Grorud t-banestasjon først ut

Får innfartsparkering for sykkel

Får innfartsparkering for sykkel

SYKKELHOTELL PÅ GRORUD: Sykkelprosjektet i Oslo, med Eivin Windsvold og Morten Bjørving spiller på lag med Sporveien og eiendomsdirektør Steinar Helge Skjerdingstad for å bygge sykkelhotell i mellomgangen fra Grorud T-banestasjon og bussterminal.

Deler av gangtunnelen mellom Grorud t-bane og bussterminal er plukket ut som én av tre knutepunkter som skal transformeres til et sykkehotell.

Tekst:

Publisert:

I februar lanserte Oslo kommune, sammen med Bærum kommune og FutureBuilt en arkitektkonkurranse for sykkelhotell. Grorud t-banestasjon er en av tre steder i Oslo som får dette, og i løpet av ett år kan man trygt parkere sykkelen i gangtunnelen mellom stasjonen og bussterminalen.

Vi ønsket tomter der vi kunne realisere prosjektet raskt, men også steder med større behov for sykkelhotell. Grorud ble viktig, også fordi Sporveien allerede har gangtunnelen som er ni meter bred. Vi kan bruke rundt halvparten av bredden, forteller Eivin Winsvold i Sykkeprosjektet Oslo kommune.

Sammen med eiendomsdirektør Steinar Helge Skjerdingstad i Sporveien og arkitekt Morten Bjørving i sykkelprosjektet viser han fram den foreløpige skissen for hotellet.

Kan parkere trygt

- Hva er fordelene med et slikt sykkelhotell?

- Det er trygt, og gir en sikker parkering. Det er viktig for mange. Det skaper en høyere sosial trygghet enn en alminnelig sykkelparkering, forteller Bjørving.

Planen med arkitektkonkurransen er å komme fram til ett helhetlig konsept som kan passe inn på tomter med varierende størrelse og utstrekning. Arkitektene skal sørge for at design og belysning gir sosial trygghet. Sykkelhotellet vil ligge strategisk plassert ved Statens vegvesens sykkelrute langs Trondheimsveien.

- Vil et sykkelhotell øke andelen syklende i Groruddalen?

- Jeg vil tro det. Det er en jevnt stigende sykkelandel i Oslo, og dette blir trygt og nært kollektivknutepunkter. Det er viktig for å stimulere til enda mer sykkelbruk, sier han.

Les hele saken om sykkelhotell på Grorud i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.