ANNONSE

Firedobbel arkitektseier

Firedobbel arkitektseier

ÅPNET: Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) åpnet seremonien onsdag ettermiddag.

Plan- og idékonkurransen om Hovinbyen ble i ettermiddag avsluttet på en høytidelig seremoni i Rådhusgalleriet. Fire bidrag trakk til sammen det lengste strået.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2015 kl 16:54

Til stede var blant annet byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H), direktør Ellen S. de Vibe i Plan- og bygningsetaten og juryen som har vært ledet av Marianne Skjulhaug.

Totalt 21 bidrag er blitt sendt inn til konkurransen som ble utlyst i oktober og avsluttet i januar. Skjulhaug legger ikke skjul på at det har vært en tøff juryjobb, som til slutt valgte å premiere fire bidrag.

De premierte forslagene er Hovinbyen fra A til Å ved Topic Architecture & Design, Hovinbyene «Punkt, korridor & hjerte» ved Sleth A/S, Hovinbynatur ved JAJA Architects ApS og PLUSSBY2015 ved Rambøll Oslo, Rambøll Energi og To romturister AS.

Les mer om de fire vinnerne i Akers Avis Groruddalen på fredag.

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
ANNONSE