Fortsatt gratis halvdagsplass

Fortsatt gratis halvdagsplass

 

Ordningen med gratis halvdagsplass i barnehage for Groruddalens fire- og femåringer videreføres. Kanskje utvides også ordningen til å gjelde treåringer enkelte steder.

Skrevet av:

Både for 2008 og 2009 ble det årlig bevilget 50 millioner kroner til forsøk med gratis kjernetid i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Dette videreføres i 2010. I tillegg ønsker regjeringen å bevilge ytterligere 10 millioner kroner for at flere bydeler skal omfattes av ordningen - og at også treåringer enkelte steder skal få tilbudet.

 

- Vi har gode erfaringer med gratis kjernetid for fire- og femåringerne. Nå ønsker vi også å gi treåringene denne muligheten, sier arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

 

Forsøket med gratis kjernetid i barnehage for alle fire- og femåringer i områder med høy andel barn med innvandrerbakgrunn startet i Stovner bydel i 2006 - og er gradvis blitt utvidet.

 

Siden  2007 har forsøket omfattet alle fire- og femåringer i de fire bydelene i Groruddalen i tillegg til Bydel Søndre Nordstrand.

 

Formålet med ordningen er å forberede barna på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage.

 

I statsbudsjettet står det ikke spesifikt at Groruddalens treåringer skal innlemmes i ordningen, men dette forventer BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), at gjøres.

 

- Jeg forventer at også treåringer i Groruddalen får gratis halvdagsplass når ordningen nå utvides, sier Røli.

 

De fire områdeløftene i Groruddals-satsingen videreføres også i 2010. Gjennom kommunal- og regionaldepartementet setter regjeringen av 43 millioner kroner til programmet for Bolig, by- og stedsutvikling. Pengene går til videreføring av løftene på Romsås, Veitvet, Haugenstua og Gransdalen - men også til arbeid med bomiljøtiltak og attraktive møteplasser flere steder i dalen.

 

Siste nytt i Nyheter

Beundrer utålmodigheten

Byrådslederen lånte ut stolen til Maiuran (19) for en dag:

Beundrer utålmodigheten

 • politikk

Maiuran (19) fikk sitte i stolen til Raymond Johansen (Ap) og være byrådsleder for en dag. Johansen er mektig imponert over Linderud-gutten som står bak en plattform for unge entreprenører som praktisk talt vil redde verden – nå.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

 
Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

 
SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!