Forenkler veien til førerkortet

Forenkler veien til førerkortet

 

Morten Efraimsen Andersen og Steinar Andersen har nettopp lansert en egen portal der man kan få all informasjon om det å ta lappen samlet på et sted.

 

Portalen heter mittførerkort.no og har som mål å binde trafikkskole og elev tettere sammen.

- Det finnes mange kjøreskoler å velge mellom. Vi har samlet de seriøse på en side, og man kan enkelt finne dem, etterspørre tilbud, melde seg på kurs, ta teoritest, og søke om finansiering, forteller Morten Efraimsen Andersen.

Ideen til siden kom da han snakket med sin far, som er kjørelærer, om problematikken rundt de useriøse aktørene i bransjen. Han startet samarbeidet med sin onkel, Steinar Andersen.

- Vi ønsker å være en seriøs portal og hjelpe seriøse kjøreskoler og elever på vei mot lappen. Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhet, og vil at det skal være like enkelt som å bestille flybilletter, sier han.

Starter i dalen

Portalen er knyttet opp mot kjøreskoler, og de starter tjenesten her i Groruddalen.

- Vi lanserte siden 15. februar, og registrerer kun de kjøreskolene vi møter og kvalitetssjekker, forteller Efraimsen Andersen.

Problemet med useriøse kjøreskoler har blitt belyst i media den siste tiden, og de to grunnleggerne mener det er et alvorlig problem.

- Det finnes såkalte L-skoler, som er kjøreskoler som opptrer ulovlig og kjører svart. Det kan fort bli et stort problem, ved at de tar en stor sum penger fra eleven for en pakkeavtale og begjærer seg konkurs, så eleven aldri ser pengene igjen. Det er synd at noen få skal svartmale bransjen. Vi kvalitetssikrer alt i henhold til lover, regler og forskrifter, forteller de.

Har mange valg

Når man klikker seg inn på siden, vil man få flere valg. Man kan enten velge å blant annet melde seg på kurs, motta tilbud eller søke etter skoler.

- Alle vil få en fullstendig kvittering der det står alt om kjøreskolene når man søker. Trafikkskolene oppgir hvordan de behandler pengene for pakketilbudene, og det er en forenklet prosess som fokuserer på kvalitet, sier Andersen.

Har man lyst til å melde seg på trafikalt grunnkurs i vinterferien, ligger det en stor oversikt over trafikale grunnkurs i hele Oslo inne på siden.

- Vi er den største og eneste seriøse aktøren med slik informasjon, sier de.

De fleste av kjøreskolenes egne nettsider har ikke god nok informasjon og er ikke innovative nok.

- Kjøreskolene er åpne for dette og enige om at bransjen må øke kvaliteten på kommunikasjonen via internett. Vi har også blitt tatt veldig godt i mot av skolene, sier de.

Siste nytt i Nyheter

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

 • TV-aksjonen

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Ordføreren kjøpte tre kasser

Lovlig epleslang ble til eplesaft

Ordføreren kjøpte tre kasser

 • DUGG

Eplesaften DUGG ble lansert på selveste FN-dagen med brask og bram. Ordfører Marianne Borgen kjøpte like så godt tre kasser til sitt kontor i rådhuset.

Vil ikke miste lærerstillinger

Vil ikke miste lærerstillinger

Stovner bydelsutvalg synes det er trist at regjeringen legger opp til å fjerne ekstralærerne (fireårsordningen) uten å i det hele tatt ha evaluert prosjektet.

 
For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

 
Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

 
Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!