Firedobbel arkitektseier

Firedobbel arkitektseier

ÅPNET: Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) åpnet seremonien onsdag ettermiddag.

Plan- og idékonkurransen om Hovinbyen ble i ettermiddag avsluttet på en høytidelig seremoni i Rådhusgalleriet. Fire bidrag trakk til sammen det lengste strået.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2015 kl 16:54

Til stede var blant annet byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H), direktør Ellen S. de Vibe i Plan- og bygningsetaten og juryen som har vært ledet av Marianne Skjulhaug.

Totalt 21 bidrag er blitt sendt inn til konkurransen som ble utlyst i oktober og avsluttet i januar. Skjulhaug legger ikke skjul på at det har vært en tøff juryjobb, som til slutt valgte å premiere fire bidrag.

De premierte forslagene er Hovinbyen fra A til Å ved Topic Architecture & Design, Hovinbyene «Punkt, korridor & hjerte» ved Sleth A/S, Hovinbynatur ved JAJA Architects ApS og PLUSSBY2015 ved Rambøll Oslo, Rambøll Energi og To romturister AS.

Les mer om de fire vinnerne i Akers Avis Groruddalen på fredag.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.