Flere suksess-prosjekter

Flere suksess-prosjekter


SUKSESS: Bydelsmødrene, med Nasreen Begum i spissen, skal starte opp i bydelene Grorud og Stovner til neste år.


Groruddals-satsingen har gitt liv til flere prosjekter i de fire bydelene. De har nå blitt en del av bydelenes tilbud til lokalbefolkningen.

Tekst:

Publisert:

Prosjekter som STORK, Bydelsmødre og Folkehelse har forankret seg godt i løpet av ti år. I Bydel Stovner fant de ut at flere av kvinnene som gikk gravide eller hadde født led av helseplager som overvekt, diabetes og fødselsdepresjon. Derfor ble STORK opprettet. Et av prosjektene man i senere tid kan høste frukter av er Bydelsmødrene – opprettet av Nasreen Begum i Bydel Alna. Hun kom til Groruddalen for 20 år siden.

– Jeg var fra en annen kultur og lot ikke barna mine være med på fritidsaktiviteter. Det var først etter at jeg fikk mer kunnskap selv at jeg sa ja til alle oppgaver for å få mødre som meg ut i aktivitet. Det var skummelt, men jeg turte å ta steget, sier hun.

Bli kjent med området

Hun oppdaget at flere kvinner tenkte det samme som hun hadde gjort.

– Jeg fortalte dem at det er viktig å ha barna i barnehagen, og at mødre må lære seg norsk og bli kjent med det norske samfunnet. Derfor utviklet jeg en egen måte å jobbe på, som nå bare kalles for «Nasreens metode», ler hun.

Hun mener det er viktig å få jenter til å delta mer.

– Jeg startet «Stolte jenter», som datteren min driver nå.

Bydelsmødrene startet i 2014. Tilbudet skal samle kvinner med ulik bakgrunn og gjøre dem kjent med lokalområdet sitt og til ambassadører for bydelen.

– Nå har vi 18 kvinner fra 11 ulike land som Bydelsmødre, sier Begum.

– Vi begynner arbeidet med bydelene Grorud og Stovner til neste år.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.