ANNONSE

Alna ridesenter har fått «nytt» oppholdsrom av IKEA:

Feiret på hesteryggen

Feiret på hesteryggen

FEIRET OPPUSSING: Alna ridesenter mottok IKEA nabofond i 2016. Her er Daniel af Ekenstam (IKEA) på Pål, daglig leder Lene Kragh, Håvard Horpestad (IKEA) på Engebret, ergoterapeut Annika Meltzer, Knut Røli (Alna) på Hjerte og Mona Blankvandsbråten.

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.

Tekst:

Publisert:

- Jeg må si at det er litt uvant å sitte på en hest, men veldig koselig. Det er nesten en selvfølge når vi besøker et ridesenter, smiler Horpestad.

Han fikk sitte på ryggen til godeste Engebret, ridesentrets eldste hest på 29 år. Røli fikk prøve seg på hesteryggen til Hjerte.

- Hun virker veldig snill. Det er et godt tegn, sier han.

I fjor fikk Alna Ridesenter 25.000 kroner med produkter, samt hjelp til oppussing og innredning av IKEA nabofond. Det er oppholdsrommet og kafeen som har fått et ordentlig ansiktsløft. Der er det mange innom hver dag.

- De har gjort mye arbeid ved å sparkle, male, ommøblere og satt inn bord og stoler, forteller Kragh.

Ergoterapeut Annika Meltzer sier hun har fått gode tilbakemeldinger fra besøkende.

- Både foreldrene, som ofte er frivillige i kafeen, og barna er fornøyde, smiler hun.

Deles ut hvert år

Juryen til IKEA nabofond består av Knut Røli, bydelsutvalgsleder i Alna bydel, Håvard Horpestad og Hilde Gro Ødegård fra IKEA, samt en journalist fra Akers Avis Groruddalen. Nabofondet deles ut hvert år og poenget er å støtte lokale prosjekter som hjelper barn og lokale miljøtiltak. Sånn sett har Alna ridesenter vært en god kandidat.

- De er veldig synlige i nærmiljøet, forteller Røli.

Horpestad er glad for å se det endelige resultatet.

Det er spennende å jobbe med slike tiltak, og man får vært med på planlegging og montering. Det gir også en tydelig tilbakemelding til oss for det er en direkte kontakt med kundene våre, smiler han.

Kragh kan bekrefte at oppholdsrommet blir godt brukt.

- Jentene spiser her og gjør lekser. Det er møteplassen deres. Og noen får lov til å sove her også, de som bruker stallen mest.

Ridesenter og industri

Alna ridesenter har vært en del i avisen opp igjennom. Nå sist etter at de fikk eiendomsskatt på 85.000 kroner og er registrert som parkering hos Oslo kommune. Det er ikke alltid lett å drive et ridesenter i Groruddalen, men Horpestad og Røli er imponert over pågangsmotet til Kragh og hennes team.

- Det ligger midt i industrien, og ikke langt unna IKEA heller. Tenk at det rett ved et stort møbelsenter bor mange dyr, sier Røli.

-Jeg tror dette tilbudet bare kommer til å bli viktigere fremover. I tillegg må jeg si at det er fint å se at næringslivet gjør slikt for nærmiljøet sitt. Det skulle jeg gjerne ha sett mer av, for vi mangler ikke næring i Groruddalen. På den måten kan også næringslivet fremstå som samfunnsaktører, påpeker han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Der kan man også finne ut hvem som mottok årets IKEA nabofond.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE