Forfølgeren oppsøkte huset igjen

Forfølgeren oppsøkte huset igjen

 

Mandag ettermiddag gikk den psykisk ustabile 22-åringen til angrep mot et hus og en huseier på Ammerud. Tirsdag var han tilbake.

Tekst:

Publisert:

Mandag brukte han et kosteskaft til å knuse ei rute i Alunsjøveien på Ammerud.

Han uttalte da at han ønsket seg inn i huset for å ta en dusj. Da han ble oppdaget av huseieren, brukte 22-åringen kosteskaftet til å slå flere ganger.

Politiet kom til etter kort tid, og de pågrep mannen.

Etter en natt i arresten ble han ilagt besøksforbud mot adressen på Ammerud.

Kom tilbake

Dette besøksforbudet tok han ikke helt til seg.

Tirsdag kveld dukket 22-åringen opp igjen.

- Å bryte et besøksforbud er noe vi anser som svært alvorlig, sier jourhavende førstebetjent ved sentrum politistasjon, Håkon Berg.

Eieren av villaen i Alunsjøveien, som hadde blitt angrepet dagen i forveien, tok det ille opp at 22-åringen var tilbake på tomta hans, og han bestemte seg for å følge etter mannen. 22-åringen kom seg unna, men ble pågrepet etter kort tid.

Ville ha huset

Etter at han knuste ruta på mandag, uttalte gjerningsmannen at han ønsket å ta seg inn i huset for å dusje, og at han er interessert i jenta som bor der.

Etter tirsdagens opptrinn fortalte 22-åringen at han ønsket å ta over huset.

-  Han ble kjørt til A-hus og ble innlagt på psykiatrisk avdeling, forteller Berg.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.