- Fortauet er et kjørefelt

- Fortauet er et kjørefelt

 

Foreldre ved Tonsenhagen skole har filmet villmannskjøringen som foregår utenfor skoleporten. Du kan se foreldrenes egne video av bilkjøringen i denne artikkelen.

Tekst:

Publisert:

 - Vi har to kjørefelt utenfor skolen. Det ene er på fortauet, og det andre er i kjørebanen, sier Henning Hauge-Nilsen, leder i trafikkgruppa ved Tonsenhagen skole. 

Akers Avis Groruddalen omtalte situasjonen tidligere i vinter, men situasjonen har vært like ille hele vinteren. I åpen halvtime viste foreldrene en video av den til dels hasardiøse kjøringen rett utenfor skoleporten i Anna Rogstads vei.

BU-leder Torstein Winger bor selv i Anna Rogstad vei, og han bekrefter situasjonen. 

- Jeg kan skrive under på at situasjonen vi så på filmen ikke er enestående, sier han.

I desember var en skoleveisplan, som tar for seg trafikksituasjonen ved Tonsenhagen skole, ferdig. Under BU-møte listet foreldrene opp flere av tiltakene de mener vil gjøre skoleveien tryggere.

- Vi ønsker å få bort endeholdeplassen for buss. Får man bort den vil det frigjøre areal og samtidig gjøre busstrafikken mindre dramatisk, sier Hauge-Nilsen.

I tillegg foreslår de et fysisk skille mellom fortau og kjørebane. Dette gjelder spesielt i Rødbergveien der foreldrene forteller at bussen nesten kommer opp på fortauet med fronten i svingen mellom Tonsenhagen torg og skolen.

- VI ønsker også enveiskjøring i Anna Rogstads vei slik at trafikken bare går oppover, og vi unngår kjøring på fortauet, sier han.

Filmen i denne artikkelen er laget av Tonsenhagen FAU.

 

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.