ANNONSE

Første gang i barnetoget

Første gang i barnetoget

 

Fabian (6) og Dag (6) fra Ellingsrud skole gikk i barnetoget i Oslo sentrum for aller første gang.

Årets feiring av nasjonaldagen i sentrum ble en real folkefest. Barnetoget gikk sin vante gang nedover Karl Johans gate og opp mot slottet. Fabian og Dag fikk æren av å gå først bak flaggborgen.

- Det er veldig moro å gå i toget, smiler Dag.

Fabian nikker enig. De har fått på seg finstasen og skal reise tilbake til skolegården på Ellingsrud etter barnetoget.

- Jeg liker veldig godt å feire 17. mai. Da kan vi spise masse is, ler Fabian.

Årets barnetog var preget av varmt og overskyet vær. De få regnskurene som kom, gikk fort over. Kongefamilien sto, i tradisjonen tro, ute på balkongen og vinket til alle barna som gikk forbi med flaggene høyt til værs. Mer om 17. mai i sentrum - og i Groruddalen - kan man lese om i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Husk også å sende inn deres egne bilder fra festdagen. Send på mail til caroline@groruddalen.no og merk mailen: Min 17. mai.

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE