Får 1,4 millioner
til ny skolegård

Får 1,4 millioner <BR>til ny skolegård

PÅ SEREMONIEN: Sammen med rektor og foreldregruppa fikk noen av elevene være på utdelingen til Sparebankstiftelsen.

Rødtvet skole søkte om midler til sitt skolegårdsprosjekt «Raske føtter og vennskapsrøtter» av Sparebankstiftelsen. Lite visste de at denne søknaden skulle gjøre Rødtvet skole til Sparebankstiftelsens hovedprosjektet.

Skrevet av:

Sparebankstiftelsen har tidligere sponset skøytebanen som er på grusbanen ovenfor skolen. Denne gangen får Rødtvet skole 1.465.000 kroner av Sparebankstiftelsen til å lage en skolegård som legger til rette for bevegelse, språkstimulering, læring, vennskap og samarbeid.

Det er et samarbeidsprosjekt mellom foreldregruppa bestående av frivillige foreldre på Rødtvet skole, elever, fritidsklubben Stedda og nærmiljøet.

Prosjektet vårt traff på alle punktene til stiftelsen. Det er fordi det består av flerbruk, gagner flere og vi har klart å sette sammen mange samarbeidspartnere, sier rektor Hanne Cecilie Engh på Rødtvet skole.

Inkluderer elevene

På diplomet de fikk utdelt av Sparebankstiftelsen, står det «søknad i særklasse». Det er noe som kom overraskende på rektor.

– Jeg ble litt lamslått, og nesten mer stolt av det enn at vi fikk innvilget pengene, ler hun.

Engh er fornøyd med prosessen og opptatt av at elevene blir inkludert.

– Det betyr mye for elevrådet fremover at elevene også får være med, for nå er de en del av prosessen og de ser at det skjer noe.

Skolen ønsker å skape et positivt skolemiljø med områder som passer for alle. Målet er at med et fint område kan det også bli et møtested utenom skoletid.

Aktiviteter for alle

I skolehagen skal det bli et uteklasserom med sansevegg og ballbanen i nedre skolegård skal rammes inn. I tillegg til basketballstativ, samspillsapparat, klatrepark og stillesoner, skal grusbanen som ligger ovenfor skolen bli delt ballspillbane med asfaltdekke og grus.

Det er fantastisk at vi får midlene. Det betyr mye for barna og de er veldig engasjerte. De har spurt om aktiviteter for de større barna lenge, sier Stein Nordsveen fra foreldregruppa.

I dag er skolegården delt på tvers av trinn, men det skal bli annerledes fremover.

– Planen er at alle bruker aktivitetene, både i skoletiden, friminuttene og på fritiden. Dette er positivt for skolen generelt. Å få fram et positivt bilde av Rødtvet er viktig, sier Roy Johansen fra foreldregruppa.

Klart til sommeren

Målet er at mye av arbeidet står klart i løpet av sommeren 2017. Nå venter de på svar og klarsignal fra Undervisningsbygg.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!