veldig ergerlig at de nå er stjålet. I tillegg til koien svømte det også to gullfisker i dammen.

- De har rasket med seg alt sammen.

 

Tror det er samlere

De ansatte ved gartneriet tror det er samlere som har vært på ferde - eller i hvert fall noen som akter å selge til samlere.

I ly av nattens mulm og mørke, brøt tyvene seg inn gjennom gjerdet som skjermer gartneriet fra Gårdsveien, og de forsynte seg grovt.

- Som sagt er kan en koi være verdt mye penger. Alt mellom 5.000 og 10.000 for de største, forteller Toumazos.

Han tviler på at de kommer til å kunne kjøpe inn fisk til dammen igjen, ettersom det er snakk om så mye penger.

 

Populære blant ungene

Koi er domestiserte varianter av karpe, og i nær slekt med gullfisken. Domestisert vil si at de er tilpasset et menneskeskapt miljø, som for eksempel et liv som pyntefisk i en dam. Koi kommer opprinnelig fra Kina og, veldig utbredt i Japan, og populært blant samlere.

Nordtvet kjøpte inn fiskene for over ti år siden, og de har vokst seg store i fiskedammen ved gartneriet. De er populære blant ungene som er med foreldrene sine på handling, og Taumazos syns det er veldig synd at tjuvradder skal stjele noe de har investert i for ungene sin del.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.