Forenkler veien til førerkortet

Forenkler veien til førerkortet

 

Morten Efraimsen Andersen og Steinar Andersen har nettopp lansert en egen portal der man kan få all informasjon om det å ta lappen samlet på et sted.

Skrevet av:

 

Portalen heter mittførerkort.no og har som mål å binde trafikkskole og elev tettere sammen.

- Det finnes mange kjøreskoler å velge mellom. Vi har samlet de seriøse på en side, og man kan enkelt finne dem, etterspørre tilbud, melde seg på kurs, ta teoritest, og søke om finansiering, forteller Morten Efraimsen Andersen.

Ideen til siden kom da han snakket med sin far, som er kjørelærer, om problematikken rundt de useriøse aktørene i bransjen. Han startet samarbeidet med sin onkel, Steinar Andersen.

- Vi ønsker å være en seriøs portal og hjelpe seriøse kjøreskoler og elever på vei mot lappen. Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhet, og vil at det skal være like enkelt som å bestille flybilletter, sier han.

Starter i dalen

Portalen er knyttet opp mot kjøreskoler, og de starter tjenesten her i Groruddalen.

- Vi lanserte siden 15. februar, og registrerer kun de kjøreskolene vi møter og kvalitetssjekker, forteller Efraimsen Andersen.

Problemet med useriøse kjøreskoler har blitt belyst i media den siste tiden, og de to grunnleggerne mener det er et alvorlig problem.

- Det finnes såkalte L-skoler, som er kjøreskoler som opptrer ulovlig og kjører svart. Det kan fort bli et stort problem, ved at de tar en stor sum penger fra eleven for en pakkeavtale og begjærer seg konkurs, så eleven aldri ser pengene igjen. Det er synd at noen få skal svartmale bransjen. Vi kvalitetssikrer alt i henhold til lover, regler og forskrifter, forteller de.

Har mange valg

Når man klikker seg inn på siden, vil man få flere valg. Man kan enten velge å blant annet melde seg på kurs, motta tilbud eller søke etter skoler.

- Alle vil få en fullstendig kvittering der det står alt om kjøreskolene når man søker. Trafikkskolene oppgir hvordan de behandler pengene for pakketilbudene, og det er en forenklet prosess som fokuserer på kvalitet, sier Andersen.

Har man lyst til å melde seg på trafikalt grunnkurs i vinterferien, ligger det en stor oversikt over trafikale grunnkurs i hele Oslo inne på siden.

- Vi er den største og eneste seriøse aktøren med slik informasjon, sier de.

De fleste av kjøreskolenes egne nettsider har ikke god nok informasjon og er ikke innovative nok.

- Kjøreskolene er åpne for dette og enige om at bransjen må øke kvaliteten på kommunikasjonen via internett. Vi har også blitt tatt veldig godt i mot av skolene, sier de.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!