Flest avslag i Bydel Alna

Flest avslag i Bydel Alna

 

I løpet av 2009 fikk 25 prosent avslag på søknad om sykehjemsplass i Bydel Alna, mens kun to prosent fikk avslag i Østensjø. Det bekymrer byråd Sylvi Listhaug.

Tekst:

Publisert:

 - I budsjettet for 2010 har vi allerede satt av 180 millioner kroner ekstra for å gi flere eldre sykehjemsplass, og nå kommer jeg til å sette i gang flere tiltak for å gjøre bydelenes behandling av sykehjemssøknader mer lik, sier eldrebyråd Sylvi Listhaug.

Bydelenes rapportering om antall avslag på langtidsplass på sykehjem i 2009 viser at det ble gitt 227 avslag til sammen.

Tallene fra 2009 viser igjen at det er stor forskjell mellom bydelene. I Bydel Alna ble 25 prosent av søknadene avslått, mens i Bydel Østensjø var tallet kun to prosent. Tallene viser også at 17 prosent av søknadene fikk avslag i Bydel Bjerke, mens tallene for Grorud og Stovner var henholdsvis 13 prosent og sju prosent.

 

Andre tiltak

Det understrekes imidlertid at de som får avslag på langtidsplass i stor grad mottar andre tjenester fra bydelen, og ca. 40 prosent fikk korttidsopphold på sykehjem.

- Vi er én kommune, og da må ikke bostedsadresse avgjøre om du får sykehjemsplass eller ikke, mener Listhaug.

Derfor lister hun nå opp en rekke tiltak for å ta tak i utfordringen. Hun vil blant annet ha en gjennomgang av hva som skjer med dem som får avslag på sykehjemsplass, og gjennomgå krite­riene og prosessene bydelene bruker for å gi sykehjemsplass.

- I tillegg må språket i brev fra bydelen gjøres enklere å forstå, sier Listhaug.

 

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.