MDG benket bydelsutvalget:

Flere sitteplasser i Bydel Bjerke

Flere sitteplasser i Bydel Bjerke

PÅ BENKEN: Kristoffer Haug i Bjerke MDG fikk avslag for sitt forslag om flere benker i bydelen. Han ga ikke opp, og har nå søkt om midler til flere benker fra Bymiljøetaten som hans egen byråd har avsatt.

Bjerke MDG får det som de vil - nå skal det settes ut flere benker i bydelen. Forslaget ble opprinnelig nedstemt i bydelsutvalget, men Kristoffer Haug tok saken i egne hender.

Tekst:

Publisert:

Etter at MDGs forslag om nye benker ble nedstemt, bestemte Haug seg for å være kreativ.

- Etter mye arbeid i forskjellige kanaler har vi nå fått gjennomslag hos byråden for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, slik at alle Oslos bydeler nå kan få flere benker. Det viser at det nytter å jobbe for en god sak, selv om ting kan ta lang tid og mange omveier før man får det til, forteller Haug.

Det er Bymiljøetaten som nå skal gå igjennom forslagene MDG har fått inn fra innbyggere om hvor benkene skal plasseres.

- Vi krysser fingrene for at vi får benker på noen av de mest sårt tiltrengte plassene. Særlig langs turveier og viktige transportårer er det mange som savner flere steder å hvile beina, forteller han.

Benker er kinderegg

Etter å ha hørt «ta deg en tur langs med den gaten, så ser du hvor det trengs benker» fra beboere i lengre tid, gjorde han nettopp dette.

- Jeg har syklet en del rundt i bydelen med notatblokk de siste dagene og notert mulige benkeplasseringer.

Vi i De Grønne på Bjerke er jo veldig glade for at vi endelig ha fått et grønt gjennomslag for benkeforslaget vårt. Det var veldig mange folk vi snakket med før forrige lokalvalg som fortalte at de savnet benker når de var ute og gikk i bydelen. Benker er jo et aldri så lite kinderegg - tre ting på én gang: Benker bedrer folkehelsen fordi det gjør det lettere for alle å komme seg ut og bruke beina.

– Benker gjør det mulig for folk å treffe både kjente og nye mennesker rundt om i bydelen og kan fungere som sosial møteplass. Benker er også et miljøtiltak som gjør det lettere å komme seg rundt uten å måtte ta bilen hver gang. Derfor var en av tingene vi gikk til valg på å få flere benker i bydelen, påpeker han.

Et valgløfte

Bymiljøetaten har avsatt 1,5 millioner kroner denne våren for at bydelene i Oslo kan søke om benker og utegriller.

- Grunnen til at byråden gir penger til benker i bydelene er jo fordi jeg har jobbet for å få til noe slikt helt siden vi ble stemt ned i bydelsutvalget på å sette av penger i budsjettet til benker i bydelen - det viser at det nytter å jobbe for en god sak selv om det tar lenger tid enn man kanskje skulle håpe. Dette er jo en av tingene vi i De Grønne gikk til valg på i Bydel Bjerke, at vi skulle jobbe for benker som gjør det lettere å ferdes til fots i bydelen for både folkehelsa, miljøet og en mer sosial hverdag, forteller Haug.

- Nå gjenstår det å se hvor lang tid etaten bruker på saksbehandlingen og om vi faktisk vinner frem med noen av benkene vi har søkt om. Det er bare å sende oss forslag om det er flere steder folk vet om der det trengs en benk, avslutter han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.