Alna ridesenter har fått «nytt» oppholdsrom av IKEA:

Feiret på hesteryggen

Feiret på hesteryggen

FEIRET OPPUSSING: Alna ridesenter mottok IKEA nabofond i 2016. Her er Daniel af Ekenstam (IKEA) på Pål, daglig leder Lene Kragh, Håvard Horpestad (IKEA) på Engebret, ergoterapeut Annika Meltzer, Knut Røli (Alna) på Hjerte og Mona Blankvandsbråten.

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.

Tekst:

Publisert:

- Jeg må si at det er litt uvant å sitte på en hest, men veldig koselig. Det er nesten en selvfølge når vi besøker et ridesenter, smiler Horpestad.

Han fikk sitte på ryggen til godeste Engebret, ridesentrets eldste hest på 29 år. Røli fikk prøve seg på hesteryggen til Hjerte.

- Hun virker veldig snill. Det er et godt tegn, sier han.

I fjor fikk Alna Ridesenter 25.000 kroner med produkter, samt hjelp til oppussing og innredning av IKEA nabofond. Det er oppholdsrommet og kafeen som har fått et ordentlig ansiktsløft. Der er det mange innom hver dag.

- De har gjort mye arbeid ved å sparkle, male, ommøblere og satt inn bord og stoler, forteller Kragh.

Ergoterapeut Annika Meltzer sier hun har fått gode tilbakemeldinger fra besøkende.

- Både foreldrene, som ofte er frivillige i kafeen, og barna er fornøyde, smiler hun.

Deles ut hvert år

Juryen til IKEA nabofond består av Knut Røli, bydelsutvalgsleder i Alna bydel, Håvard Horpestad og Hilde Gro Ødegård fra IKEA, samt en journalist fra Akers Avis Groruddalen. Nabofondet deles ut hvert år og poenget er å støtte lokale prosjekter som hjelper barn og lokale miljøtiltak. Sånn sett har Alna ridesenter vært en god kandidat.

- De er veldig synlige i nærmiljøet, forteller Røli.

Horpestad er glad for å se det endelige resultatet.

Det er spennende å jobbe med slike tiltak, og man får vært med på planlegging og montering. Det gir også en tydelig tilbakemelding til oss for det er en direkte kontakt med kundene våre, smiler han.

Kragh kan bekrefte at oppholdsrommet blir godt brukt.

- Jentene spiser her og gjør lekser. Det er møteplassen deres. Og noen får lov til å sove her også, de som bruker stallen mest.

Ridesenter og industri

Alna ridesenter har vært en del i avisen opp igjennom. Nå sist etter at de fikk eiendomsskatt på 85.000 kroner og er registrert som parkering hos Oslo kommune. Det er ikke alltid lett å drive et ridesenter i Groruddalen, men Horpestad og Røli er imponert over pågangsmotet til Kragh og hennes team.

- Det ligger midt i industrien, og ikke langt unna IKEA heller. Tenk at det rett ved et stort møbelsenter bor mange dyr, sier Røli.

-Jeg tror dette tilbudet bare kommer til å bli viktigere fremover. I tillegg må jeg si at det er fint å se at næringslivet gjør slikt for nærmiljøet sitt. Det skulle jeg gjerne ha sett mer av, for vi mangler ikke næring i Groruddalen. På den måten kan også næringslivet fremstå som samfunnsaktører, påpeker han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Der kan man også finne ut hvem som mottok årets IKEA nabofond.

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.