Forenkler veien til førerkortet

Forenkler veien til førerkortet

 

Morten Efraimsen Andersen og Steinar Andersen har nettopp lansert en egen portal der man kan få all informasjon om det å ta lappen samlet på et sted.

 

Portalen heter mittførerkort.no og har som mål å binde trafikkskole og elev tettere sammen.

- Det finnes mange kjøreskoler å velge mellom. Vi har samlet de seriøse på en side, og man kan enkelt finne dem, etterspørre tilbud, melde seg på kurs, ta teoritest, og søke om finansiering, forteller Morten Efraimsen Andersen.

Ideen til siden kom da han snakket med sin far, som er kjørelærer, om problematikken rundt de useriøse aktørene i bransjen. Han startet samarbeidet med sin onkel, Steinar Andersen.

- Vi ønsker å være en seriøs portal og hjelpe seriøse kjøreskoler og elever på vei mot lappen. Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhet, og vil at det skal være like enkelt som å bestille flybilletter, sier han.

Starter i dalen

Portalen er knyttet opp mot kjøreskoler, og de starter tjenesten her i Groruddalen.

- Vi lanserte siden 15. februar, og registrerer kun de kjøreskolene vi møter og kvalitetssjekker, forteller Efraimsen Andersen.

Problemet med useriøse kjøreskoler har blitt belyst i media den siste tiden, og de to grunnleggerne mener det er et alvorlig problem.

- Det finnes såkalte L-skoler, som er kjøreskoler som opptrer ulovlig og kjører svart. Det kan fort bli et stort problem, ved at de tar en stor sum penger fra eleven for en pakkeavtale og begjærer seg konkurs, så eleven aldri ser pengene igjen. Det er synd at noen få skal svartmale bransjen. Vi kvalitetssikrer alt i henhold til lover, regler og forskrifter, forteller de.

Har mange valg

Når man klikker seg inn på siden, vil man få flere valg. Man kan enten velge å blant annet melde seg på kurs, motta tilbud eller søke etter skoler.

- Alle vil få en fullstendig kvittering der det står alt om kjøreskolene når man søker. Trafikkskolene oppgir hvordan de behandler pengene for pakketilbudene, og det er en forenklet prosess som fokuserer på kvalitet, sier Andersen.

Har man lyst til å melde seg på trafikalt grunnkurs i vinterferien, ligger det en stor oversikt over trafikale grunnkurs i hele Oslo inne på siden.

- Vi er den største og eneste seriøse aktøren med slik informasjon, sier de.

De fleste av kjøreskolenes egne nettsider har ikke god nok informasjon og er ikke innovative nok.

- Kjøreskolene er åpne for dette og enige om at bransjen må øke kvaliteten på kommunikasjonen via internett. Vi har også blitt tatt veldig godt i mot av skolene, sier de.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.