Fortsatt gratis halvdagsplass

Fortsatt gratis halvdagsplass

 

Ordningen med gratis halvdagsplass i barnehage for Groruddalens fire- og femåringer videreføres. Kanskje utvides også ordningen til å gjelde treåringer enkelte steder.

Skrevet av:

Både for 2008 og 2009 ble det årlig bevilget 50 millioner kroner til forsøk med gratis kjernetid i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Dette videreføres i 2010. I tillegg ønsker regjeringen å bevilge ytterligere 10 millioner kroner for at flere bydeler skal omfattes av ordningen - og at også treåringer enkelte steder skal få tilbudet.

 

- Vi har gode erfaringer med gratis kjernetid for fire- og femåringerne. Nå ønsker vi også å gi treåringene denne muligheten, sier arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

 

Forsøket med gratis kjernetid i barnehage for alle fire- og femåringer i områder med høy andel barn med innvandrerbakgrunn startet i Stovner bydel i 2006 - og er gradvis blitt utvidet.

 

Siden  2007 har forsøket omfattet alle fire- og femåringer i de fire bydelene i Groruddalen i tillegg til Bydel Søndre Nordstrand.

 

Formålet med ordningen er å forberede barna på skolestart gjennom økt deltakelse i barnehage.

 

I statsbudsjettet står det ikke spesifikt at Groruddalens treåringer skal innlemmes i ordningen, men dette forventer BU-leder i Alna, Knut Røli (Ap), at gjøres.

 

- Jeg forventer at også treåringer i Groruddalen får gratis halvdagsplass når ordningen nå utvides, sier Røli.

 

De fire områdeløftene i Groruddals-satsingen videreføres også i 2010. Gjennom kommunal- og regionaldepartementet setter regjeringen av 43 millioner kroner til programmet for Bolig, by- og stedsutvikling. Pengene går til videreføring av løftene på Romsås, Veitvet, Haugenstua og Gransdalen - men også til arbeid med bomiljøtiltak og attraktive møteplasser flere steder i dalen.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

 
Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

 
Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

 
Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!