Fortsatt gratis halvdagsplass

Fortsatt gratis halvdagsplass

 

Ordningen med gratis halvdagsplass i barnehage for Groruddalens fire- og femåringer videreføres. Kanskje utvides også ordningen til å gjelde treåringer enkelte steder.

Skrevet av:

Både for 2008 og 2009 ble det årlig bevilget 50 millioner kroner til forsøk med gratis kjernetid i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Dette videreføres i 2010. I tillegg ønsker regjeringen å bevilge ytterligere 10 millioner kroner for at flere bydeler skal omfattes av ordningen - og at også treåringer enkelte steder skal få tilbudet.

 

- Vi har gode erfaringer med gratis kjernetid for fire- og femåringerne. Nå ønsker vi også å gi treåringene denne muligheten, sier arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

 

Forsøket med gratis kjernetid i barnehage for alle fire- og femåringer i områder med høy andel barn med innvandrerbakgrunn startet i Stovner bydel i 2006 - og er gradvis blitt utvidet.

 

Siden  2007 har forsøket omfattet alle fire- og femåringer i de fire bydelene i Groruddalen i tillegg til Bydel Søndre Nordstrand.

 

Formålet med ordningen er å forberede barna på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage.

 

I statsbudsjettet står det ikke spesifikt at Groruddalens treåringer skal innlemmes i ordningen, men dette forventer BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), at gjøres.

 

- Jeg forventer at også treåringer i Groruddalen får gratis halvdagsplass når ordningen nå utvides, sier Røli.

 

De fire områdeløftene i Groruddals-satsingen videreføres også i 2010. Gjennom kommunal- og regionaldepartementet setter regjeringen av 43 millioner kroner til programmet for Bolig, by- og stedsutvikling. Pengene går til videreføring av løftene på Romsås, Veitvet, Haugenstua og Gransdalen - men også til arbeid med bomiljøtiltak og attraktive møteplasser flere steder i dalen.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!