Første bank med kundeutbytte

– gir ikke opp de fysiske møtene

Første bank med kundeutbytte

VIL DELE: Administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark og finansdirektør Geir Egil Bolstad vil dele ut kundeutbytte. Fra og med neste år fusjoneres Sparebanken Hedmark og Bank 1 Oslo og Akershus.


Sparebanken Hedmark tar over Sparenbank 1 Oslo og Akershus i april, og blir første bank som gir kundeutbytte i Norge. Mens flere banker legger ned sine filialer beholder Sparebank 1 sine møteplasser i Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:46

I april 2017 skal Sparebank Hedmark overta Bank 1 Oslo og Akershus. Sparebank 1 Oslo Akershus (også kalt Bank 1) blir et heleid datterselskap i Sparebanken Hedmark. Groruddalen har to Sparebank-filialer – én på Tveita som nettopp fylte 50 år og en på Grorud.

– Det er veldig viktig å være til stede for befolkningen, mener administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark.

– Vi tror at folk har behov for å snakke med noen når store begivenheter i livet skjer, som boliglån, bryllup, kanskje en skilsmisse og pensjon. Vi skal være en dagligbank med mobil og datatjenester, men vi tror også det er et fortrinn at vi er til stede fysisk, som i Groruddalen, sier Heiberg – som tidligere har bodd i Bergensveien.

Penger tilbake

Sparebanken Hedmark er et finanshus med forretningsvirksomhet i Hedmark, Oppland, Akershus og Hamar. Nå skal de også inn i Oslo. Som første bank i Norge vil de dele av overskuddet og betale utbytte til kunder – på samme måte som til eierne.

– Det har tatt to år å få på plass en ordning som dette. Vi har fått tillatelse til å dele ut overskuddet til kundene våre, akkurat som forsikringsselskaper, sier Heiberg.

Kriteriene er satt slik at kundeutbytte betales til personer og bedrifter med innskudd på inntil 2 millioner kroner og/eller lån i banken på inntil 2 millioner kroner. Dersom banken tjener 1 milliard kroner, vil Sparebanken Hedmark kunne dele ut cirka 165 millioner kroner i utbytte til kundene. Dette kan bety inntil 4 000 kroner rett inn på konto hvis man gjennom hele året har to millioner kroner eller mer i lån.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.