Forsvarer prosessen
rundt eiendomsskatt

Forsvarer prosessen <BR>rundt eiendomsskatt

FORSVARER SKATTEN TIL ALNA RIDESENTER: Finansbyråd Robert Steen (Ap)

Finansbyråd Robert Steen (Ap) forklarer at eiendomsskatten skrives ut til eiendommer uavhengig av hvem som eier dem og at kommunen ikke deler opp i små kategorier. Han forsvarer også takseringen av ridesentret som parkering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2017 kl 16:05

– Ifølge ridesentret har Oslo kommune registrert dem som parkering/garasjeanlegg og taksert etter det. Er dette forsvarlig?

– Næringseiendommene i Oslo takseres med utgangspunkt i sjablonger, og alle eiendommer plasseres inn i en aktuell kategori for å gi et grunnlag for å beregne taksten. Eiendomsmassen i Oslo har for stor variasjontil at det er fornuftig å ha små kategorier for alle variasjoner, forteller han.

– For å unngå at sjablongene slår ut feil, gjøres det også en utvendig befaring av eiendommen hvor taksøren kan justere den beregnede taksten basert på forhold ved den konkrete eiendommen, sier Steen.

Det betyr at finansbyråden forsvarer at Alna ridesenter er registrert som et parkeringsanlegg. I skal det ikke ha noe å si om hvem som eier eiendommen som beskattes.

– Eiendomsskatten er en objektskatt som skrives ut til eiendommer, uavhengig av hvem som eier eiendommen.

Les: Alna ridesenter i skattesaksa: 85.000 kroner i eiendomsskatt

Avviser hastverksarbeid

Han opplyser derimot at eiendomsskatteloven åpner for fritak for enkelte eiendommer ut fra en vurdering som også inneholder forholdene rundt eieren. Alna ridesenter er godt kjent for kommunen, ettersom de hvert år må tigge etter penger i budsjettet for å overleve.

–Har ikke dette vært et hastverksarbeid?

– Taksten på eiendommen settes uavhengig av en eventuell fritaksvurdering, og det er slik sett ingen sammenheng mellom tempoet på takseringsarbeidet og en vurdering av om en eiendom kan få fritak, forteller Steen.

– Men skal et fritidstilbud for barn og unge måtte betale eiendomsskatt?

–Kommunen skattlegger ikke fritidstilbud, men eiendommer, uavhengig av hvem som eier eller disponerer eiendommen. Eiendomsskatteloven åpner imidlertid for at man kan få fritak hvis man tilfredsstiller kravene for dette. Da må man sende inn en søknad. Søknadsfristen er 11. april. Hvorvidt en eiendom får fritak avgjøres av bystyret, avslutter han

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.