Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

PØLSER MED ET SMIL: Lennart Mankowitz serverer som vanlig pølsene med et smil.

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

– Jeg trives med å servere først sultne og så tilfredse kunder, smiler Lennart Mankowitz.

Han er like blid, selv etter 34 i år i luka på pølsekiosken som gjentatte ganger har blitt kåret til Oslos beste.

– Av Aftenposten altså, jeg har ikke funnet det på selv, ler han.

– Hva er hemmeligheten?

– Jeg har jo mine egne oppskrifter, så den hemmeligheten får du nok ikke vite!

Men det er tydelig at mange er interesserte i den hemmeligheten, for Lennart og resten av staben på pølsekiosken har rundt 400 kunder innom hver dag, hvorav mange tar turen igjen og igjen.

– Folk kjører visstnok helt fra både Drammen og Moss, og da er det tydelig at vi gjør noe riktig.

Kvalitet er viktigste

Det aller viktigste for Lennart Mankowitz er å servere god mat til kundene sine, selv om det naturligvis er stas med utmerkelser.

– Jeg vil aldri selge noe jeg selv ikke har lyst å spise. Derfor nekter jeg å gå på akkord med meg selv og tenke for mye på prisen. Ordentlig gode råvarer koster litt mer, men jeg tror det er viktig å alltid være ærlig mot kundene.

Selv om Mankowitz har mange jern i ilden innrømmer han at kiosken i Arvesetveien nok er et lite hjertebarn.

– Skal man få til noe som dette så må man brenne litt ekstra for det.

Les dommen over Lennarts pølser i papiravisen eller i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.