MDG benket bydelsutvalget:

Flere sitteplasser i Bydel Bjerke

Flere sitteplasser i Bydel Bjerke

PÅ BENKEN: Kristoffer Haug i Bjerke MDG fikk avslag for sitt forslag om flere benker i bydelen. Han ga ikke opp, og har nå søkt om midler til flere benker fra Bymiljøetaten som hans egen byråd har avsatt.

Bjerke MDG får det som de vil - nå skal det settes ut flere benker i bydelen. Forslaget ble opprinnelig nedstemt i bydelsutvalget, men Kristoffer Haug tok saken i egne hender.

Tekst:

Publisert:

Etter at MDGs forslag om nye benker ble nedstemt, bestemte Haug seg for å være kreativ.

- Etter mye arbeid i forskjellige kanaler har vi nå fått gjennomslag hos byråden for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, slik at alle Oslos bydeler nå kan få flere benker. Det viser at det nytter å jobbe for en god sak, selv om ting kan ta lang tid og mange omveier før man får det til, forteller Haug.

Det er Bymiljøetaten som nå skal gå igjennom forslagene MDG har fått inn fra innbyggere om hvor benkene skal plasseres.

- Vi krysser fingrene for at vi får benker på noen av de mest sårt tiltrengte plassene. Særlig langs turveier og viktige transportårer er det mange som savner flere steder å hvile beina, forteller han.

Benker er kinderegg

Etter å ha hørt «ta deg en tur langs med den gaten, så ser du hvor det trengs benker» fra beboere i lengre tid, gjorde han nettopp dette.

- Jeg har syklet en del rundt i bydelen med notatblokk de siste dagene og notert mulige benkeplasseringer.

Vi i De Grønne på Bjerke er jo veldig glade for at vi endelig ha fått et grønt gjennomslag for benkeforslaget vårt. Det var veldig mange folk vi snakket med før forrige lokalvalg som fortalte at de savnet benker når de var ute og gikk i bydelen. Benker er jo et aldri så lite kinderegg - tre ting på én gang: Benker bedrer folkehelsen fordi det gjør det lettere for alle å komme seg ut og bruke beina.

– Benker gjør det mulig for folk å treffe både kjente og nye mennesker rundt om i bydelen og kan fungere som sosial møteplass. Benker er også et miljøtiltak som gjør det lettere å komme seg rundt uten å måtte ta bilen hver gang. Derfor var en av tingene vi gikk til valg på å få flere benker i bydelen, påpeker han.

Et valgløfte

Bymiljøetaten har avsatt 1,5 millioner kroner denne våren for at bydelene i Oslo kan søke om benker og utegriller.

- Grunnen til at byråden gir penger til benker i bydelene er jo fordi jeg har jobbet for å få til noe slikt helt siden vi ble stemt ned i bydelsutvalget på å sette av penger i budsjettet til benker i bydelen - det viser at det nytter å jobbe for en god sak selv om det tar lenger tid enn man kanskje skulle håpe. Dette er jo en av tingene vi i De Grønne gikk til valg på i Bydel Bjerke, at vi skulle jobbe for benker som gjør det lettere å ferdes til fots i bydelen for både folkehelsa, miljøet og en mer sosial hverdag, forteller Haug.

- Nå gjenstår det å se hvor lang tid etaten bruker på saksbehandlingen og om vi faktisk vinner frem med noen av benkene vi har søkt om. Det er bare å sende oss forslag om det er flere steder folk vet om der det trengs en benk, avslutter han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.