Alvorlig ulykke i Barneslottet barnehage

Fikk metallstang
gjennom øyet

Fikk metallstang<BR> gjennom øyet


BARNESLOTTET: I denne barnehagen i Bydel Alna fant ulykken sted.


Lea, en tre år gammel jente, fikk en metallstang gjennom øyet i Barneslottet barnehage i Bydel Alna i november på grunn av svikt i rutiner. Nå skal politiet og bydelen granske hva som egentlig skjedde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2016 kl 11:55

Mandag 21. november var det en ulykke ved Barneslottet barnehage. Ei jente på tre år ble skadet i øyet av en skarp gjenstand på utelekeplassen. Ambulansen ble tilkalt, og hun ble kjørt til Ullevål sykehus hvor hun ble operert. Situasjonen til jenta er alvorlig, men ikke livstruende. Denne hendelsen har gjort at bydelen har satt i gang en ekstern gjennomgang av rutiner.

– Først av alt vil jeg si at vi er fryktelig lei oss for det som har skjedd med barnet. Vi forstår at det er krevende for barnet og familien, og at de ønsker svar på hva som skjedde denne dagen. Det ønsker vi også, sier bydelsdirektør Tore Olsen Pran.

Uavklart om årsaken

Bydelen har varslet politiet om hendelsen, og saken er også politianmeldt av moren til jenta. Det er Stovner politistasjon som har saken. Årsaken til ulykken er uavklart, men bydelens foreløpige gjennomgang viser en svikt i rutiner.

–  Vi ønsker å lære av det som har skjedd, og ser nærmere på våre rutiner, slik at vi hindrer at dette skjer igjen. Derfor har vi bedt et eksternt firma, Kiwa Teknologisk Institutt om å gjøre en gjennomgang av oppfølging av rutiner i barnehagene. Dette arbeidet starter umiddelbart, sier Pran.

Dagen ulykken skjedde ble det ikke gjennomført kontroll av utelekeplassen. Det er ikke klart om denne svikten hadde noe med ulykken å gjøre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.