Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

FORNØYDE MED BUDSJETTFORSLAGET: Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide og økonomisjef Odd Arne Fagerheim kunne stolt vise frem resultatet av høstens budsjettarbeid.

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:31

– Vi ønsker jo å kalle oss «folkehelsebydelen», og utfordret oss selv og alle tjenestene til å ha dette i fokus, sier bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide.

Ved månedsskiftet kunne han stolt presentere Bydel Groruds budsjettforslag for 2017, der nettopp folkehelsen er viet mye oppmerksomhet.

– Vi arbeider ut fra en bred helsedefinisjon, der det ikke bare handler om hvorvidt man er syk eller ikke, men også om å sikre deltakelse og mestring for bydelens innbyggere.

Derfor har man hele veien involvert alle bydelens tjenester, slik at man har kunnet treffe best mulig med folkehelsetiltakene.

– Med dette budsjettet tror jeg innbyggerne i Bydel Grorud kan føle seg trygge på at at de er godt ivaretatt.

Utvider arbeidet

Tidligere har Bydel Grorud fått oppmerksomhet for fokuset på helse i barnehagene, og nå ønsker altså administrasjonen å videreføre dette til enda flere av tjenestene. Folkehelseprosjekter er i gang ved barneskoler, ungdomsklubber og i boliger for mennesker med funksjonshemming. Innen NAV og booppfølging satser bydelen ved å opprette fem nye årsverk. I tilknytning til det utvidede tilbudet i Martins Skadtvetsvei 1 oppretter bydelen ytterligere fem årsverk.

Det opprettes også to stillinger som saksbehandlere i barnevernet, der bydelsdirektøren sier man ville være offensive i arbeidet.

– Bare i fjor så vi en 30 prosent økning i bekymringsmeldinger til barnevernet, og ønsker nå å øke kapasiteten der. En innsats i barnevernet ville vi gjort uansett, men men vi ønsker også å møte den helseutfordringen på en solid måte.

Ingen kutt

Totalt rommer budsjettet 20 nye årsverk i Bydel Grorud, sjeføkonom Odd Arne Fagerheim forsikrer samtidig at det verken kuttes i stillinger eller i tjenester.

– Bydelens økonomi er god, såpass god at vi sitter igjen med et solid mindreforbruk fra fjoråret.

Dette betyr i praksis at de 2.9 millionene i redusert handlingsrom kompenseres gjennom disse pengene. Den andre salderingsposten er at bydelen kjøper fire færre sykehjemsplasser, men Fagerheim mener det ikke er noen grunn til bekymring av den grunn.

– De nye omsorgsboligene i Martin Skatvedts vei 1 står klare i 2017, og dermed legger vi til rette for at flere eldre kan bo hjemme lengre.

Les hele artikkelen i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!