- Folk hører bjellene klinge

- Folk hører bjellene klinge

 

Alna Ridesenter har siden 1990 levert julegaver til folk med hest og vogn på julaften. I år er intet unntak.

 

På julaften setter nissene fra Alna Ridesenter seg ned i vognen, mens hestene trekker den fra Trasop til Rasta.

- Dette skaper julestemning for mange. Folk kan se oss komme og høre bjellene klinge, sier daglig leder, Lene Kragh.

Det er julaften. Familien spiser og skal snart åpne pakker. Med ett ringer det på døren. Kan det være nissen?

- Hver jul ringer folk og bestiller. Vi avtaler et tidspunkt, de setter ut sekken med gaver og vi banker på døren utkledd som nisser. Barna kan også komme ut å klappe hesten, forteller Gro Stubbedal.

Nostalgi

Kragh kan fortelle at de i over 30 år har hatt denne tradisjonen og de planlegger ikke å gi seg med det første. Hun ser behovet, folk som ikke har veldig med jul hjemme kan komme å være nisse.

- Det skaper julestemninga for dem. Nå trenger vi også flere nisser, det er en hyggelig og givende opplevelse og det er en god mulighet til å tjene litt ekstra. Det er bare å ta kontakt på lene@alnaridesenter.no, sier hun.

Hun mener det er et godt juleinnslag i storbyjungelen.

- Det er et veldig trivelig juleinnslag i bybildet. Vi kjører rundt mellom 16.00-21.00 på julaften, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.