ANNONSE

Alvorlig ulykke i Barneslottet barnehage

Fikk metallstang
gjennom øyet

Fikk metallstang<BR> gjennom øyet


BARNESLOTTET: I denne barnehagen i Bydel Alna fant ulykken sted.


Lea, en tre år gammel jente, fikk en metallstang gjennom øyet i Barneslottet barnehage i Bydel Alna i november på grunn av svikt i rutiner. Nå skal politiet og bydelen granske hva som egentlig skjedde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2016 kl 11:55

Mandag 21. november var det en ulykke ved Barneslottet barnehage. Ei jente på tre år ble skadet i øyet av en skarp gjenstand på utelekeplassen. Ambulansen ble tilkalt, og hun ble kjørt til Ullevål sykehus hvor hun ble operert. Situasjonen til jenta er alvorlig, men ikke livstruende. Denne hendelsen har gjort at bydelen har satt i gang en ekstern gjennomgang av rutiner.

– Først av alt vil jeg si at vi er fryktelig lei oss for det som har skjedd med barnet. Vi forstår at det er krevende for barnet og familien, og at de ønsker svar på hva som skjedde denne dagen. Det ønsker vi også, sier bydelsdirektør Tore Olsen Pran.

Uavklart om årsaken

Bydelen har varslet politiet om hendelsen, og saken er også politianmeldt av moren til jenta. Det er Stovner politistasjon som har saken. Årsaken til ulykken er uavklart, men bydelens foreløpige gjennomgang viser en svikt i rutiner.

–  Vi ønsker å lære av det som har skjedd, og ser nærmere på våre rutiner, slik at vi hindrer at dette skjer igjen. Derfor har vi bedt et eksternt firma, Kiwa Teknologisk Institutt om å gjøre en gjennomgang av oppfølging av rutiner i barnehagene. Dette arbeidet starter umiddelbart, sier Pran.

Dagen ulykken skjedde ble det ikke gjennomført kontroll av utelekeplassen. Det er ikke klart om denne svikten hadde noe med ulykken å gjøre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE