Forbilder

Forbilder

 

Vestli-beboer og programleder i Migrapolis Rajan Chelliah har blitt kåret til en av Norges ti mest suksessrike innvandrere av Leadership Women.

Skrevet av:

Søsteren Sumati Wijeyaraj er BU-representant i Stovner bydel for Arbeiderpartiet. Sammen er de forbilder for ungdommer med minoritetsbakgrunn.- Det er artig å få slik oppmerksomhet. Jeg tror jeg fikk prisen mest fordi jeg er programleder, sier Rajan Chelliah til Akers Avis Groruddalen.Han er en av 10 internasjonale menn og kvinner fra hele Norge som har blitt kåret til Norges mest suksessrike innvandrere av Leadership Women. Under en høytidelig tilstelning mandag fikk han tildelt et Top 10 2007-diplom. Målet med utmerkelsen er å sette fokus på den kompetanse og det engasjement som finnes blant innvandrere. En jury bestående av personer fra både det offentlige og næringslivet fikk jobben med å velge utkandidatene. Jurymedlem Kari Ekvall fra Det Norske Veritas forteller at det var mange gode kandidater blant de 60 nominerte, og at det ikke var lett å velge ut ti av dem. Chelliah er en av dem som utmerket seg spesielt.- Chelliah var en lett person å velge siden han er en person som alle kjenner fra før og vet hva han står for. Han får fram det positive i folk og får dem til å komme videre, sier Ekvall. Ønsker å inspirereChelliah er mest kjent som programleder i Migrapolis. Han var den aller første med minoritetsbakgrunn som var utegående reporter i en 17. mai-sending fra Slottsplassen i Oslo. Før han fikk jobben som programleder i Migrapolis jobbet han en stund i tamilske medier. Han har også gått på journalistikkhøgskolen. - Jeg håper jeg kan gi inspirasjon unge med minoritetsbakgrunn, sier Chelliah, som også er styremedlem på tamilsk ressurssenter på Rommen.Han kom til Norge for å studere i 1983. Det førte til at søsteren Sumati Wijeyaraj dro til landet i samme ærend to år etter. - Broren min engasjerte seg tidlig i det norske samfunnet, og har vært en rollemodell for meg. Jeg er stolt av broren min, sier Wijeyaraj, som selv kan betraktes som et forbilde etter at hun for første gang fikk en plass i Stovner BU for Ap etter fjorårets valg.- Hvis noen tar etter meg er det fint. Det er fint om jeg kan engasjere andre og få folk til å gjøre en innsats for samfunnet, sier Wijeyaraj.

Siste nytt i Nyheter

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

  • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

  • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

  • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

  • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

  • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

  • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

 
Inviterer til kafédialog

Starten på ny Groruddals-satsing:

Inviterer til kafédialog

I oppstarten av ny Groruddals-satsing for de neste ti åra, ønsker bydel Stovner å få innspill fra alle kriker og kroker i bydelen.

Fire skal kjøre i Groruddalen

Seks el-busser skal testes i Oslo fram mot 2020

Fire skal kjøre i Groruddalen

  • El-buss

Byrådet bevilger 43 millioner kroner til testing av el-busser. Nobina skal teste ut el-buss på linje 31 Grorud – Norges tyngste busslinje, mens Norgesbuss vil begynne med linje 60 Tonsenhagen.

Har du sett denne mannen?

Politiet ber om tips etter McDonalds-ranet

Har du sett denne mannen?

  • Ran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om et grovt ran av McDonalds på Furuset. En mann i 50-årene kom seg unna med et pengebeløp – nå ber politiet publikum om hjelp.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!