ANNONSE

– For store forskjeller

– For store forskjeller

MÅ JOBBES MED: Selv om skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er fornøyd med Grans systematiske arbeid er hun likevel bekymret for skole-forskjellene i Oslo. Bildet er fra et tidligere skolebesøk på Tiurleiken skole.


Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er enig med rektor Randi Sømo om at stopp-punkter med kartlegging er viktig for elevens læring. Hun innrømmer at hun ikke er fornøyd med de store skole-forskjellene i Oslo.

Skolebyråden synes SSB-rapporten om elevenes læring i Osloskolen viser at lærerne gjør en god jobb.

– De løfter elevene mer enn i andre deler av landet og spesielt de viktige første skoleårene, forteller hun.

Det hun derimot vil endre på er forskjellene blant skolene i Oslo.

– Forskjellene mellom skolene er likevel større enn jeg er komfortable med. Derfor setter byrådet inn mer ressurser og flere lærere i områder av byen der mange har lav utdanning og lave inntekter. På denne måten kan vi gi alle elever likeverdige muligheter, som gjennom hele Arbeiderpartiets historie har stått som det viktigste målet for vår skolepolitikk, mener hun.

Peker på lærerne

Hun er glad for at Gran skole har løftet seg de siste årene.

– Skolen har tatt i bruk mange verktøy og metoder for spesielt å hjelpe de elevene som trenger tilpasset opplæring i kortere eller lengre periode. Gran er et av mange eksempler på skoler som er flinke til å bruke resultater fra kartlegginger og bruke dem i systematisk oppfølging av egen undervisning, sier byråden.

Hun er enig i at kartlegging er nødvendig, men peker på viktigheten av en god lærer.

– Arbeiderpartiet innførte kartleggingsprøver i lesing, regning og engelsk da vi satt i regjering, og vi omgjorde også de nasjonale prøvene til det systemet vi har i dag. Dagens regjering har ikke gjort noen endringer i kvalitetsvurderingssystemet vi utviklet. Kartlegginger er viktige verktøy, men får først nytte om vi også har gode lærere med tid til å følge opp hver enkelt elev. I år har enkelte skoler fått 25 prosent flere lærere, mener skolebyråden.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE