Får 1,4 millioner
til ny skolegård

Får 1,4 millioner <BR>til ny skolegård

PÅ SEREMONIEN: Sammen med rektor og foreldregruppa fikk noen av elevene være på utdelingen til Sparebankstiftelsen.

Rødtvet skole søkte om midler til sitt skolegårdsprosjekt «Raske føtter og vennskapsrøtter» av Sparebankstiftelsen. Lite visste de at denne søknaden skulle gjøre Rødtvet skole til Sparebankstiftelsens hovedprosjektet.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

GLEDER SEG: Roy Johansen fra foreldregruppa, rektor Hanne Cecilie Engh på Rødtvet skole og Stein Nordsveen fra foreldregruppa gleder seg til arbeidet med den nye skolegården begynner.

Se bildet større

FÅR FLERE AKTIVITETER: August (11), Noah (11), Olve (10), Ida (7), Elin (7), Annika (9), Amelia (9), Juliane (9), Pelle (6) og Aram (6) jubler for finere skolegård. De står i det som skal bli til et uteklasserom.

Sparebankstiftelsen har tidligere sponset skøytebanen som er på grusbanen ovenfor skolen. Denne gangen får Rødtvet skole 1.465.000 kroner av Sparebankstiftelsen til å lage en skolegård som legger til rette for bevegelse, språkstimulering, læring, vennskap og samarbeid.

Det er et samarbeidsprosjekt mellom foreldregruppa bestående av frivillige foreldre på Rødtvet skole, elever, fritidsklubben Stedda og nærmiljøet.

Prosjektet vårt traff på alle punktene til stiftelsen. Det er fordi det består av flerbruk, gagner flere og vi har klart å sette sammen mange samarbeidspartnere, sier rektor Hanne Cecilie Engh på Rødtvet skole.

Inkluderer elevene

På diplomet de fikk utdelt av Sparebankstiftelsen, står det «søknad i særklasse». Det er noe som kom overraskende på rektor.

– Jeg ble litt lamslått, og nesten mer stolt av det enn at vi fikk innvilget pengene, ler hun.

Engh er fornøyd med prosessen og opptatt av at elevene blir inkludert.

– Det betyr mye for elevrådet fremover at elevene også får være med, for nå er de en del av prosessen og de ser at det skjer noe.

Skolen ønsker å skape et positivt skolemiljø med områder som passer for alle. Målet er at med et fint område kan det også bli et møtested utenom skoletid.

Aktiviteter for alle

I skolehagen skal det bli et uteklasserom med sansevegg og ballbanen i nedre skolegård skal rammes inn. I tillegg til basketballstativ, samspillsapparat, klatrepark og stillesoner, skal grusbanen som ligger ovenfor skolen bli delt ballspillbane med asfaltdekke og grus.

Det er fantastisk at vi får midlene. Det betyr mye for barna og de er veldig engasjerte. De har spurt om aktiviteter for de større barna lenge, sier Stein Nordsveen fra foreldregruppa.

I dag er skolegården delt på tvers av trinn, men det skal bli annerledes fremover.

– Planen er at alle bruker aktivitetene, både i skoletiden, friminuttene og på fritiden. Dette er positivt for skolen generelt. Å få fram et positivt bilde av Rødtvet er viktig, sier Roy Johansen fra foreldregruppa.

Klart til sommeren

Målet er at mye av arbeidet står klart i løpet av sommeren 2017. Nå venter de på svar og klarsignal fra Undervisningsbygg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.