Forbilder

Forbilder

 

Vestli-beboer og programleder i Migrapolis Rajan Chelliah har blitt kåret til en av Norges ti mest suksessrike innvandrere av Leadership Women.

Skrevet av:

Søsteren Sumati Wijeyaraj er BU-representant i Stovner bydel for Arbeiderpartiet. Sammen er de forbilder for ungdommer med minoritetsbakgrunn.- Det er artig å få slik oppmerksomhet. Jeg tror jeg fikk prisen mest fordi jeg er programleder, sier Rajan Chelliah til Akers Avis Groruddalen.Han er en av 10 internasjonale menn og kvinner fra hele Norge som har blitt kåret til Norges mest suksessrike innvandrere av Leadership Women. Under en høytidelig tilstelning mandag fikk han tildelt et Top 10 2007-diplom. Målet med utmerkelsen er å sette fokus på den kompetanse og det engasjement som finnes blant innvandrere. En jury bestående av personer fra både det offentlige og næringslivet fikk jobben med å velge utkandidatene. Jurymedlem Kari Ekvall fra Det Norske Veritas forteller at det var mange gode kandidater blant de 60 nominerte, og at det ikke var lett å velge ut ti av dem. Chelliah er en av dem som utmerket seg spesielt.- Chelliah var en lett person å velge siden han er en person som alle kjenner fra før og vet hva han står for. Han får fram det positive i folk og får dem til å komme videre, sier Ekvall. Ønsker å inspirereChelliah er mest kjent som programleder i Migrapolis. Han var den aller første med minoritetsbakgrunn som var utegående reporter i en 17. mai-sending fra Slottsplassen i Oslo. Før han fikk jobben som programleder i Migrapolis jobbet han en stund i tamilske medier. Han har også gått på journalistikkhøgskolen. - Jeg håper jeg kan gi inspirasjon unge med minoritetsbakgrunn, sier Chelliah, som også er styremedlem på tamilsk ressurssenter på Rommen.Han kom til Norge for å studere i 1983. Det førte til at søsteren Sumati Wijeyaraj dro til landet i samme ærend to år etter. - Broren min engasjerte seg tidlig i det norske samfunnet, og har vært en rollemodell for meg. Jeg er stolt av broren min, sier Wijeyaraj, som selv kan betraktes som et forbilde etter at hun for første gang fikk en plass i Stovner BU for Ap etter fjorårets valg.- Hvis noen tar etter meg er det fint. Det er fint om jeg kan engasjere andre og få folk til å gjøre en innsats for samfunnet, sier Wijeyaraj.

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!