Folkeopplysning om Groruddals-satsingen

Folkeopplysning om Groruddals-satsingen

 

Få beboere på Furuset og i Gransdalen vet hva Groruddals- satsingen er. Nå skal Bydel Alna opplyse beboerne fra en stand på Furuset senter.

Tekst:

Publisert:

- Vi skal stå her én gang i uka. Planen er at vi skal dekke alle dager og alle åpningstider, forteller Jan Andersen, informasjonsansvarlig for områdesatsingen på Furuset/Gransdalen i Bydel Alna.

På mandag sto han og kollega Jamil Syed for første gang på Furuset senter. Med seg hadde de roll-ups, informasjonsplakater og ark hvor beboerne kan skrive ned spørsmål og ønsker de har for områdesatsingen.

- De flest spør oss hva Groruddals-satsingen er. Det er overraskende mange som ikke vet noe om den, sier Andersen.

Viser seg fram

Ved å ha stand på sentret føler de to at bydelen får vist fram hva de holder på med.

- Det er beboerne som får utbytte av Groruddals-satsingen, derfor er det viktig at de vet hva det er.

De når også fram til beboerne som kommuniserer dårlig på norsk og ikke leser informasjonsbrosjyrer. Da Akers Avis Groruddalen er på besøk ved standen, kommuniserer Syed med flere beboere på urdu.

- I dag har det vært viktig at jeg kan kommunisere på urdu.

- Hvordan har det vært å stå her i dag?

- Dette har vært veldig positivt.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.