Feirer Ibsens bursdag

Feirer Ibsens bursdag

 

Henrik Ibsen antas å være den mest spilte dramatikeren i verden, selv 105 år etter hans død. På søndag ville han fylt 183 år, og det skal feires.

- Ibsen er fortsatt aktuell. Hans teaterstykker er spilt mer enn William Shakespeare sine, forteller leder Suresh Chandra Shukla i Indisk-Norsk Informasjons- og kulturforum som arrangerer forfatterkafeen og bursdagsfeiringen.

Bjerkes bydelsutvalgsleder Torstein Winger og Shukla holder fordrag om den verdensberømte dramatikeren og lyrikeren. Forumlederen er selv forfatter og redaktør for det indisk-norske tidsskriftet «Speil», som feiret 20-årsjubileum i 2008.

- Det kommer til å bli lest opp noen tekster av Ibsen på norsk og hindi under treffet, blant annet utdrag fra «Et dukkehjem» og «Villanden», opplyser Shukla.

Forfatterkafeen arrangeres i underetasjen på Veitvet senter. Her håper Shukla på å se flere nordmenn og ungdommer.

- Vi ønsker at forumet skal være en brobygger mellom ulike kulturer. Jeg savner flere nordmenn på møtene, og jeg kan forsikre om at det ikke er noe å være skeptisk til, smiler han.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

 
Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.