ANNONSE

Feirer Ibsens bursdag

Feirer Ibsens bursdag

 

Henrik Ibsen antas å være den mest spilte dramatikeren i verden, selv 105 år etter hans død. På søndag ville han fylt 183 år, og det skal feires.

- Ibsen er fortsatt aktuell. Hans teaterstykker er spilt mer enn William Shakespeare sine, forteller leder Suresh Chandra Shukla i Indisk-Norsk Informasjons- og kulturforum som arrangerer forfatterkafeen og bursdagsfeiringen.

Bjerkes bydelsutvalgsleder Torstein Winger og Shukla holder fordrag om den verdensberømte dramatikeren og lyrikeren. Forumlederen er selv forfatter og redaktør for det indisk-norske tidsskriftet «Speil», som feiret 20-årsjubileum i 2008.

- Det kommer til å bli lest opp noen tekster av Ibsen på norsk og hindi under treffet, blant annet utdrag fra «Et dukkehjem» og «Villanden», opplyser Shukla.

Forfatterkafeen arrangeres i underetasjen på Veitvet senter. Her håper Shukla på å se flere nordmenn og ungdommer.

- Vi ønsker at forumet skal være en brobygger mellom ulike kulturer. Jeg savner flere nordmenn på møtene, og jeg kan forsikre om at det ikke er noe å være skeptisk til, smiler han.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

To menn er pågrepet i forbindelse med drapet på Hellerud 15. juni. De ble pågrepet i utlandet og siktet for drap/medvirkning til drap.

ANNONSE
- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

 
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

 
ANNONSE