Feirer 25 år med storband

Feirer 25 år med storband

 

Rune Wold har traktert trompeten i Romsås Storband alle årene det har eksistert. Nå inviterer bandet til jubileumskonsert i Sagene festivitetshus med 25 år bak seg.

Skrevet av:

 

Rune Wold startet Romsås Storband sammen med Harald Kristiansen på en musikktur til Tyskland med Romsås Janitsjar for 25 år tilbake.

- Jeg har vel blitt som en bestefar i bandet, sier Wold og ler.

- Det har kommet inn yngre krefter nå, og takk og pris for det, legger han til.

Romsås storband har i alle år øvd på Tiurleiken skole på Romsås, men de må til Sagene for å finne egnet sted til jubileumskonserten.

- Sagene festivitetshus er et fantastisk konsertlokale, sier Wold, og legger til at bandet savner skikkelige konsertlokaler i Groruddalen.

 

Mange gjesteartister

Romsås Storband spenner vidt i sitt repertoar, og beveger seg musikalsk mellom mange sjangere med bandleder Richard Johnsen, som har arrangert konserten.

- Richard er en guru i vårt miljø, forteller Wold og lover at konserten på Sagene blir helt spesiell - og bandet har øvd i hundre den siste tiden.

- Det blir gjesteartister av toppklasse, forteller trompetisten.

Fra Danmark kommer klarinettist Erik «Krølle» Andersen.

- En mann med lang erfaring, mener Wold.

På Hammond-orgel får de hjelp fra Geir Wentzel, og de får besøk av Harald Halvorsen på trombone. Halvorsen har i følge Wold spilt det meste og med de fleste innen norsk jazz.

- Salen i festivitetshuset tar omlag 300 mennesker, og vi regner med fult hus.

 

Jubileumskonserten holdes i Sagene Festivitetshus i Holsts gate 3, lørdag 30. oktober klokka. Det er billettsalg i døra som åpner klokka 19.30, men billetter kan også reserveres hos Rune Wold på telefon 90857212.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!