Første gang i barnetoget

Første gang i barnetoget

 

Fabian (6) og Dag (6) fra Ellingsrud skole gikk i barnetoget i Oslo sentrum for aller første gang.

Årets feiring av nasjonaldagen i sentrum ble en real folkefest. Barnetoget gikk sin vante gang nedover Karl Johans gate og opp mot slottet. Fabian og Dag fikk æren av å gå først bak flaggborgen.

- Det er veldig moro å gå i toget, smiler Dag.

Fabian nikker enig. De har fått på seg finstasen og skal reise tilbake til skolegården på Ellingsrud etter barnetoget.

- Jeg liker veldig godt å feire 17. mai. Da kan vi spise masse is, ler Fabian.

Årets barnetog var preget av varmt og overskyet vær. De få regnskurene som kom, gikk fort over. Kongefamilien sto, i tradisjonen tro, ute på balkongen og vinket til alle barna som gikk forbi med flaggene høyt til værs. Mer om 17. mai i sentrum - og i Groruddalen - kan man lese om i onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Husk også å sende inn deres egne bilder fra festdagen. Send på mail til caroline@groruddalen.no og merk mailen: Min 17. mai.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.