Forenkler veien til førerkortet

Forenkler veien til førerkortet

 

Morten Efraimsen Andersen og Steinar Andersen har nettopp lansert en egen portal der man kan få all informasjon om det å ta lappen samlet på et sted.

Skrevet av:

 

Portalen heter mittførerkort.no og har som mål å binde trafikkskole og elev tettere sammen.

- Det finnes mange kjøreskoler å velge mellom. Vi har samlet de seriøse på en side, og man kan enkelt finne dem, etterspørre tilbud, melde seg på kurs, ta teoritest, og søke om finansiering, forteller Morten Efraimsen Andersen.

Ideen til siden kom da han snakket med sin far, som er kjørelærer, om problematikken rundt de useriøse aktørene i bransjen. Han startet samarbeidet med sin onkel, Steinar Andersen.

- Vi ønsker å være en seriøs portal og hjelpe seriøse kjøreskoler og elever på vei mot lappen. Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhet, og vil at det skal være like enkelt som å bestille flybilletter, sier han.

Starter i dalen

Portalen er knyttet opp mot kjøreskoler, og de starter tjenesten her i Groruddalen.

- Vi lanserte siden 15. februar, og registrerer kun de kjøreskolene vi møter og kvalitetssjekker, forteller Efraimsen Andersen.

Problemet med useriøse kjøreskoler har blitt belyst i media den siste tiden, og de to grunnleggerne mener det er et alvorlig problem.

- Det finnes såkalte L-skoler, som er kjøreskoler som opptrer ulovlig og kjører svart. Det kan fort bli et stort problem, ved at de tar en stor sum penger fra eleven for en pakkeavtale og begjærer seg konkurs, så eleven aldri ser pengene igjen. Det er synd at noen få skal svartmale bransjen. Vi kvalitetssikrer alt i henhold til lover, regler og forskrifter, forteller de.

Har mange valg

Når man klikker seg inn på siden, vil man få flere valg. Man kan enten velge å blant annet melde seg på kurs, motta tilbud eller søke etter skoler.

- Alle vil få en fullstendig kvittering der det står alt om kjøreskolene når man søker. Trafikkskolene oppgir hvordan de behandler pengene for pakketilbudene, og det er en forenklet prosess som fokuserer på kvalitet, sier Andersen.

Har man lyst til å melde seg på trafikalt grunnkurs i vinterferien, ligger det en stor oversikt over trafikale grunnkurs i hele Oslo inne på siden.

- Vi er den største og eneste seriøse aktøren med slik informasjon, sier de.

De fleste av kjøreskolenes egne nettsider har ikke god nok informasjon og er ikke innovative nok.

- Kjøreskolene er åpne for dette og enige om at bransjen må øke kvaliteten på kommunikasjonen via internett. Vi har også blitt tatt veldig godt i mot av skolene, sier de.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!