Forbilder

Forbilder

 

Vestli-beboer og programleder i Migrapolis Rajan Chelliah har blitt kåret til en av Norges ti mest suksessrike innvandrere av Leadership Women.

Skrevet av:

Søsteren Sumati Wijeyaraj er BU-representant i Stovner bydel for Arbeiderpartiet. Sammen er de forbilder for ungdommer med minoritetsbakgrunn.- Det er artig å få slik oppmerksomhet. Jeg tror jeg fikk prisen mest fordi jeg er programleder, sier Rajan Chelliah til Akers Avis Groruddalen.Han er en av 10 internasjonale menn og kvinner fra hele Norge som har blitt kåret til Norges mest suksessrike innvandrere av Leadership Women. Under en høytidelig tilstelning mandag fikk han tildelt et Top 10 2007-diplom. Målet med utmerkelsen er å sette fokus på den kompetanse og det engasjement som finnes blant innvandrere. En jury bestående av personer fra både det offentlige og næringslivet fikk jobben med å velge utkandidatene. Jurymedlem Kari Ekvall fra Det Norske Veritas forteller at det var mange gode kandidater blant de 60 nominerte, og at det ikke var lett å velge ut ti av dem. Chelliah er en av dem som utmerket seg spesielt.- Chelliah var en lett person å velge siden han er en person som alle kjenner fra før og vet hva han står for. Han får fram det positive i folk og får dem til å komme videre, sier Ekvall. Ønsker å inspirereChelliah er mest kjent som programleder i Migrapolis. Han var den aller første med minoritetsbakgrunn som var utegående reporter i en 17. mai-sending fra Slottsplassen i Oslo. Før han fikk jobben som programleder i Migrapolis jobbet han en stund i tamilske medier. Han har også gått på journalistikkhøgskolen. - Jeg håper jeg kan gi inspirasjon unge med minoritetsbakgrunn, sier Chelliah, som også er styremedlem på tamilsk ressurssenter på Rommen.Han kom til Norge for å studere i 1983. Det førte til at søsteren Sumati Wijeyaraj dro til landet i samme ærend to år etter. - Broren min engasjerte seg tidlig i det norske samfunnet, og har vært en rollemodell for meg. Jeg er stolt av broren min, sier Wijeyaraj, som selv kan betraktes som et forbilde etter at hun for første gang fikk en plass i Stovner BU for Ap etter fjorårets valg.- Hvis noen tar etter meg er det fint. Det er fint om jeg kan engasjere andre og få folk til å gjøre en innsats for samfunnet, sier Wijeyaraj.

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!