Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

FORNØYDE MED BUDSJETTFORSLAGET: Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide og økonomisjef Odd Arne Fagerheim kunne stolt vise frem resultatet av høstens budsjettarbeid.

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:31

– Vi ønsker jo å kalle oss «folkehelsebydelen», og utfordret oss selv og alle tjenestene til å ha dette i fokus, sier bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide.

Ved månedsskiftet kunne han stolt presentere Bydel Groruds budsjettforslag for 2017, der nettopp folkehelsen er viet mye oppmerksomhet.

– Vi arbeider ut fra en bred helsedefinisjon, der det ikke bare handler om hvorvidt man er syk eller ikke, men også om å sikre deltakelse og mestring for bydelens innbyggere.

Derfor har man hele veien involvert alle bydelens tjenester, slik at man har kunnet treffe best mulig med folkehelsetiltakene.

– Med dette budsjettet tror jeg innbyggerne i Bydel Grorud kan føle seg trygge på at at de er godt ivaretatt.

Utvider arbeidet

Tidligere har Bydel Grorud fått oppmerksomhet for fokuset på helse i barnehagene, og nå ønsker altså administrasjonen å videreføre dette til enda flere av tjenestene. Folkehelseprosjekter er i gang ved barneskoler, ungdomsklubber og i boliger for mennesker med funksjonshemming. Innen NAV og booppfølging satser bydelen ved å opprette fem nye årsverk. I tilknytning til det utvidede tilbudet i Martins Skadtvetsvei 1 oppretter bydelen ytterligere fem årsverk.

Det opprettes også to stillinger som saksbehandlere i barnevernet, der bydelsdirektøren sier man ville være offensive i arbeidet.

– Bare i fjor så vi en 30 prosent økning i bekymringsmeldinger til barnevernet, og ønsker nå å øke kapasiteten der. En innsats i barnevernet ville vi gjort uansett, men men vi ønsker også å møte den helseutfordringen på en solid måte.

Ingen kutt

Totalt rommer budsjettet 20 nye årsverk i Bydel Grorud, sjeføkonom Odd Arne Fagerheim forsikrer samtidig at det verken kuttes i stillinger eller i tjenester.

– Bydelens økonomi er god, såpass god at vi sitter igjen med et solid mindreforbruk fra fjoråret.

Dette betyr i praksis at de 2.9 millionene i redusert handlingsrom kompenseres gjennom disse pengene. Den andre salderingsposten er at bydelen kjøper fire færre sykehjemsplasser, men Fagerheim mener det ikke er noen grunn til bekymring av den grunn.

– De nye omsorgsboligene i Martin Skatvedts vei 1 står klare i 2017, og dermed legger vi til rette for at flere eldre kan bo hjemme lengre.

Les hele artikkelen i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.