ANNONSE

Grorud t-banestasjon først ut

Får innfartsparkering for sykkel

Får innfartsparkering for sykkel

SYKKELHOTELL PÅ GRORUD: Sykkelprosjektet i Oslo, med Eivin Windsvold og Morten Bjørving spiller på lag med Sporveien og eiendomsdirektør Steinar Helge Skjerdingstad for å bygge sykkelhotell i mellomgangen fra Grorud T-banestasjon og bussterminal.

Deler av gangtunnelen mellom Grorud t-bane og bussterminal er plukket ut som én av tre knutepunkter som skal transformeres til et sykkehotell.

Tekst:

Publisert:

I februar lanserte Oslo kommune, sammen med Bærum kommune og FutureBuilt en arkitektkonkurranse for sykkelhotell. Grorud t-banestasjon er en av tre steder i Oslo som får dette, og i løpet av ett år kan man trygt parkere sykkelen i gangtunnelen mellom stasjonen og bussterminalen.

Vi ønsket tomter der vi kunne realisere prosjektet raskt, men også steder med større behov for sykkelhotell. Grorud ble viktig, også fordi Sporveien allerede har gangtunnelen som er ni meter bred. Vi kan bruke rundt halvparten av bredden, forteller Eivin Winsvold i Sykkeprosjektet Oslo kommune.

Sammen med eiendomsdirektør Steinar Helge Skjerdingstad i Sporveien og arkitekt Morten Bjørving i sykkelprosjektet viser han fram den foreløpige skissen for hotellet.

Kan parkere trygt

- Hva er fordelene med et slikt sykkelhotell?

- Det er trygt, og gir en sikker parkering. Det er viktig for mange. Det skaper en høyere sosial trygghet enn en alminnelig sykkelparkering, forteller Bjørving.

Planen med arkitektkonkurransen er å komme fram til ett helhetlig konsept som kan passe inn på tomter med varierende størrelse og utstrekning. Arkitektene skal sørge for at design og belysning gir sosial trygghet. Sykkelhotellet vil ligge strategisk plassert ved Statens vegvesens sykkelrute langs Trondheimsveien.

- Vil et sykkelhotell øke andelen syklende i Groruddalen?

- Jeg vil tro det. Det er en jevnt stigende sykkelandel i Oslo, og dette blir trygt og nært kollektivknutepunkter. Det er viktig for å stimulere til enda mer sykkelbruk, sier han.

Les hele saken om sykkelhotell på Grorud i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE