Forbilder

Forbilder

 

Vestli-beboer og programleder i Migrapolis Rajan Chelliah har blitt kåret til en av Norges ti mest suksessrike innvandrere av Leadership Women.

Tekst:

Publisert:

Søsteren Sumati Wijeyaraj er BU-representant i Stovner bydel for Arbeiderpartiet. Sammen er de forbilder for ungdommer med minoritetsbakgrunn.- Det er artig å få slik oppmerksomhet. Jeg tror jeg fikk prisen mest fordi jeg er programleder, sier Rajan Chelliah til Akers Avis Groruddalen.Han er en av 10 internasjonale menn og kvinner fra hele Norge som har blitt kåret til Norges mest suksessrike innvandrere av Leadership Women. Under en høytidelig tilstelning mandag fikk han tildelt et Top 10 2007-diplom. Målet med utmerkelsen er å sette fokus på den kompetanse og det engasjement som finnes blant innvandrere. En jury bestående av personer fra både det offentlige og næringslivet fikk jobben med å velge utkandidatene. Jurymedlem Kari Ekvall fra Det Norske Veritas forteller at det var mange gode kandidater blant de 60 nominerte, og at det ikke var lett å velge ut ti av dem. Chelliah er en av dem som utmerket seg spesielt.- Chelliah var en lett person å velge siden han er en person som alle kjenner fra før og vet hva han står for. Han får fram det positive i folk og får dem til å komme videre, sier Ekvall. Ønsker å inspirereChelliah er mest kjent som programleder i Migrapolis. Han var den aller første med minoritetsbakgrunn som var utegående reporter i en 17. mai-sending fra Slottsplassen i Oslo. Før han fikk jobben som programleder i Migrapolis jobbet han en stund i tamilske medier. Han har også gått på journalistikkhøgskolen. - Jeg håper jeg kan gi inspirasjon unge med minoritetsbakgrunn, sier Chelliah, som også er styremedlem på tamilsk ressurssenter på Rommen.Han kom til Norge for å studere i 1983. Det førte til at søsteren Sumati Wijeyaraj dro til landet i samme ærend to år etter. - Broren min engasjerte seg tidlig i det norske samfunnet, og har vært en rollemodell for meg. Jeg er stolt av broren min, sier Wijeyaraj, som selv kan betraktes som et forbilde etter at hun for første gang fikk en plass i Stovner BU for Ap etter fjorårets valg.- Hvis noen tar etter meg er det fint. Det er fint om jeg kan engasjere andre og få folk til å gjøre en innsats for samfunnet, sier Wijeyaraj.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.