- Fortauet er et kjørefelt

- Fortauet er et kjørefelt

 

Foreldre ved Tonsenhagen skole har filmet villmannskjøringen som foregår utenfor skoleporten. Du kan se foreldrenes egne video av bilkjøringen i denne artikkelen.

Tekst:

Publisert:

 - Vi har to kjørefelt utenfor skolen. Det ene er på fortauet, og det andre er i kjørebanen, sier Henning Hauge-Nilsen, leder i trafikkgruppa ved Tonsenhagen skole. 

Akers Avis Groruddalen omtalte situasjonen tidligere i vinter, men situasjonen har vært like ille hele vinteren. I åpen halvtime viste foreldrene en video av den til dels hasardiøse kjøringen rett utenfor skoleporten i Anna Rogstads vei.

BU-leder Torstein Winger bor selv i Anna Rogstad vei, og han bekrefter situasjonen. 

- Jeg kan skrive under på at situasjonen vi så på filmen ikke er enestående, sier han.

I desember var en skoleveisplan, som tar for seg trafikksituasjonen ved Tonsenhagen skole, ferdig. Under BU-møte listet foreldrene opp flere av tiltakene de mener vil gjøre skoleveien tryggere.

- Vi ønsker å få bort endeholdeplassen for buss. Får man bort den vil det frigjøre areal og samtidig gjøre busstrafikken mindre dramatisk, sier Hauge-Nilsen.

I tillegg foreslår de et fysisk skille mellom fortau og kjørebane. Dette gjelder spesielt i Rødbergveien der foreldrene forteller at bussen nesten kommer opp på fortauet med fronten i svingen mellom Tonsenhagen torg og skolen.

- VI ønsker også enveiskjøring i Anna Rogstads vei slik at trafikken bare går oppover, og vi unngår kjøring på fortauet, sier han.

Filmen i denne artikkelen er laget av Tonsenhagen FAU.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.