Foreslår å senke
farten på Stovner

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner


SENKES: Farten utenfor Stovner senter foreslås å senkes fra 50 km/t til 30 km/t.


Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

Skrevet av:

Bymiljøetaten foreslår flere tiltak for å redusere farten i bydelen, samt sette ut flere fartsdumper og flytte og gjøre om på bussholdeplasser. Sist en systematisk gjennomgang av Stovner ble foretatt i 2005. Forslagene fra Bymiljøetaten er utarbeidet med bakgrunn i Statens vegvesens fartsgrensekriterier. Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) forteller at det er på tide slike tiltak kommer.

– De nye fartssonetiltakene har vært svært etterspurt i bydelen, da det er mange år siden siste kartlegging med forslag til tiltak, forteller han.

Det foreslås å redusere fartsgrensene fra 50 km/t til 40 km/t og 30 km/t på utvalgte veier i Groruddalen. For eksempel foreslås det å redusere fra 50 km/t til 30 km/t utenfor Stovner senter.

Øker sikkerheten

Saken skal opp i Arbeidsutvalget nå på torsdag, 19. januar, og bydelsutvalgsmøtet 9. februar. Før den tid bør alle høringssvar være sendt inn. I forslaget foreslås det å senke farten på en rekke veier i bydelen. I tillegg står det at fartshumper er et effektivt tiltak for å kue de som kjører over fartsgrensa, og er best egnet til å få ned farten uten å skape trafikkfarlige situasjoner.

– I forslaget står det at flere veier skal redusere farten. Hvorfor er det viktig på Stovner?

– Det har gjennom mange år blitt meldt at bilistene ikke respekterer fartsgrensene på lokalveiene i bydelen, noe som bidrar til farlige situasjoner for myke trafikanter. Vi har 10 skoler i bydelen, og mange av lokalveiene er også skoleveier. Trygg skolevei er en viktig faktor i fatssonearbeidet, påpeker Nawaz.

Fartshumper og minihump

Det er mange fartshumper som er foreslått. Disse er foreslått i Tangerudveien (3), Tokeruddalen (2), Starveien, Vestlisvingen, Bikuben, Fjellstuveien, Folkvangveien (2), Fossumberget, Fossumkroken, Granliveien (2), Høybråtenveien (2), Idrettsveien (2), Karl Fossums vei, Kringveien (3), Linjeveien (4), Lyngtrekket, Nuggerudveien (2), Nybyggerveien, Skanseveien, Stovnerveien, Sveiva, Tante Ulrikkes vei og Tokerudberget. I tillegg foreslås det minihumper (todelt busshump) eller ensidig/tosidig innsnevring i kombinasjon.

Dette foreslås i Bikuben, Bjørneheimveien, Fjellstuveien, Høybråtenveien, Karl Andersens vei, Ruths vei, Stovnerveien og Vardeheimveien.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett. Følg også med på bydelens nettsider og bydelssidene i avisen for mer informasjon om møtene.

Siste nytt i Nyheter

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

 
Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

 
- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Bilulykke på Kalbakken

Bilulykke på Kalbakken

 • ulykke

Ved tolvtiden tirsdag formiddag rykket nødetatene ut etter meldinger om en bilulykke ved Kalbakken senter. Sjåføren hadde mistet kontrollen over bilen, og kjørt rett inn i treet på toppen av rundkjøringen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!