Alvorlig ulykke i Barneslottet barnehage

Fikk metallstang
gjennom øyet

Fikk metallstang<BR> gjennom øyet


BARNESLOTTET: I denne barnehagen i Bydel Alna fant ulykken sted.


Lea, en tre år gammel jente, fikk en metallstang gjennom øyet i Barneslottet barnehage i Bydel Alna i november på grunn av svikt i rutiner. Nå skal politiet og bydelen granske hva som egentlig skjedde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2016 kl 11:55

Mandag 21. november var det en ulykke ved Barneslottet barnehage. Ei jente på tre år ble skadet i øyet av en skarp gjenstand på utelekeplassen. Ambulansen ble tilkalt, og hun ble kjørt til Ullevål sykehus hvor hun ble operert. Situasjonen til jenta er alvorlig, men ikke livstruende. Denne hendelsen har gjort at bydelen har satt i gang en ekstern gjennomgang av rutiner.

– Først av alt vil jeg si at vi er fryktelig lei oss for det som har skjedd med barnet. Vi forstår at det er krevende for barnet og familien, og at de ønsker svar på hva som skjedde denne dagen. Det ønsker vi også, sier bydelsdirektør Tore Olsen Pran.

Uavklart om årsaken

Bydelen har varslet politiet om hendelsen, og saken er også politianmeldt av moren til jenta. Det er Stovner politistasjon som har saken. Årsaken til ulykken er uavklart, men bydelens foreløpige gjennomgang viser en svikt i rutiner.

–  Vi ønsker å lære av det som har skjedd, og ser nærmere på våre rutiner, slik at vi hindrer at dette skjer igjen. Derfor har vi bedt et eksternt firma, Kiwa Teknologisk Institutt om å gjøre en gjennomgang av oppfølging av rutiner i barnehagene. Dette arbeidet starter umiddelbart, sier Pran.

Dagen ulykken skjedde ble det ikke gjennomført kontroll av utelekeplassen. Det er ikke klart om denne svikten hadde noe med ulykken å gjøre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.