Fortsatt gratis halvdagsplass

Fortsatt gratis halvdagsplass

 

Ordningen med gratis halvdagsplass i barnehage for Groruddalens fire- og femåringer videreføres. Kanskje utvides også ordningen til å gjelde treåringer enkelte steder.

Både for 2008 og 2009 ble det årlig bevilget 50 millioner kroner til forsøk med gratis kjernetid i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Dette videreføres i 2010. I tillegg ønsker regjeringen å bevilge ytterligere 10 millioner kroner for at flere bydeler skal omfattes av ordningen - og at også treåringer enkelte steder skal få tilbudet.

 

- Vi har gode erfaringer med gratis kjernetid for fire- og femåringerne. Nå ønsker vi også å gi treåringene denne muligheten, sier arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

 

Forsøket med gratis kjernetid i barnehage for alle fire- og femåringer i områder med høy andel barn med innvandrerbakgrunn startet i Stovner bydel i 2006 - og er gradvis blitt utvidet.

 

Siden  2007 har forsøket omfattet alle fire- og femåringer i de fire bydelene i Groruddalen i tillegg til Bydel Søndre Nordstrand.

 

Formålet med ordningen er å forberede barna på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage.

 

I statsbudsjettet står det ikke spesifikt at Groruddalens treåringer skal innlemmes i ordningen, men dette forventer BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), at gjøres.

 

- Jeg forventer at også treåringer i Groruddalen får gratis halvdagsplass når ordningen nå utvides, sier Røli.

 

De fire områdeløftene i Groruddals-satsingen videreføres også i 2010. Gjennom kommunal- og regionaldepartementet setter regjeringen av 43 millioner kroner til programmet for Bolig, by- og stedsutvikling. Pengene går til videreføring av løftene på Romsås, Veitvet, Haugenstua og Gransdalen - men også til arbeid med bomiljøtiltak og attraktive møteplasser flere steder i dalen.

 

Siste nytt i Nyheter

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

 
Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

 
Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

 
Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Bjerke mister millioner

Byrådet - etter ett år:

Bjerke mister millioner

med nytt kriteriesystem

 • Byrådet – etter ett år:

Bydelene får nytt kriteriesystem til fordeling av penger. Bjarne Kristoffersen (SV) kritiserer eget byråd og mener Bydel Bjerke vil tape så mye som 30 millioner kroner.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!