Første bank med kundeutbytte

– gir ikke opp de fysiske møtene

Første bank med kundeutbytte

VIL DELE: Administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark og finansdirektør Geir Egil Bolstad vil dele ut kundeutbytte. Fra og med neste år fusjoneres Sparebanken Hedmark og Bank 1 Oslo og Akershus.


Sparebanken Hedmark tar over Sparenbank 1 Oslo og Akershus i april, og blir første bank som gir kundeutbytte i Norge. Mens flere banker legger ned sine filialer beholder Sparebank 1 sine møteplasser i Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:46

I april 2017 skal Sparebank Hedmark overta Bank 1 Oslo og Akershus. Sparebank 1 Oslo Akershus (også kalt Bank 1) blir et heleid datterselskap i Sparebanken Hedmark. Groruddalen har to Sparebank-filialer – én på Tveita som nettopp fylte 50 år og en på Grorud.

– Det er veldig viktig å være til stede for befolkningen, mener administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark.

– Vi tror at folk har behov for å snakke med noen når store begivenheter i livet skjer, som boliglån, bryllup, kanskje en skilsmisse og pensjon. Vi skal være en dagligbank med mobil og datatjenester, men vi tror også det er et fortrinn at vi er til stede fysisk, som i Groruddalen, sier Heiberg – som tidligere har bodd i Bergensveien.

Penger tilbake

Sparebanken Hedmark er et finanshus med forretningsvirksomhet i Hedmark, Oppland, Akershus og Hamar. Nå skal de også inn i Oslo. Som første bank i Norge vil de dele av overskuddet og betale utbytte til kunder – på samme måte som til eierne.

– Det har tatt to år å få på plass en ordning som dette. Vi har fått tillatelse til å dele ut overskuddet til kundene våre, akkurat som forsikringsselskaper, sier Heiberg.

Kriteriene er satt slik at kundeutbytte betales til personer og bedrifter med innskudd på inntil 2 millioner kroner og/eller lån i banken på inntil 2 millioner kroner. Dersom banken tjener 1 milliard kroner, vil Sparebanken Hedmark kunne dele ut cirka 165 millioner kroner i utbytte til kundene. Dette kan bety inntil 4 000 kroner rett inn på konto hvis man gjennom hele året har to millioner kroner eller mer i lån.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.