Grorud t-banestasjon først ut

Får innfartsparkering for sykkel

Får innfartsparkering for sykkel

SYKKELHOTELL PÅ GRORUD: Sykkelprosjektet i Oslo, med Eivin Windsvold og Morten Bjørving spiller på lag med Sporveien og eiendomsdirektør Steinar Helge Skjerdingstad for å bygge sykkelhotell i mellomgangen fra Grorud T-banestasjon og bussterminal.

Deler av gangtunnelen mellom Grorud t-bane og bussterminal er plukket ut som én av tre knutepunkter som skal transformeres til et sykkehotell.

Tekst:

Publisert:

I februar lanserte Oslo kommune, sammen med Bærum kommune og FutureBuilt en arkitektkonkurranse for sykkelhotell. Grorud t-banestasjon er en av tre steder i Oslo som får dette, og i løpet av ett år kan man trygt parkere sykkelen i gangtunnelen mellom stasjonen og bussterminalen.

Vi ønsket tomter der vi kunne realisere prosjektet raskt, men også steder med større behov for sykkelhotell. Grorud ble viktig, også fordi Sporveien allerede har gangtunnelen som er ni meter bred. Vi kan bruke rundt halvparten av bredden, forteller Eivin Winsvold i Sykkeprosjektet Oslo kommune.

Sammen med eiendomsdirektør Steinar Helge Skjerdingstad i Sporveien og arkitekt Morten Bjørving i sykkelprosjektet viser han fram den foreløpige skissen for hotellet.

Kan parkere trygt

- Hva er fordelene med et slikt sykkelhotell?

- Det er trygt, og gir en sikker parkering. Det er viktig for mange. Det skaper en høyere sosial trygghet enn en alminnelig sykkelparkering, forteller Bjørving.

Planen med arkitektkonkurransen er å komme fram til ett helhetlig konsept som kan passe inn på tomter med varierende størrelse og utstrekning. Arkitektene skal sørge for at design og belysning gir sosial trygghet. Sykkelhotellet vil ligge strategisk plassert ved Statens vegvesens sykkelrute langs Trondheimsveien.

- Vil et sykkelhotell øke andelen syklende i Groruddalen?

- Jeg vil tro det. Det er en jevnt stigende sykkelandel i Oslo, og dette blir trygt og nært kollektivknutepunkter. Det er viktig for å stimulere til enda mer sykkelbruk, sier han.

Les hele saken om sykkelhotell på Grorud i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.