Feiret med lavvo og joik

Feiret med lavvo og joik

 

Bestevennnene Henriette (5) og Sofie (5) feiret samenes nasjonaldag i Starveien barnehage med sameuke, lavvofest og grilling.

 

Henriette (5) og Sofie (5) er veldig glade for at de har kunnet feire samene en hel uke.

- Vi har laget fine hatter. Det er veldig moro med lavvo fordi det er så mykt, sier Sofie.

De har spist pølser, og joiket. I tillegg har de lært en god del om samene.

- Vi vet at de ikke snakker slik som oss og vi har lært å joike. De bor også langt, langt bort, forteller Henriette.

- De er heldige som får ha så søte dyr som reinsdyr og så kule hatter hele tiden. Jeg har sett samene på barne-TV, legger Sofie til.

Feirer 20 år

I tillegg til sameuke, kan barnehagen stolt feire 20 år som privat- og foreldreeid barnehage. Den åpnet 26. november 1991 og har 48 barn fordelt på tre avdelinger, Hare, Tiger og Troll.

- Det er veldig godt miljø her blant foreldre og ansatte, og folk har jobbet her i mange år, sier Nyjordet.

En som har jobbet i barnehagen siden 1999, er Lise Jopke.

- Det er veldig godt miljø og et flott personale. Det er derfor jeg er her. Det er et godt samspill mellom foreldre, ansatte og barn, sier Jopke.

Selv om de merker de økonomiske rammebetingelsene mer og mer, er de positive til fremtiden.

- Vi gjør så godt vi kan for å vise at vi er et godt forbilde og utvikle oss videre, sier hun.

 

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.