ANNONSE

Forsvarer prosessen
rundt eiendomsskatt

Forsvarer prosessen <BR>rundt eiendomsskatt

FORSVARER SKATTEN TIL ALNA RIDESENTER: Finansbyråd Robert Steen (Ap)

Finansbyråd Robert Steen (Ap) forklarer at eiendomsskatten skrives ut til eiendommer uavhengig av hvem som eier dem og at kommunen ikke deler opp i små kategorier. Han forsvarer også takseringen av ridesentret som parkering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2017 kl 16:05

– Ifølge ridesentret har Oslo kommune registrert dem som parkering/garasjeanlegg og taksert etter det. Er dette forsvarlig?

– Næringseiendommene i Oslo takseres med utgangspunkt i sjablonger, og alle eiendommer plasseres inn i en aktuell kategori for å gi et grunnlag for å beregne taksten. Eiendomsmassen i Oslo har for stor variasjontil at det er fornuftig å ha små kategorier for alle variasjoner, forteller han.

– For å unngå at sjablongene slår ut feil, gjøres det også en utvendig befaring av eiendommen hvor taksøren kan justere den beregnede taksten basert på forhold ved den konkrete eiendommen, sier Steen.

Det betyr at finansbyråden forsvarer at Alna ridesenter er registrert som et parkeringsanlegg. I skal det ikke ha noe å si om hvem som eier eiendommen som beskattes.

– Eiendomsskatten er en objektskatt som skrives ut til eiendommer, uavhengig av hvem som eier eiendommen.

Les: Alna ridesenter i skattesaksa: 85.000 kroner i eiendomsskatt

Avviser hastverksarbeid

Han opplyser derimot at eiendomsskatteloven åpner for fritak for enkelte eiendommer ut fra en vurdering som også inneholder forholdene rundt eieren. Alna ridesenter er godt kjent for kommunen, ettersom de hvert år må tigge etter penger i budsjettet for å overleve.

–Har ikke dette vært et hastverksarbeid?

– Taksten på eiendommen settes uavhengig av en eventuell fritaksvurdering, og det er slik sett ingen sammenheng mellom tempoet på takseringsarbeidet og en vurdering av om en eiendom kan få fritak, forteller Steen.

– Men skal et fritidstilbud for barn og unge måtte betale eiendomsskatt?

–Kommunen skattlegger ikke fritidstilbud, men eiendommer, uavhengig av hvem som eier eller disponerer eiendommen. Eiendomsskatteloven åpner imidlertid for at man kan få fritak hvis man tilfredsstiller kravene for dette. Da må man sende inn en søknad. Søknadsfristen er 11. april. Hvorvidt en eiendom får fritak avgjøres av bystyret, avslutter han

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE