Firedobbel arkitektseier

Firedobbel arkitektseier

ÅPNET: Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) åpnet seremonien onsdag ettermiddag.

Plan- og idékonkurransen om Hovinbyen ble i ettermiddag avsluttet på en høytidelig seremoni i Rådhusgalleriet. Fire bidrag trakk til sammen det lengste strået.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2015 kl 16:54

Til stede var blant annet byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H), direktør Ellen S. de Vibe i Plan- og bygningsetaten og juryen som har vært ledet av Marianne Skjulhaug.

Totalt 21 bidrag er blitt sendt inn til konkurransen som ble utlyst i oktober og avsluttet i januar. Skjulhaug legger ikke skjul på at det har vært en tøff juryjobb, som til slutt valgte å premiere fire bidrag.

De premierte forslagene er Hovinbyen fra A til Å ved Topic Architecture & Design, Hovinbyene «Punkt, korridor & hjerte» ved Sleth A/S, Hovinbynatur ved JAJA Architects ApS og PLUSSBY2015 ved Rambøll Oslo, Rambøll Energi og To romturister AS.

Les mer om de fire vinnerne i Akers Avis Groruddalen på fredag.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

 
Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.