Forenkler veien til førerkortet

Forenkler veien til førerkortet

 

Morten Efraimsen Andersen og Steinar Andersen har nettopp lansert en egen portal der man kan få all informasjon om det å ta lappen samlet på et sted.

 

Portalen heter mittførerkort.no og har som mål å binde trafikkskole og elev tettere sammen.

- Det finnes mange kjøreskoler å velge mellom. Vi har samlet de seriøse på en side, og man kan enkelt finne dem, etterspørre tilbud, melde seg på kurs, ta teoritest, og søke om finansiering, forteller Morten Efraimsen Andersen.


Ideen til siden kom da han snakket med sin far, som er kjørelærer, om problematikken rundt de useriøse aktørene i bransjen. Han startet samarbeidet med sin onkel, Steinar Andersen.

- Vi ønsker å være en seriøs portal og hjelpe seriøse kjøreskoler og elever på vei mot lappen. Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhet, og vil at det skal være like enkelt som å bestille flybilletter, sier han.

Starter i dalen

Portalen er knyttet opp mot kjøreskoler, og de starter tjenesten her i Groruddalen.

- Vi lanserte siden 15. februar, og registrerer kun de kjøreskolene vi møter og kvalitetssjekker, forteller Efraimsen Andersen.

Problemet med useriøse kjøreskoler har blitt belyst i media den siste tiden, og de to grunnleggerne mener det er et alvorlig problem.

- Det finnes såkalte L-skoler, som er kjøreskoler som opptrer ulovlig og kjører svart. Det kan fort bli et stort problem, ved at de tar en stor sum penger fra eleven for en pakkeavtale og begjærer seg konkurs, så eleven aldri ser pengene igjen. Det er synd at noen få skal svartmale bransjen. Vi kvalitetssikrer alt i henhold til lover, regler og forskrifter, forteller de.

Har mange valg

Når man klikker seg inn på siden, vil man få flere valg. Man kan enten velge å blant annet melde seg på kurs, motta tilbud eller søke etter skoler.


- Alle vil få en fullstendig kvittering der det står alt om kjøreskolene når man søker. Trafikkskolene oppgir hvordan de behandler pengene for pakketilbudene, og det er en forenklet prosess som fokuserer på kvalitet, sier Andersen.

Har man lyst til å melde seg på trafikalt grunnkurs i vinterferien, ligger det en stor oversikt over trafikale grunnkurs i hele Oslo inne på siden.

- Vi er den største og eneste seriøse aktøren med slik informasjon, sier de.

De fleste av kjøreskolenes egne nettsider har ikke god nok informasjon og er ikke innovative nok.

- Kjøreskolene er åpne for dette og enige om at bransjen må øke kvaliteten på kommunikasjonen via internett. Vi har også blitt tatt veldig godt i mot av skolene, sier de.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!