Fortsatt gratis halvdagsplass

Fortsatt gratis halvdagsplass

 

Ordningen med gratis halvdagsplass i barnehage for Groruddalens fire- og femåringer videreføres. Kanskje utvides også ordningen til å gjelde treåringer enkelte steder.

Tekst:

Publisert:

Både for 2008 og 2009 ble det årlig bevilget 50 millioner kroner til forsøk med gratis kjernetid i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Dette videreføres i 2010. I tillegg ønsker regjeringen å bevilge ytterligere 10 millioner kroner for at flere bydeler skal omfattes av ordningen - og at også treåringer enkelte steder skal få tilbudet.

 

- Vi har gode erfaringer med gratis kjernetid for fire- og femåringerne. Nå ønsker vi også å gi treåringene denne muligheten, sier arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

 

Forsøket med gratis kjernetid i barnehage for alle fire- og femåringer i områder med høy andel barn med innvandrerbakgrunn startet i Stovner bydel i 2006 - og er gradvis blitt utvidet.

 

Siden  2007 har forsøket omfattet alle fire- og femåringer i de fire bydelene i Groruddalen i tillegg til Bydel Søndre Nordstrand.

 

Formålet med ordningen er å forberede barna på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage.

 

I statsbudsjettet står det ikke spesifikt at Groruddalens treåringer skal innlemmes i ordningen, men dette forventer BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), at gjøres.

 

- Jeg forventer at også treåringer i Groruddalen får gratis halvdagsplass når ordningen nå utvides, sier Røli.

 

De fire områdeløftene i Groruddals-satsingen videreføres også i 2010. Gjennom kommunal- og regionaldepartementet setter regjeringen av 43 millioner kroner til programmet for Bolig, by- og stedsutvikling. Pengene går til videreføring av løftene på Romsås, Veitvet, Haugenstua og Gransdalen - men også til arbeid med bomiljøtiltak og attraktive møteplasser flere steder i dalen.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.