Forbilder

Forbilder

 

Vestli-beboer og programleder i Migrapolis Rajan Chelliah har blitt kåret til en av Norges ti mest suksessrike innvandrere av Leadership Women.

Søsteren Sumati Wijeyaraj er BU-representant i Stovner bydel for Arbeiderpartiet. Sammen er de forbilder for ungdommer med minoritetsbakgrunn.- Det er artig å få slik oppmerksomhet. Jeg tror jeg fikk prisen mest fordi jeg er programleder, sier Rajan Chelliah til Akers Avis Groruddalen.Han er en av 10 internasjonale menn og kvinner fra hele Norge som har blitt kåret til Norges mest suksessrike innvandrere av Leadership Women. Under en høytidelig tilstelning mandag fikk han tildelt et Top 10 2007-diplom. Målet med utmerkelsen er å sette fokus på den kompetanse og det engasjement som finnes blant innvandrere. En jury bestående av personer fra både det offentlige og næringslivet fikk jobben med å velge utkandidatene. Jurymedlem Kari Ekvall fra Det Norske Veritas forteller at det var mange gode kandidater blant de 60 nominerte, og at det ikke var lett å velge ut ti av dem. Chelliah er en av dem som utmerket seg spesielt.- Chelliah var en lett person å velge siden han er en person som alle kjenner fra før og vet hva han står for. Han får fram det positive i folk og får dem til å komme videre, sier Ekvall. Ønsker å inspirereChelliah er mest kjent som programleder i Migrapolis. Han var den aller første med minoritetsbakgrunn som var utegående reporter i en 17. mai-sending fra Slottsplassen i Oslo. Før han fikk jobben som programleder i Migrapolis jobbet han en stund i tamilske medier. Han har også gått på journalistikkhøgskolen. - Jeg håper jeg kan gi inspirasjon unge med minoritetsbakgrunn, sier Chelliah, som også er styremedlem på tamilsk ressurssenter på Rommen.Han kom til Norge for å studere i 1983. Det førte til at søsteren Sumati Wijeyaraj dro til landet i samme ærend to år etter. - Broren min engasjerte seg tidlig i det norske samfunnet, og har vært en rollemodell for meg. Jeg er stolt av broren min, sier Wijeyaraj, som selv kan betraktes som et forbilde etter at hun for første gang fikk en plass i Stovner BU for Ap etter fjorårets valg.- Hvis noen tar etter meg er det fint. Det er fint om jeg kan engasjere andre og få folk til å gjøre en innsats for samfunnet, sier Wijeyaraj.

Siste nytt i Nyheter

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

 
Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

 
Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!