Flere suksess-prosjekter

Flere suksess-prosjekter


SUKSESS: Bydelsmødrene, med Nasreen Begum i spissen, skal starte opp i bydelene Grorud og Stovner til neste år.


Groruddals-satsingen har gitt liv til flere prosjekter i de fire bydelene. De har nå blitt en del av bydelenes tilbud til lokalbefolkningen.

Tekst:

Publisert:

Prosjekter som STORK, Bydelsmødre og Folkehelse har forankret seg godt i løpet av ti år. I Bydel Stovner fant de ut at flere av kvinnene som gikk gravide eller hadde født led av helseplager som overvekt, diabetes og fødselsdepresjon. Derfor ble STORK opprettet. Et av prosjektene man i senere tid kan høste frukter av er Bydelsmødrene – opprettet av Nasreen Begum i Bydel Alna. Hun kom til Groruddalen for 20 år siden.

– Jeg var fra en annen kultur og lot ikke barna mine være med på fritidsaktiviteter. Det var først etter at jeg fikk mer kunnskap selv at jeg sa ja til alle oppgaver for å få mødre som meg ut i aktivitet. Det var skummelt, men jeg turte å ta steget, sier hun.

Bli kjent med området

Hun oppdaget at flere kvinner tenkte det samme som hun hadde gjort.

– Jeg fortalte dem at det er viktig å ha barna i barnehagen, og at mødre må lære seg norsk og bli kjent med det norske samfunnet. Derfor utviklet jeg en egen måte å jobbe på, som nå bare kalles for «Nasreens metode», ler hun.

Hun mener det er viktig å få jenter til å delta mer.

– Jeg startet «Stolte jenter», som datteren min driver nå.

Bydelsmødrene startet i 2014. Tilbudet skal samle kvinner med ulik bakgrunn og gjøre dem kjent med lokalområdet sitt og til ambassadører for bydelen.

– Nå har vi 18 kvinner fra 11 ulike land som Bydelsmødre, sier Begum.

– Vi begynner arbeidet med bydelene Grorud og Stovner til neste år.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.