Forsvarer prosessen
rundt eiendomsskatt

Forsvarer prosessen <BR>rundt eiendomsskatt

FORSVARER SKATTEN TIL ALNA RIDESENTER: Finansbyråd Robert Steen (Ap)

Finansbyråd Robert Steen (Ap) forklarer at eiendomsskatten skrives ut til eiendommer uavhengig av hvem som eier dem og at kommunen ikke deler opp i små kategorier. Han forsvarer også takseringen av ridesentret som parkering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2017 kl 16:05

– Ifølge ridesentret har Oslo kommune registrert dem som parkering/garasjeanlegg og taksert etter det. Er dette forsvarlig?

– Næringseiendommene i Oslo takseres med utgangspunkt i sjablonger, og alle eiendommer plasseres inn i en aktuell kategori for å gi et grunnlag for å beregne taksten. Eiendomsmassen i Oslo har for stor variasjontil at det er fornuftig å ha små kategorier for alle variasjoner, forteller han.

– For å unngå at sjablongene slår ut feil, gjøres det også en utvendig befaring av eiendommen hvor taksøren kan justere den beregnede taksten basert på forhold ved den konkrete eiendommen, sier Steen.

Det betyr at finansbyråden forsvarer at Alna ridesenter er registrert som et parkeringsanlegg. I skal det ikke ha noe å si om hvem som eier eiendommen som beskattes.

– Eiendomsskatten er en objektskatt som skrives ut til eiendommer, uavhengig av hvem som eier eiendommen.

Les: Alna ridesenter i skattesaksa: 85.000 kroner i eiendomsskatt

Avviser hastverksarbeid

Han opplyser derimot at eiendomsskatteloven åpner for fritak for enkelte eiendommer ut fra en vurdering som også inneholder forholdene rundt eieren. Alna ridesenter er godt kjent for kommunen, ettersom de hvert år må tigge etter penger i budsjettet for å overleve.

–Har ikke dette vært et hastverksarbeid?

– Taksten på eiendommen settes uavhengig av en eventuell fritaksvurdering, og det er slik sett ingen sammenheng mellom tempoet på takseringsarbeidet og en vurdering av om en eiendom kan få fritak, forteller Steen.

– Men skal et fritidstilbud for barn og unge måtte betale eiendomsskatt?

–Kommunen skattlegger ikke fritidstilbud, men eiendommer, uavhengig av hvem som eier eller disponerer eiendommen. Eiendomsskatteloven åpner imidlertid for at man kan få fritak hvis man tilfredsstiller kravene for dette. Da må man sende inn en søknad. Søknadsfristen er 11. april. Hvorvidt en eiendom får fritak avgjøres av bystyret, avslutter han

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.