ANNONSE

Fortsatt byens beste pølser?

Fortsatt byens beste pølser?

PØLSER MED ET SMIL: Lennart Mankowitz serverer som vanlig pølsene med et smil.

I den iøyenfallende kiosken med den digre pølsa på taket på Alnabru påstås det med store bokstaver at man kan få servert byens beste. Akers Avis Groruddalen tok turen innom for å sjekke at innehaver Lennart Mankowitz ikke har tatt munnen full.

– Jeg trives med å servere først sultne og så tilfredse kunder, smiler Lennart Mankowitz.

Han er like blid, selv etter 34 i år i luka på pølsekiosken som gjentatte ganger har blitt kåret til Oslos beste.

– Av Aftenposten altså, jeg har ikke funnet det på selv, ler han.

– Hva er hemmeligheten?

– Jeg har jo mine egne oppskrifter, så den hemmeligheten får du nok ikke vite!

Men det er tydelig at mange er interesserte i den hemmeligheten, for Lennart og resten av staben på pølsekiosken har rundt 400 kunder innom hver dag, hvorav mange tar turen igjen og igjen.

– Folk kjører visstnok helt fra både Drammen og Moss, og da er det tydelig at vi gjør noe riktig.

Kvalitet er viktigste

Det aller viktigste for Lennart Mankowitz er å servere god mat til kundene sine, selv om det naturligvis er stas med utmerkelser.

– Jeg vil aldri selge noe jeg selv ikke har lyst å spise. Derfor nekter jeg å gå på akkord med meg selv og tenke for mye på prisen. Ordentlig gode råvarer koster litt mer, men jeg tror det er viktig å alltid være ærlig mot kundene.

Selv om Mankowitz har mange jern i ilden innrømmer han at kiosken i Arvesetveien nok er et lite hjertebarn.

– Skal man få til noe som dette så må man brenne litt ekstra for det.

Les dommen over Lennarts pølser i papiravisen eller i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE