Fire menn siktet for drapsforsøk

Fire menn siktet for drapsforsøk

 

Tirsdag ble fire personer fremstilt for varetektsfengsling etter at en mann i 20-årene ble skutt på Furuset natt til 18. mai.

Tekst:

Publisert:

Omstendighetene rundt skyteepisoden er noe uklare, men i løpet av helgen pågrep politiet ni personer med tilknytning til saken. Fire av dem er siktet for drapsforsøk og ble tirsdag varetektsfengslet, mens de fem andre er siktet for brudd på våpenloven.

De fem er nå løslatt.

-  Vi etterforsker saken som et drapsforsøk med bakgrunn i undersøkelser vi har gjort på åstedet, sier politioverbetjent på Voldsavsnittet, Grete Lien Metlid, til Akers Avis Groruddalen.

Har et motiv

Flere kilder i og utenfor politiet mener det dreier seg om et gjengoppgjør, og at det er personer tilknyttet B-gjengen som står bak drapsforsøket. 20-åringen som ble skutt fikk alvorlige, men ikke livstruende skader.

Metlid ønsker ikke å kommentere motivet, men hun sier at politiet har et tydelig motiv som de ikke ønsker å gå ut med.

Hun ønsker ikke å si noe om gjerningsmennenes tilhørighet.

Flere pågripelser

-  Vi har aldri kommentert noe som har med tilhørighet til et miljø å gjøre. Offeret er kjent for politiet fra før, og det er de fleste gjerningsmennene også. Det er også relasjoner mellom gjerningsmennene og offer, sier Metlid uten å ville utdype det ytterligere.

Nå jobber politiet med tradisjonell etterforskning. 

-  Vi gjør avhør og analyser, men jeg kan ikke gå inn på hva gjerningsmennene har sagt i avhør, sier Metlid og legger til:

- Det kan godt hende at flere personer blir pågrepet i saken de neste dagene.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.