Fire menn siktet for drapsforsøk

Fire menn siktet for drapsforsøk

 

Tirsdag ble fire personer fremstilt for varetektsfengsling etter at en mann i 20-årene ble skutt på Furuset natt til 18. mai.

Omstendighetene rundt skyteepisoden er noe uklare, men i løpet av helgen pågrep politiet ni personer med tilknytning til saken. Fire av dem er siktet for drapsforsøk og ble tirsdag varetektsfengslet, mens de fem andre er siktet for brudd på våpenloven.

De fem er nå løslatt.

-  Vi etterforsker saken som et drapsforsøk med bakgrunn i undersøkelser vi har gjort på åstedet, sier politioverbetjent på Voldsavsnittet, Grete Lien Metlid, til Akers Avis Groruddalen.

Har et motiv

Flere kilder i og utenfor politiet mener det dreier seg om et gjengoppgjør, og at det er personer tilknyttet B-gjengen som står bak drapsforsøket. 20-åringen som ble skutt fikk alvorlige, men ikke livstruende skader.

Metlid ønsker ikke å kommentere motivet, men hun sier at politiet har et tydelig motiv som de ikke ønsker å gå ut med.

Hun ønsker ikke å si noe om gjerningsmennenes tilhørighet.

Flere pågripelser

-  Vi har aldri kommentert noe som har med tilhørighet til et miljø å gjøre. Offeret er kjent for politiet fra før, og det er de fleste gjerningsmennene også. Det er også relasjoner mellom gjerningsmennene og offer, sier Metlid uten å ville utdype det ytterligere.

Nå jobber politiet med tradisjonell etterforskning. 

-  Vi gjør avhør og analyser, men jeg kan ikke gå inn på hva gjerningsmennene har sagt i avhør, sier Metlid og legger til:

- Det kan godt hende at flere personer blir pågrepet i saken de neste dagene.

Siste nytt i Nyheter

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Fornøyde beboere

Fornøyde beboere

 • Gang- og sykkelvei

Brigitte Heitmann og Gerhard Skagestein har fulgt med på arbeidene med den nye sykkelveien siden det startet. De er veldig glade for oppgraderingen.

Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

 
«Doing good in the world» i 100 år

«Doing good in the world» i 100 år

 • FN-dagen

The Rotary Foundation markerte sitt 100-årsjubileum på Linne Hotel på FN-dagen og verdens poliodag.

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

 
Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

 
Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!