Feiret håpet og fremtiden

Hinduene på Rødtvet inviterer tradisjonen tro til storslagen fest i  juli. I 12 dager arrangerer de Norges største hindufestival, en fest som kulimine...

Tekst:

Publisert:

Hinduene på Rødtvet inviterer tradisjonen tro til storslagen fest i  juli. I 12 dager arrangerer de Norges største hindufestival, en fest som kuliminerer i en stor fest der gudefigurer i enorme vogner blir trukket rundt på tempelområdet.

Hindufestivalen er et stort høydepunkt for de mange fra Sri Lanka som bor i Groruddalen, og folk fra hele Østlandet kommer for å være med. Her er alt fra små barn som koser seg med mat til unge menn med kroker festet i rygghuden. Dette gjøres for  fjerne synd, og kan se brutalt ut for mange, men er en selvvalgt og langvarig tradisjon. Den store dagen handler om å fjerne sinne og vonde tanker, og gudene skal sørge for å ta dette bort fra menneskene.

Mange av årets hindufester er avlyst etter de tragiske hendelsene på Sri Lanka, der mange mennesker er drept. På Rødvet valgte man imidlertid å møtes for å være sammen i håp om en bedre fremtid, og minnes de som har gått bort. Religionen består mye av symbolikk, og hvert år skal også gudene bade i hellig vann. Da bringes gudefigurene til Vesletjern, hvor de får bade i kokosvann, olje, honning, frukt og vann. Dette arrangeres for å minnes dem som har gått bort, noe som får ekstra sterk betydning for hinduene i disse dager. Tradisjonen holdes i hevd selv om livet er vanskelig, og til tross for at mange sørger over venner og familie de har mistet.

Det er viktig å ha et felles knutepunkt i slike situasjoner, og hinduene er glade for å sammen kunne markere sorg og fellesskap. Dermed blir det ikke bare en religiøs fest, men også en fest til ettertanke og et samlingspunkt for likesinnede. Hinduenes store festival er kommet til Groruddalen for å bli.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.